Kiskamasz gyerekekkel hogyan lehet elfogadtatni, megbeszélni, hogy az alap dolgokon túl nem jut semmire?
A páromnak 3 kiskamasz gyermeke van az előző kapcsolatából. A párom fizetese nem nő olyan ütemben, mint a kiadásai és mostanra eljutottunk odáig, hogy a nagyon alap dolgokon túl semmire nem jut neki, tehát egy belépőre vagy ajándékokra sem, viszont a gyerekek az anyjukkal együtt abban a házban élnek, ami az apjuké és áttételesen a mai napig azt törleszti a kiadásai javával. A gyerekek anyja nem segít ezt elmagyarázni nekik, sőt, mióta mi megismerkedtünk talán méginkább támadja őt es engem is, mert biztos ránk -rám és a gyerekeimre- költi a pénzt, pedig ez messze nem igy van.
Karácsonyra már most előálltak egy listával, hogy mit szeretnének (új telefon, tv, szamítógép...) és nem akarják elhinni, hogy nem fog menni a felsoroltakból semmi, mert lehet, hogy 1 éve még jutott rá, de már nem jut.
9es, ez csak abban az esetben igaz, ha külön kasszán vannak és mindent felesben fizetnek.
Mondjuk nekem a pofármról leégne a bőr, ha az én gyerekem kapna, a páromé pedig nem.
11!
Nem, ez minden esetben igaz. A saját gyerekei költségeit mindenki maga fizeti. Ha a kérdező q saját gyerekeinek iPhonet és Apple watchot akar venni karácsonyra, akkor azt vesz. A párja gyerekeinek a párja vesz ajándékot. Hasonló értékben max akkor kellene ajándékozni, ha együtt élnének
10!
Csakhogy itt nem kisteso van, hanem a kérdező gyerekei, akik max mostoha testvérek
13: Én tudom, de egy kiskamasz abba még nem lát bele, hogy apa és a felesége bár egy család, de azért a pénzügyek másképp működnek. Ők csak annyit látnak, hogy a kistesó megkapja, amit szeretne.
A közös karácsonyi ebédnél ne legyen több a kicsinek se a fa alatt szerintem. A többit okosan elintézi anyuka, ha úgy van. Csak a gyerekeknek ne legyen ez fájdalom.
A párom eltartásit kötött a szüleivel és most havi szinten fizeti a különbözetet, mert az otthon térítési díja már jóval magasabb mint a nyugdíjuk 80%-a. Majdnem a duplája lett az utóbbi évben a térítési díj a kiindulásinak és így most 230-250E körül fizet havonta, attól függően, hogy van-e valami extra program, ami fizetős.
3*50E gyerektartást fizet, ebben még közösen állapodtak meg, tekintettel arra, hogy ők maradtak a házban. A fizetése kb 460E.
Az én gyerekeim nagyobbak. A legkisebbem is 17, de ő élete végéig kisgyerek marad lélekben. Ő mondjuk tényleg sok mindent fog kapni, mert rajong a kisautókért ezért a családban mindenki azt vesz neki és még a nagytesók is vesznek valami autópályát (ebbe beletrafáltál kedves 10-es), de a párom nem vesz neki semmit, ezt meg is beszéltük. Sajnos arra sem fogom tudni rávenni, hogy ne újságolja, hogy miket kapott, mert folyamatosan sorolja, hogy melyik autója kitől van és mikor kapta. Most is ezt fogja tenni, de nem valószínű, hogy a párom gyerekei megelégednének néhány Hot wheels-el telefon és számítógép helyett, ráadasul nem is szoktak vele foglalkozni.
Igen, nagyjából csak ennyi marad és januártól megint emelkedik a térítési díj.
A gyerekek és az anyjuk abban a házban élnek, ami az eltartásival lett a páromé. Már oda születtek, eleinte a nagyszülőkkel együtt laktak ott. Nem szerették volna gyerekek életét a válason túl még jobban felfordítani, ezért lett ez a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!