Egy 15 éves gimnazista gyereket hogyan lehet rábírni a tanulásra?
Ne haragudj, de ha megtudod, oszd meg velem is a választ :)
Nekem 16 a lányom, nyelvekből, magyarból és fizikából zseni, sorra nyeri a versenyeket,biológiából örülök, ha kettes :(
ÉS sajnos nálunk erősen tanárfüggő is a dolog.
Én beletörődtem, egyszerűen nem érdekel, amíg azt látom, hogy van, ami érdekli és jól megy neki, addig lehet gyengéje is.
Én 16 vagyok, kb. én is így vagyok vele. Angolból erősebb csoportba 0 tanulással egy darab hármasom sincs, jól is beszélem a nyelvet. Itt vége is van, hogy miből vagyok jó. Kémiából katasztrófa, év végén még a bukás is erősen benne van a pakliban, matekból és informatikából kezdek feljönni. Engem nem tud lekötni a tanulás, teljesen felesleges tudásnak tartom, amire legeslegkésőbb 1 hónap múlva abszolút semmire sem emlékszek. Én mindig is azt mondom/mondtam, hogy akinek 8. végéig nem lesz meg az általános műveltsége, annak már soha sem lesz meg. Gondolom ő is úgy van vele, mint én. Én igazából mindenből megelégszek egy év végi kettessel, nem tudom miért lenne az jó nekem, hogy 3-as 4-es vagy 5-ös lennék év végén. Ha annyit tanulnék, nem maradna idő a hobbira, meg minden fontosabb dologra, minthogy mi a mészkőoldás egyenlete, vagy hogy kell kiszámolni a 664426743385 szinusz-koszinuszát. Persze évet ismételni nem akarok, de ebben az évben egy kezemen meg tudom számolni, hogy itthon hányszor nyitottam ki akár egy tankönyvet is. Óra elején mindig átnézem a füzetet, így ha becsúszna egy dolgozat, a 2-es 3-as megvan. Kivéve ugye kémiából, matekból. Az előbbiből elég esélyes most egy év végi bukás, de pótvizsgán remélem átmegyek, ha buknék. Bennem csak az marad meg, amit fontosnak tartok, vagy alapműveltség, a többi nem érdekel, elfelejtem.
Ezt most azért írtam le, hogy körülbelül tudd, hogy gondolkodik a lányod/fiad.
nekem az segített, hogy kitaláltam hol akarok továbbtanulni... onnantól már volt értelme tanulni
a biosz tanárom viszont utált... bármennyit tanultam, megbuktatott... a jó válaszaimat lehúzta (a padtársamnak kipipálta) ...
De elment a suliból és fél év alatt 2 jegyet javítottam, azért nem 3at, mert azt nálunk nem engedték, de a következő félévben az is meglett...
Szóval tényleg tanártól is függhet
Hagyd szerintem. Nem kell mindenkinek kitűnő tanulónak lennie. Legalább van, ami igazán érdekli. Arra kéne összpontosítanod, hogy azokban a tantárgyakban, amik érdeklik, a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtsa. Vidd különórára, biztasd, stb...
A bátyám mindig utálta a reál tárgyakat, bukott is. Most pedig anglisztikára jár a PTE-re, mert az érdekelte. Így is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!