Mozaikcsaládokban mit lehet tenni, hogy a gyerekek testvérként és ne ellenkező neműként nézzenek a tesókra?
Mondjuk van egy lányom, összejövök egy apával, akivel van egy nagyobb fia, és egy kisebb fia. Mit lehet tenni, hogy az én kiskamaszom ne zúgjon bele a nagyobb gyerekbe, az ő kiskamasza meg az én lányomba?
Aki ilyesmiben él, ezeket hogyan védi ki? Nyilván akkor könnyebb, ha együtt nőnek fel a gyerekek, de az enyém már iskolás.
Most írhatna olyan is, akinek van köze 11-16 éves gyerekekhez..
Könnyen belezúgnak bárkibe, aki kedves velük. És nem, ha összejönnek és szakítanak esetleg házon belül dugnak, vagy csak az egyik plátóian szerelmes a másikba, totál tönkretesz minden "családkezdeményt". Ezeken túllendülni nehéz a hétköznapokban.
Szerintem örülj ha nem utálják mind a hárman zsigerből egymást, vagy csak az "idegen testvért", és akár a szüleiket az adott helyzetért.
Voltam mozaik család tag, kiskamaszként, nem estem bele a bátyámba. Sőt, kettő egy ellen szövetségben voltak a húgunkkal, aki mindkettőnknek fél testvére volt. Nekem apai, neki anyai ágon, de ők együtt nőttek fel, én meg másfél évre gyermek elhelyezés miatt bele lettem kényszerítve. Pokoli volt.
A családban meg van 14-16 éves gyerek több is, és egyik sem az a szerelem első látásra típus.
Sok múlik az otthoni mintán.
Nem lehet megelőzni, de lehet intelligensen reagálni rá.
Ha összejönnek, akkor támogatni kell őket, emellett nem kell, hogy bezavarjon a családi életbe, minden folytatódjon ugyanúgy mint előtte. Ugyanez érvényes akkorra, amikor szakítanak (ez nagy eséllyel hamar eljön, az ilyen kapcsolatok nem tartanak pár hónapnál tovább)
6os, együtt nőttetek fel, nem ? Vagy kiskamaszként találkoztatok?
Nem aggódok, hogy ne utálják egymást. Az teljesen rendben lenne, az embernek nem kötelező szeretnie a testvérét, vérszerintinél is. Kiközösítést nem engednék, van annyi rálátásom az enyémre, hogy lenne, és nem jönnék össze olyannal, aki hagyja. Nem kell szeretniük egymást, kizárni viszont nem lehet.. Közös programok nem kényszerek.. nagyobb gyerekek. Szerintem a 7es anyja tök normális, nem kell együtt maradnia senkivel, csak mert gyereke van tőle. Gondolom erős nő, aki kijött a kapcsolatból, amit már nem tudott megmenteni.
Az viszont, hogy szerelmesek lesznek, és az egyik elutasítja a másikat, vagy épp viszonozva van, és azon kelljen aggódnom, hogy mikor fogja a 15 éves "megkörnyékezni" a 14 éves lányt.. hát elég aggasztó. Akivel meg csókolózol, utána nem kezeled testvérként. Nagyon necces lesz ez a tinikor mozaikcsaládban ilyen szempontból. Utálkozni lehet, nem kell szeretniük egymást, ezzel semmi bajom. Kirekeszteni, gúnyolódni, szemétkedni nem lehet azzal se, akit nem bírnak. Ezt meg tudom/tudjuk akadályozni. A másik végletet nem. Az én lányom a gyorsan szerelembe eső típus. Én nem. Ennek köze nincs a mintához. Szerencsére még van 1-2 évem, de nem tudom hogy fogom kezelni.. támogatni hogy egy családban a mostohatesók TINIKÉNT járjanak.. ez nagyon..
Egyszerű a megoldás, ne gyere össze olyannal, akinek kamasz gyereke van. Vagy egyáltalán gyereke, mert ugye ő is kamasz lesz egyszer.
Nem kell együtt maradni senkivel, akinek gyereket szül a nő, az igaz. Viszont nem is kell mindenkinek szülni. Van ismerősöm, aki ebben látja az élete értelmét, csak sorra hagyják magukra az apák, mert a gyerek, meg a felelősség, pláne más gyerekét is nevelni nem akkora buli. Hat gyerek után még nem tanulta meg, hogy mi a gond a történettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!