Máshol is "alap", hogy a 16-17 éves lányok lényegében összeköltöznek a barátjukkal?
Nem gondolom magam maradi szülőnek. Mikor a lányunknak barátja lett, sosem tiltottuk tőle, jöhetett ide a fiú nyugodtan, mehettek együtt bárhová, tavaly ment velük nyaralni, a fiú is jött velünk. Aztán most a lányom (17 éves) júniusban mondta, hogy júliusra és augusztusra szeretne felköltözni Pestre a barátjához (19 éves). Mondtam, hogy biztosan nem. 1-1 hétvégére felmehet, de 2 hónapra nem költözhet fel. Azzal jött, hogy a többi barátnője is mehetett, valaki már május vége óta lent van a Balatonnál a barátjáék nyaralójában és hogy "másoknál ez alap".
Hitetlenkedtem kicsit, de aztán kiderült, hogy tényleg így van, három barátnője ebben a hónapban pár napot volt csak itthon. A szülők ezt meg olyan természetesen mondták, mintha már 20 évesek lennének a lányok, nem 16-17. Ráadásul nem is egy tanulatlan rétegről van szó, diplomások a szülők mindenhol, és évek óta jóban vagyunk, nem is azok a "l-szarom" stílusúak. De szerintem ez még annyira korai, annak sem örülnék túlzottan, ha ezt érettségi után közölné.
Ha nagyon köze lenne (szomszéd város, stb), akkor még okés lenne úgy, hogy 2 hét ott, 2 hét otthon.
De 250 kmre költözést felejtse el. Hiába 17 éves, kiskorú. Bármi baja lesz, téged hurcol meg a hatóság, hogy miért engedted ilyen távolságra.
Az meg, hogy valakinek diplomája van nem jelenti azt, hogy értelmes ember is.
Nem, nem normális az, hogy 16-17 éves lányok már ide-oda költöznek. Kiskorúak még, bármennyire nem tetszik nekik, bármi van, a szülők felelősek érte.
Meg ahogy előttem írták Balatonra lemegy az még oké, mert nyaral. De Budapesten mi a tökömet csinálna 2 hónapig? Nem kőgazdag a srác, csak ülnének náluk.
Azt meg, hogy 2 hónapig szétbulizza magát felejtse el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!