Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi idősen kapott saját...

Mennyi idősen kapott saját mobilt a gyereked?

Figyelt kérdés
Mikor lett saját facebook, instagram oldala? Mennyire ellenőrzöd mit csinál, miket néz, játszik online a gyereked? Vannak szabályaitok a használatához? Pl este nem mobilozhat vagy hasonlók? Hogyan próbálod megóvni a netes veszélyektől?
2023. márc. 14. 13:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%
9évesen telo, 12évesen facebook, 12évesen insta.
2023. márc. 14. 21:04
 12/27 anonim ***** válasza:
70%

12 éves a gyerekem, fél éve kapott saját mobilt. Saját laptopja az online oktatás óta van. Mindkettőn be van állítva, hogy csak az életkorának megfelelő tartalmakat nézhet. Ha le szeretne tölteni egy játékot, szülői engedély kell hozzá. Facebookon majd 14 éves kora után lehet, egyelőre még nem is érdekli.

A veszélyekről már sokat beszélgettünk, az iskolában is foglalkoztak a témával. Este 7 után már nem gépezhet, addig nincs korlátozás, de a leckéket meg kell csinálnia időben.

Az osztályában ő volt az utolsó, akinek lett mobilja. Van olyan órájuk, ahol elvárás, hogy legyen, mert online feladatokat is szoktak csinálni.

2023. márc. 14. 21:13
 13/27 anonim ***** válasza:
67%
7 évesen nyomógombosat, 10 évesen okos telefont de van rajta szülői felügyelet és este 8tól reggel 7ig nem hasznalhatja akkor aludjon. Nincs facebook sem instagramm,most 12.
2023. márc. 15. 13:25
 14/27 anonim ***** válasza:
80%
*olvasson,aludjon
2023. márc. 15. 13:25
 15/27 anonim ***** válasza:
24%
7es, az engem jobban zavarna hogy éhes pedofil perverzek naponta elégítik ki magukat a gyerekem képére mint az hogy felismerhető-e rajta...
2023. márc. 15. 15:34
 16/27 anonim ***** válasza:
76%
Ugyanmar, 15. Bárki csinál egy pillanat alatt a te gyerekedrol is egy képet, észre se veszed. Ok, nem meztelen, de pedomacit ez annyira nem erdekli, simán el élvez azon is, hidd el. Neked meg fogalmad nincs róla, hogy agyonféltett, nincs mobilja Mokuskadra elégíti ki magát
2023. márc. 15. 15:41
 17/27 anonim ***** válasza:
77%

Én 11 évesen kaptam az első érintőképernyős mobiltelefonomat, de akkoriban azt még nem vihettem suliba, csak otthonról játszhattam rajta, mert akkoriban az iskolában beszedték.

Asszem 12 éves voltam, mikor lett Facebookom, és 14 évesen lett instám.

2023. márc. 15. 22:13
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

13. Ez a ,, szülői felügyelet,,-nek csúfolt semmi egy vicc. Még azzal is többet érsz el, ha megkérdezed a gyereket este, hogy mit csinál a telefonján.. Mármint.. Oké, látod, hogy mondjuk megnézett egy káromkodós magyar gameplay-t a YouTube-on, és? Tiltani nem tudod, max ha berakod neki 0-24re a youtube KIDS-et, ahol nézheti egész nap a KerekMesét xDD

Ez a módszer kb addig fog működni, míg a gyerek észre nem veszi az ,, előzmények törlése,, vagy az ,, inkognitólap megnyitása,, gombot.

2023. márc. 15. 22:17
 19/27 anonim ***** válasza:
7%
18-nem tud youtubozni,se netezni rajta
2023. márc. 15. 22:25
 20/27 anonim válasza:
76%

Saját példát mondok:

Első okostelefonomat 7 évesen kaptam meg, azonnal kezdtem YouTube videókat nézni, mivel azt korábban a nagymamám gépén is csináltam. 10 évesen lett facebook profilom, 12 évesen pedig instagramom. Jelenleg 16 éves vagyok, és soha nem csináltam hülyeséget (gondolok intim képek küldésére, lakcím vagy egyéb bizalmas információ kiadására stb). Egyetlen dolog, amit talán minimálisan megbántam, hogy 9 évesen elkezdtem youtubeozni, mint tartalomgyártó, és valami förtelem volt, amit a platformon műveltem. El is veszítettem az akkori csatornámat, és a gáz videók évekig fent voltak a videómegosztón, amíg vissza nem sikerült szereznem a csatornát. Ez 2019-ben volt, privátoltam azonnal mindent. Szerencsére senki nem mentett le ezek közül semmit (vagyis tudtommal, mivel azóta nem láttam publikálva más által), pedig voltak több ezer megtekintéses videók is... Viszont amiért nem bánom, hogy ez megtörtént, hogy legalább akkor is tapasztaltam. Mai napig videózok, és azért már jobban figyelek arra, hogy miket töltök fel a netre.

2023. márc. 16. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!