15 éves fiam gimnazista, a nyári szünetben szeretne 5 barátjával a balatonra menni 4 napra. Nem tudom elengedjem-e? Rendes gyerekek összeszokott társaság nem isznak, nem cigiznek. Ti elengednétek-e?
Nem.
Bármi történhet és egy 15 évesért azért még elég nagy százalékban felelős vagy.
Nem arról van szó, hogy nem történhetne bárhol bármi rossz dolog, de azért több napra haverokkal elengedni egy 15 évest úgy, hogy nem lesz ott egy nagykorú sem, én nem engedném.
És az, hogy általában nem iszik, nem bulizik, szerinted ha elmegy egy ilyen társaság egy olyan helyre, ahol nincsenek közelben szülők, szerinted nem innának? Nem a fenét nem! És ha valami rosszul sül el, több km-re tőletek, mégis mi a fenét csinálnának, vagy csinálnál te?
Meg egy 15 évest még nem tartanék elég felelősségteljesnek sem hozzá, legyen amúgy bármilyen normális is.
Majd 2-3-4 év múlva simán.
Engem pont 15 évesen engedtek el először. Semmi baj se történt, pedig nagymama se volt ott.
Szerintem a gyerektől és társaságtól függ, hogy el lehet-e engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!