Elnézést az ékezetek hiánya miatt-Mit tegyek ha 4. es fiam /10éves lesz/szuper érzékeny mindenen sír és abszolut gyerekes-nem gondolkodik, nem gondoskodik a saját dolgai korul, ugy ahogy ezt már az o korosztája java csinálja?
Mivel egy szó sem esett apuciról, így gondolom egyedül neveled apakép nélkül. Mivel a cuki kisfiadra mindent ráhagysz és nincs sem retorzió sem semmiféle következmény a sírós hiszti után így kialakult benne hogy anyát simán lehet zsarolni pár könnycseppel.
Egyébként igen, a nevelése zsákutca, nincs apakép, és nincs retorzió.
Én is szakember segítségét kérném a helyedben.
4-es, bár nem írta a kérdező, hogy van-e apa vagy nincs, nekem sem volt apaképem és mégis teljesen normális gyerek voltam és felnőtt lettem.
Rengeteg gyereknek nincs apja, mert szülők elválnak vagy apuka már a elég korán lelép, na és persze ott vannak, azok a családok, ahol bár együtt vannak a szülők, az apa kb. hasznavehetetlen, szóval ez elég gyenge érv volna önmagában.
Kérdező, én a helyedben mindneképp szakemberhez fordulnék. Nem biztos, hogy a fiaddal van baj, lehet a nevelés csúszott el valahol, ezt nem tudhatjuk. Egy jó szakember ezeket át fogja látni és neked is tud majd tanácsokat adni. Aztán ha mégis a fiaddal van valami, legalább tudod, és azt is tudni fogod, hogy pontosan mi az és hogyan lehet kezelni. Mert az nyilvánvaló, hogy a jelenlegi "nevelés" ilyen formában nem működik.
Lehet azért sír, mert tényleg elér vele bármit, de lehet, van valami lelki baj nála, esetleg agyi. Itt nem hinném, hogy bárki képes lenne átlátni, mi pontosan a probléma.
Nagyon jó lenne,ha akár az iskola-pszichológus tudna abban segíteni,hogy milyen szakemberhez fordulhatsz.
Jõl látod,a sírós korszaknak már le kellett volna zajlani,valamint egy 10 éves gyereknek már illene maga körül némi rendet tartani.
A legfőbb ok pedig az,hogy alapvető feladatokat nem ért meg,számomra /valami betegséget jelez/.
Remélem nem egyszeri szuszra sorolod fel neki a feladatokat?
Rákérdeznék,amikor iskolakezdénél megvizsgálták az iskolaérettségét,akkor mit mondtak? Az eltelt időben ahhoz viszonyítva mennyit romlott vagy javult?
Volt olyan betegsége melyben huzamosabb ideig gyógyszert szedett? Vannak olyan gyógyszerek amelyek a szellemi fejlődést akadályozzák illetve leépítik.
Kérlek,amikor elmondod mit szeretnél tőle várd meg amíg megcsinálja még akkor is ha időbe telik, figyeld meg,hogy a mozgásában voltak változások?..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!