Szerintetek hány éves kortól lesznek a gyerekek kevésbé játékosak? Úgy értem, hogy nem húzzák a felnőtteket játszani, hanem a saját korosztályukkal akarják tölteni az időt?
3 éves kortól, amikor oviba kerülnek kezdenek el szocializálódni. Onnantól kezdve a gyermek lesz az elsődleges játszótárs.
Persze ez nem azt jelenti, hogy otthon màr nincs igénye a felnőttel való játékra, mert még egy 12 évesnek is lehet igénye közös társasjátékra, focira, számítógépes játékra, stb.
Az 5 évesem a gyerekek után megy ha játékról van szó, de otthon igényli még a közös játékot. Viszont már sokkal többször játszik egyedül vagy a tesóval.
Szerintem iskolás korban változik meg a játék milyensége és hogy be vannak-e vonva a felnőttek is. Most meg pláne, amikor tablet és játék konzolok között élnek...
A fiam most 10, abszolút önállónak mondhatom az időtöltését illetően. Osztálytársak, barátok elsősorban, egyedül is simán elvan már. Órával a ház előtt lévő parkban, játszótereken sokat bandáznak a környékben lakó fiúkkal.
Ez még tavaly nem volt így azért. Szóval ez a 10 év szerintem behatárolható ilyen szempontból.
Persze, gyereke válogatja, az mindig hozzá kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!