Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A tinilányom barátnője telefon...

A tinilányom barátnője telefonját elvehetem a lányomtól? Úgy hogy nem adom vissza se neki se a barátnőjének csak a barátnője anyukájának.

Figyelt kérdés
A lányom rengeteget használja a barátnője telefonját. Mindig mikor átjön a barátnője akkor szinte csak az ő telefonját használja. Azért mert azon van tiktok instagramm stb. Én meg nem szeretném hogy a lányom ezekhez az alkalmazásokhoz hozzáférjen. Az a baj hogy a suliba is folyton ezeken az appokon lóg az osztálytársai telefonján. Ez ellen lehet tenni valamit? Amikor átjöna barátnője akkor volt rá példa hogy 1 órán keresztül görgették a tiktokot. Azt mondtam hogy ebből elég legyen és elvettem a telefont a lányomtól (éppen az ő kezébe volt akkor). Ekkor a barátnője közölte velem hogy ehez nincs jogom. Mondtam hogy majd az anyjának visszaadom a telefonját és többet ne mutasson a lányomnak tiktok meg insta posztokat se az iskolába se sehol. Tényleg igaza volt? Tényleg nincs jogom ehez? Tényleg nincs jogom ahoz hogy megszabjam neki miket mutathat a lányomnak? Az iskolába ha jelzem hogy ez engem zavar (hogy a szünetekben tiktokozik a gyerekem egy másik gyerek telefonján)akkor tudnak ezzel valamit kezdeni?

2023. márc. 1. 16:22
 61/114 anonim ***** válasza:
100%
Jó kapcsolatom van a gyerekkel, ismerem a barátait, és a barátai szüleit is. Ettől még az nem úgy működik, hogy ha valakire azt mondom, hogy azzal az illetővel nem játszhat, akkor nem is fog.
2023. márc. 9. 16:39
 62/114 anonim ***** válasza:
4%
Nyilván. De ha elmondod neki, hogy mi a baj, azt csak megérti
2023. márc. 9. 17:03
 63/114 anonim ***** válasza:
100%

Nincs jogod más tulajdonát elvenni. A barátnő telefonját sem. Azt neki köteles vagy visszaadni. Maximum azt szabhatod meg, hogy a lány oda nem mehet hozzátok, és otthonról a lányodat nem engeded vele találkozni. Bár ha osztálytársak/ egy suliba járnak ez zsákutca, mert ígyis úgyis találkozni fognak.

A barátnő anyjával is beszélhetsz a beteges tiltási mániádról ha akarsz.

De van egy rossz hírem. Mindentől nem tudod megóvni/ eltiltani a gyereket. Egyrészt lehetetlen, ha csak nem tartod otthon leláncolva. Ami ugye illegális!!!! Másrészt nem célravezető, annál jobban ki akar majd szabadulni a karmaid közül.

Őszintén sajnálom a lányodat, mert beteges amit csinálsz.

2023. márc. 10. 22:29
 64/114 anonim ***** válasza:
100%
Tehát bulizni mehet ahol lerészegedhet, bedrogozhatják, megerőszakolhatják, elrabolhatják, de a social media az az igazi fertő😂😂😂😂 hát ez valami nagyon rossz vicc remélem.
2023. márc. 10. 23:13
 65/114 anonim ***** válasza:
91%
58. Az nem nevelés, hogy te válogatod meg kikkel barátkozhat. Ez beteges és káros kontrollmánia. Az ilyen szülőktől menekülnek a gyerekek amint tehetik, hogy végre úgy érezzék élnek, és nem uralkodnak rajtuk.
2023. márc. 10. 23:21
 66/114 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkoztam,hogy elviszem a suliból.
2023. márc. 11. 08:38
 67/114 anonim ***** válasza:
100%

66 te nem vagy normális. Miért akarod élményektől megfosztani a lányod?

És ezt most komolyan kérdezem

2023. márc. 11. 08:41
 68/114 A kérdező kommentje:
Nem akarom megfosztani semmitől. Csak nem akarom,hogy ártsanak neki ezek az appok.
2023. márc. 11. 08:44
 69/114 anonim ***** válasza:
97%
Annyira vicces vagy. :) Szerintes létezik még olyan iskola Magyarországon, ahol.a gyerekek nem használnak ilyeneket?
2023. márc. 11. 09:00
 70/114 anonim ***** válasza:
16%

Nyugi kérdező. Én megértelek.

Attól mert mindenki a széles úton jár, nem biztos hogy az a jó.. ugye érted? :)

2023. márc. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!