Máshol is "alap", hogy a 16-17 éves lányok lényegében összeköltöznek a barátjukkal?
Nem gondolom magam maradi szülőnek. Mikor a lányunknak barátja lett, sosem tiltottuk tőle, jöhetett ide a fiú nyugodtan, mehettek együtt bárhová, tavaly ment velük nyaralni, a fiú is jött velünk. Aztán most a lányom (17 éves) júniusban mondta, hogy júliusra és augusztusra szeretne felköltözni Pestre a barátjához (19 éves). Mondtam, hogy biztosan nem. 1-1 hétvégére felmehet, de 2 hónapra nem költözhet fel. Azzal jött, hogy a többi barátnője is mehetett, valaki már május vége óta lent van a Balatonnál a barátjáék nyaralójában és hogy "másoknál ez alap".
Hitetlenkedtem kicsit, de aztán kiderült, hogy tényleg így van, három barátnője ebben a hónapban pár napot volt csak itthon. A szülők ezt meg olyan természetesen mondták, mintha már 20 évesek lennének a lányok, nem 16-17. Ráadásul nem is egy tanulatlan rétegről van szó, diplomások a szülők mindenhol, és évek óta jóban vagyunk, nem is azok a "l-szarom" stílusúak. De szerintem ez még annyira korai, annak sem örülnék túlzottan, ha ezt érettségi után közölné.
"ha megtiltod csak még jobban akarja majd"
És akkor mi van, bmeg? Akkor semmit ne tiltsunk? Ha így tennénk, háromszor ennyi drogos, piás, bagózó, terhes tizennégy éves lenne.
Az én fiatal koromban is volt olyan, akivel ennyire engedékenyek voltak a szülei, az esetek javarészében nem lett jó vége. Nyilván van, akinek nem siklott ki az élete ezért, de történtek komoly és visszavonhatatlan dolgok is velük.
Én anno szigorúan voltam fogva, és pont ezért, bár én is akartam 14 évesen cigizni meg dugni, mint a többiek, hogy jobban közéjük tartozzak, mgsem tettem meg. Mert tudtam, hogy ha lebuknák pl. a cigizéssel, annak következményei lennének. Nem is szoktam rá a cigire, mint a velem egykorúak jelentős része.
ÉS ezzel nem azt mondom, hogy vaskalaposnak kell lenni, csak azt, hogy hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy nem szabad semmit tiltani, mert akkor majd csinálja. Pont ellenkezőleg, ha engeded, akkor csinálja, ha tiltod, akkor meg csak 50% valószínűséggel. Nem mindegy.
Kérdező, én biztos nem engedném, nem kell vele foglalkozni, másoknak mit engednek meg az érdektelen szülei.
Na ezert meg plane nem
Ha anyagilag megterhelo akkor ezt mondanam neki h bocs de nincs ra fedezet.
Jovore diakmunkazol es ha osszejon ra a love akkor rendben
Egyebkent 2x1 hetre mehetne le. Tul messze van ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!