Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Máshol is "alap", hogy a...

Máshol is "alap", hogy a 16-17 éves lányok lényegében összeköltöznek a barátjukkal?

Figyelt kérdés

Nem gondolom magam maradi szülőnek. Mikor a lányunknak barátja lett, sosem tiltottuk tőle, jöhetett ide a fiú nyugodtan, mehettek együtt bárhová, tavaly ment velük nyaralni, a fiú is jött velünk. Aztán most a lányom (17 éves) júniusban mondta, hogy júliusra és augusztusra szeretne felköltözni Pestre a barátjához (19 éves). Mondtam, hogy biztosan nem. 1-1 hétvégére felmehet, de 2 hónapra nem költözhet fel. Azzal jött, hogy a többi barátnője is mehetett, valaki már május vége óta lent van a Balatonnál a barátjáék nyaralójában és hogy "másoknál ez alap".

Hitetlenkedtem kicsit, de aztán kiderült, hogy tényleg így van, három barátnője ebben a hónapban pár napot volt csak itthon. A szülők ezt meg olyan természetesen mondták, mintha már 20 évesek lennének a lányok, nem 16-17. Ráadásul nem is egy tanulatlan rétegről van szó, diplomások a szülők mindenhol, és évek óta jóban vagyunk, nem is azok a "l-szarom" stílusúak. De szerintem ez még annyira korai, annak sem örülnék túlzottan, ha ezt érettségi után közölné.

2020. júl. 31. 19:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nyárra nyugodtan elengedheted már nem kislány és ha megtiltod csak még jobban akarja majd
2020. júl. 31. 19:13
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Azért ez messze áll az össszeköltözéstől. Egyébként 17 évesen én is egész nyáron a barátommal lógtam, összesen ha 5 napot otthon aludtam, már sokat mondok.
2020. júl. 31. 19:16
 3/12 anonim ***** válasza:
32%

"ha megtiltod csak még jobban akarja majd"

És akkor mi van, bmeg? Akkor semmit ne tiltsunk? Ha így tennénk, háromszor ennyi drogos, piás, bagózó, terhes tizennégy éves lenne.

Az én fiatal koromban is volt olyan, akivel ennyire engedékenyek voltak a szülei, az esetek javarészében nem lett jó vége. Nyilván van, akinek nem siklott ki az élete ezért, de történtek komoly és visszavonhatatlan dolgok is velük.

Én anno szigorúan voltam fogva, és pont ezért, bár én is akartam 14 évesen cigizni meg dugni, mint a többiek, hogy jobban közéjük tartozzak, mgsem tettem meg. Mert tudtam, hogy ha lebuknák pl. a cigizéssel, annak következményei lennének. Nem is szoktam rá a cigire, mint a velem egykorúak jelentős része.

ÉS ezzel nem azt mondom, hogy vaskalaposnak kell lenni, csak azt, hogy hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy nem szabad semmit tiltani, mert akkor majd csinálja. Pont ellenkezőleg, ha engeded, akkor csinálja, ha tiltod, akkor meg csak 50% valószínűséggel. Nem mindegy.

Kérdező, én biztos nem engedném, nem kell vele foglalkozni, másoknak mit engednek meg az érdektelen szülei.

2020. júl. 31. 20:10
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Szó se lehetne róla. Az nem érv, hogy másnál alap, attól én még nem engedném. A mi környezetünben nem jellemző amúgy ez. Mi is értelmiségi réteg vagyunk.
2020. júl. 31. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Hát a mi családunk sem a tanulatlan réteg,de nekem pl. megengedték a szüleim. 16 éves koromtól kezdve az összes nyári szünetet az akkori páromnál töltöttem és nyaralni is mentünk. Nem lettem terhes,nem züllöttem el stb. 2 hetente haza mentünk anyuékhoz(100kmre lakott a párom tőlem). 5 évet voltunk együtt,sosem szóltak bele az ilyen jellegű dolgokba. Pár dolgot pedig nagyon megtanultam pl. főzni, beosztani a pénzt, vezetni egy háztartást. Én is engedni fogom a lányom,ha látom rajta, hogy helyén kezeli a dolgokat és megbízható.
2020. júl. 31. 21:38
 6/12 anonim ***** válasza:
49%
Jesszusom! Nem költözik el, csak elmegy 2 hónapra nyaralni a pasijához. 🤦🤦
2020. júl. 31. 21:39
 7/12 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem próbáljatok kompromisszumot kötni. Hogy mondjuk egy hónapban 3 hetet lehet fent Pesten, de 1-et töltsön otthon. Nem tudom egyébként, én most 21 vagyok, és 17 évesen is együtt voltam a jelenlegi párommal, de 2 hónapra engem sem engedtek volna el a szüleim, meg nekem hiányzott is volna a családom, bár ezt családja válogatja, mi szoros kapcsolatban vagyunk
2020. júl. 31. 21:42
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
Nekem még csak 6 éves a gyerekem,ezért csak elképzelni tudom a szitut. De szerintem én nem engedném. 2 hónapig a barátjával Pesten,még a tojáshéj a valagán. Tudom,hogy nem szabad túlfélteni a gyerekeket,de ezt nem. Apja sem engedné tuti. És ha valami baj történik? Sose bocsájtanám meg magamnak!
2020. júl. 31. 23:15
 9/12 A kérdező kommentje:
Lehet a távolság is gond a részemről, mert Budapest tőlünk közel 250 km. Bármi baj lenne (ne legyen!), nem tudunk ott lenni rögtön. Meg ez anyagilag is 7-80 ezer plusz kiadást jelentene egy hónapban, alsóhangon.
2020. aug. 1. 00:38
 10/12 anonim ***** válasza:
45%

Na ezert meg plane nem

Ha anyagilag megterhelo akkor ezt mondanam neki h bocs de nincs ra fedezet.

Jovore diakmunkazol es ha osszejon ra a love akkor rendben

Egyebkent 2x1 hetre mehetne le. Tul messze van ...

2020. aug. 1. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!