Mozaikcsaládokban mit lehet tenni, hogy a gyerekek
testvérként és ne ellenkező neműként nézzenek a
tesókra?
Figyelt kérdés
Mondjuk van egy lányom, összejövök egy apával, akivel van egy nagyobb fia, és egy kisebb fia. Mit lehet tenni, hogy az én kiskamaszom ne zúgjon bele a nagyobb gyerekbe, az ő kiskamasza meg az én lányomba?
Aki ilyesmiben él, ezeket hogyan védi ki? Nyilván akkor könnyebb, ha együtt nőnek fel a gyerekek, de az enyém már iskolás.
hú, ez nagyon necces 11-es. De legalább tudod, miről beszélek..
Köszi a facebook csoportot is, körül fogok nézni benne. Semmi bajom azzal, ha valakinek gyereke van, sőt, előny. Viszont be vagyok tojva a pubertástól és a szerelmi életüktől, ha ellenkező neműek összekerülnek. Remélem nem kerülök olyan helyzetbe, mint a 11-es.
2022. jan. 12. 12:36
12/21 anonim válasza:
11-es vagyok: nálunk remekül működik. Sőt. Ház-dolog meg idén remélem megoldódik és lesz külön szobájuk. Valószínűleg egymásnál fognak lógni:)
Én amúgy direkt apukát kerestem társnak, gyerektelen férfi nem feltétlen érti, hogy működik a dolog amikor már van gyereked, szülni meg már nem akartam.
2022. jan. 12. 12:40
13/21 anonim válasza:
Úgy írtad le, mintha már lenne konkrét pasi a lányodhoz hasonló korú fiú gyerekekkel, de kezd felhomálylani, hogy erről szó sincs. Simán lehet, hogy olyannal jössz össze, akinek nincs gyereke, vagy három lánya van, vagy éppen kétéves fia. De: ha tegyük fel mégis van hasonló korú fiú gyermeke, valószínűleg nem vele él. De ha mégis, akkor is kicsi az esély, hogy a lányod beleszeret, akkor is, ha könnyen szerelembe esős. Mert az a kissrác lesz az, aki a közös ebéd alatt vihogva böfög, közös filmezés alatt a lányod orra alá fin.gik, akkor nyomkodja a ragyáit, amikor a lányod éppen sminkkel, és mindent büdös zoknik és vonalkódos alsógatyák fognak borítani. A romantikus érzelmeket legbiztosabban az együttlakás öli meg, főként, ha egy izzadó, pattanásos kiskamasszal kell együtt lakni.
2022. jan. 12. 15:47
14/21 anonim válasza:
A "csaladkezdemeny" mar tonkre van teve ott, hogy mindket szulo elvalt. Komolyan, ha nekem kamaszkoromban kozoltek volna, hogy lesz 2 kamasz fiu "testverem", en tonkrementem volna idegileg. Szerintem ezek utan semmit sincs jogod szamonkerni a lanyodon, se a fiun. Ha ilyen példa van előttük, hogy bárkivel ossze lehet jonni, akkor ok miert ne jonnenek ossze, ha tetszenek egymasnak.
2022. jan. 12. 22:56
15/21 anonim válasza:
Egy kamaszlánytól nem lehet elvárni, hogy egy idegen srácot a bátyjának tartson, ez nem így működik, az érzelmeket nem lehet szavakkal befolyásolni.
2022. jan. 13. 01:52
16/21 anonim válasza:
16: bárkivel össze lehet jönni? Mitől bárki az új pár? Mert neki is gyereke van?
2022. jan. 13. 06:39
17/21 anonim válasza:
Igen. A gyerek csak azt latja, hogy az anyja barkivel osszeallhat es azt csaladnak nevezheti. Ha ez nem jon ossze, majd osszeall massal. Es mar elore a gyerekek esetleges romantikus erzelmetol felti ezt az osszetakolt "csaladot".
2022. jan. 13. 11:10
18/21 anonim válasza:
Tehát
1. maradjak az apjával, aki mellett tönkrementem anyagilag és agresszív volt
2. éljem le az életemet egyedül, kb a gyerek kirepüléséig mindenképp
El vagy te varázsolva.
Nem bárkivel, hanem a vőlegényemmel "álltam össze" és alkotunk a gyerekeinkkel családot. Igaz, én a 11-es hozzászóló voltam és nem féltem a gyerekek közti esetleges romantikus érzelmektől. Nem is következett be.
2022. jan. 13. 11:39
19/21 A kérdező kommentje:
Most, hogy leírták, már én sem félek annyira. :) El is felejtettem, hogy az együttlakás könnyen gyilkolhatja majd a romantikus szálakat. Az volt a leghasznosabb komment, valószínűleg a tinifiúk érdeklődése odáig fog terjedni, hogy megtudják a lányok is kakilnak, szőrt találnak itt ott, vagy vérnyomokot. A lányom is kiábrándul majd gyorsan a szőrtől, lepisilt wc ülőkétől és a szagoktól. Ha külsőre tetszenek is egymásnak, nem lesznek ahhoz érettek, hogy az ilyesmit kezeljék, és gyorsan odalesz a vonzalmuk. Sokkal nyugodtabb vagyok.
2022. jan. 13. 12:14
20/21 anonim válasza:
Igen, és? Nem értem, mi a problémád, ha összejönnek, mert vérségileg semmi közük egymáshoz, akkor mi lesz?
Semmi, max kerülik egymást szakítás után. Nagy ügy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!