Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nem tetszik a gimnazista...

Ha nem tetszik a gimnazista gyerekednek a suli, átiratnad máshova? És ha igen, mikor?

Figyelt kérdés

Meddig érdemes várni? Én úgy érzem, h ha első másfél hét alatt nem javult a helyzet, akkor az már nem is fog.

Vagy igen? Úgy sajnálom a gyereket. Tök lehangoltan megy reggel. Utal oda járni. Az osztálya nem tetszik neki.

Az általánosban nem volt semmi gond.

2023. szept. 12. 14:20
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
És lehet hogy egy meg rosszabbat fogunk ki. Annyira tanácstalan vagyok.
2023. szept. 12. 14:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, hogy másfél hét után átvigyem.
2023. szept. 12. 14:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy érzem, h ha első másfél hét alatt nem javult a helyzet, akkor az már nem is fog."

Pedig másfél hét ennek felméréséhez és a helyes döntés meghozatalához még marhára kevés idő. Szerintem. Egy új iskola mindig egyfajta trauma. Mindenkinek. Amit fel kell dolgozni. Ez még teljesen normálisnak tűnik, nem is lenne elvárható, hogy az első naptól úgy érezze, hogy semmi stresz, feszültség nem éri. Egy iskolaváltás is azt jelentené, hogy kezdődik elölről egy újabb "trauma". Ehelyett egyelőre a jelenlegi feldolgozásában próbálj segíteni neki szerintem!

2023. szept. 12. 14:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
#3. Még annyit, hogy az is teljesen normális, hogy a gyerekek NEM szeretnek iskolába járni. :D Felnőttként már könnyű úgy emlékezni, hogy az milyen jó volt, de ez sokszor csak azt jelenti, hogy szívesebben vállalnánk mostani életszakaszunkban azokat a terheket, mert utólag sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint a későbbi életünk...de ez sem igaz mindenkire, nekem például nem volt problémám sem a tanulással, sem az osztálytársaimmal, de menne vissza gimibe a f.szom. :DDD
2023. szept. 12. 14:41
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Sógornőm annó 2 nap után kivette a gyereket a szakközépből. Azt szokta mesélni, hog ybement, körbenézett, és látta, hogy ez nem a gyereknek való, és ment az igazgatóhoz.

Az inkriminált, azóta 30-as gyermek nemrég mesélte nekem, hogy ő azóta is szégyelli, hogy ilyen gyáván elmenekült onnan, és azóta bármilyen nehéz helyzetben erre emlékezve igyekszi végigvinni minden feladatot.

Végülis építő élmény lett belőle...

Azt hiszem, azt akarom ezzel mondani, hogy én még várnék ezzel. Májusban nem kezdett el ismerkedni az osztálytársaival neten? Mert ha nem, akkor még simán találhat barátokat hetek múlva is.

2023. szept. 12. 14:58
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok. Szuper válaszokat írtatok.

Vannak barátnői már, de azt mondja hogy a lányoknak nagy része borzasztó. Beszologatosak, kötekedőek (nem vele, hanem például a másik osztályban egy dundibb kislánnyal) és azt mondja a lányom, hogy egyszerűen olyan egyszerűek és ostobák, hogy neki fáj köztük lenni nap mint nap..

Megertem mert már kicsi kordában sem tűrte az igazságtalan dolgokat, es mi úgy neveltuk, hogy soha semmilyen körülmények között nem bántunk senkit, aki más mint a többiek..

Ezt tanítottam neki, alkalmazta, és most el van keseredve, hogy ilyen társai vannak. (több az ilyen lány mint a normális, azt mondja).

Mindenesetre várok még. Köszi.

2023. szept. 12. 17:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Másfél hét alatt nem lehet egy iskolát megítélni. Továbbá az nem úgy megy, hogy átviszem máshová. Csak, ha átveszi az igazgató. Problémás gyerekek minden iskolában vannak, akkor az egész országot végig járja 4 év alatt?
2023. szept. 12. 17:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem járja végig az egész országot nyilván.

Az összes általános iskola barátnője tök jó osztályba került, mindenki örömmel jár be a suliba.

Azt gondolom, hogy nem a lányom hibája, hogy nekünk egyelőre így sikerült.

2023. szept. 12. 17:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8. Ezt nem is mondta senki.
2023. szept. 12. 18:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A gyereked bekerült a felvételi eredménye alapján a mostani iskolájába. Ahol jelenleg nem érzi jól magát.

Jobb suliba nem veszik át kilencedikben mert azok teljesen fel vannak töltve jobb diákokkal. Gyengébb suliba ha átmegy a gyereked akkor mi a garancia hogy ott jobb lesz.

Én személy szerint nem váltanék sulit.

2023. szept. 12. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!