Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Gimnazista gyereked mikor és...

Gimnazista gyereked mikor és mennyit tanul hétvégén?

Figyelt kérdés

Az enyém csak vasárnap este kezdi el a tanulást, amivel az őrületbe kerget... 3-as, 4-es tanuló, neki ennyi elég, pedig tudja hogy tovább kell tanulnia. Kilencedikes.

Tiétek mikor kezd neki a tanulásnak?

Barátnőm fia szombaton kora délutánig letudja, és marad másfél nap pihenésre. Nálunk meg az egész hétvége egy merő idegbaj.

2023. dec. 16. 22:56
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
79%
Szakma kell.Nem kell továbbtanulnia.Én se tettem a 4 év gimnázium elég volt kereskedelmet tanultam.Miért lenne kötelező neki tovább tanulnia? Majd ő eldönti.
2023. dec. 17. 09:15
 12/41 A kérdező kommentje:
Ő döntötte el. Nem én. Ezért jelentkezett gimibe.
2023. dec. 17. 09:26
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
Dehogynem, top 20-ba tartozó gimiknél tökmindegy, hogy ki volt kettes hármas, kell nekik egy intenzív érettégifelkészítés az utolsó pár hónapban, dupláznak az érettségik közül kettőt és máris megvan az ELTE, BME, Óbudai, Corvinus, BGE meg pláne.
2023. dec. 17. 10:59
 14/41 anonim ***** válasza:
89%

#12 És szülőként azt gondolod, hogy a nyolcadikos kori döntés a végleges? 14 évesen végleges, kőbevésett döntésre teljesen reális esélyt látsz? Mert az baj, ha igen. Szülőként lehetne ennél jobb belátási képességed.

1. Gimi után még mindig tanulhat szakmát.

2. A kilencedikes jegy sehová nem számít. Sőt, ha annyira jó az érettségije a két felvételi tárgyból, akkor a 11-12. osztályos jegy sem számít.

3. Vannak szakok, mondjuk leginkább művészeti területen, ahol alkalmassági vizsgán kell megfelelni.

2023. dec. 17. 11:30
 15/41 anonim ***** válasza:
67%
Én 11.ig semmit se tanultam otthon. Figyeltem órán és szünetben átnéztem. 3-4 tanuló voltam. Szüleim, ofőm kivoltak, mert ennél többre lettem volna képes, csak nagyon lusta voltam. Ami visszagondolva is nem baj. Csak a jó érettségi számít igazából
2023. dec. 17. 11:36
 16/41 anonim ***** válasza:
52%

#14 vagyok. Amúgy én se vittem túlzásba a tanulást. Otthon kb soha nem tanultam, csak online suli alatt, hétközben koliban mindent letudtam. Ha úgy jött ki véletlenül, akkor házit meg beadandót írtam. Érettségire annyit készültem célzottan, amennyit feladták házinak, meg ami órán volt. Még nagyjából megtanultam a tételeket. Jelentem, kitűnő lett az érettségim, négy tárgyból emeleztem, kettő előrehozott volt. Angolból meg németből előrehozottan emelteztem 11-ben, mondván, hogy "de jó, free nyelvvizsga", amúgy meg matekból és magyarból. Utóbbiból csak azért, mert konfliktusom volt a tanárral, aki középszinten vizsgáztatott volna, de nem akartam balhézni, hogy más vizsgáztatót kérek, meg egyébként is a duplázásra mentem, a jegyeimmel kevesebb pont lett volna. Jelentem, a német emeltem lett a leggyengébb, 76%-kal.

Ha visszanéztem a matek jegyeimet kilencedikből, akkor ott még kérdéses volt, hogy meglesz-e a hármas, pedig akkor csak a középszintű anyagot várták el. Emelten meg hoztam egy laza 84%-ot.

2023. dec. 17. 11:47
 17/41 anonim ***** válasza:
41%
14.11es vagyok nyilván nekem szól a válaszod.Honnan és miből szürted le hogy én szülő vagyok?🥱🤣 Csak az válaszolhat akinek a gyereke gimnazista? Én a saját tapasztalatomat írtam le a 11es válaszomban.Hogy jön ide a személyeskedés? Meg hogy szülőként lehetne ennél jobb belátó képességem? Jesszusom.
2023. dec. 17. 12:36
 18/41 anonim ***** válasza:
86%

Én sem vittem túlzásba a tanulást soha. Érettségi előtt húztam bele, hogy az év végi jegyeim jók legyenek, plusz az érettségim. Csináltam 2 tantárgyból emeltet, plusz egy nyelvvizsgát. Még a 12.osztályban sem volt fogalmam arról, hogy merre tovább, így tanultam egy szakmát, aztán mentem a fősulira.🤷‍♀️

Szerintem ha nem bukdácsol akkor ne stresszeld a hülyeségeddel, majd kialakul benne hogy ténylegesen mit szeretne. Ha megutáltatod vele a tanulást, akkor csak neki ártasz.

2023. dec. 17. 12:37
 19/41 anonim ***** válasza:
0%
Vagy lehet a kérdezőhöz szóltál akkor elnézést 14 es.
2023. dec. 17. 12:37
 20/41 anonim ***** válasza:

#17 Te magad írod, hogy a 11-es vagy, a kommentem amire reagálsz az meg úgy kezdődik, hogy "#12". Szerintem elég egyértelmű, hogy nem neked szólt, hanem a kérdezőnek.

Sehonnan nem szűrtem le, hogy szülő vagy, mert nem a te kommentedre reagáltam. Egyébként egy későbbi válaszomban én is a saját tapasztalataimról írtam.

Megjegyzem, én írtam azt(#16), hogy hasonló energiabefektetés után tettem négy emeltet. A 76%-os emelt németnél nem írtam rosszabbat semmiből. Egyébként abban az évben végül nem kezdtem az egyetemet, pedig felvettek, csaj nem voltam benne biztos, hogy el akaritm kezdeni a magánéletem akkori állása miatt, szóval nem kezdtem el, fodrásznak tanultam, elvégeztem, újra felvételiztem ugyanarra a szakra, ahová először nem iratkoztam be, felvettek, ott vagyok, minden remek.

2023. dec. 17. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!