Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A tinilányom barátnője telefon...

A tinilányom barátnője telefonját elvehetem a lányomtól? Úgy hogy nem adom vissza se neki se a barátnőjének csak a barátnője anyukájának.

Figyelt kérdés
A lányom rengeteget használja a barátnője telefonját. Mindig mikor átjön a barátnője akkor szinte csak az ő telefonját használja. Azért mert azon van tiktok instagramm stb. Én meg nem szeretném hogy a lányom ezekhez az alkalmazásokhoz hozzáférjen. Az a baj hogy a suliba is folyton ezeken az appokon lóg az osztálytársai telefonján. Ez ellen lehet tenni valamit? Amikor átjöna barátnője akkor volt rá példa hogy 1 órán keresztül görgették a tiktokot. Azt mondtam hogy ebből elég legyen és elvettem a telefont a lányomtól (éppen az ő kezébe volt akkor). Ekkor a barátnője közölte velem hogy ehez nincs jogom. Mondtam hogy majd az anyjának visszaadom a telefonját és többet ne mutasson a lányomnak tiktok meg insta posztokat se az iskolába se sehol. Tényleg igaza volt? Tényleg nincs jogom ehez? Tényleg nincs jogom ahoz hogy megszabjam neki miket mutathat a lányomnak? Az iskolába ha jelzem hogy ez engem zavar (hogy a szünetekben tiktokozik a gyerekem egy másik gyerek telefonján)akkor tudnak ezzel valamit kezdeni?

2023. márc. 1. 16:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/114 anonim ***** válasza:
100%

Mar latom,15.nincs hozzafuzni valom,csak annyi,hogy nem lennek a gyereked az mar biztos

50

2023. márc. 3. 15:08
 52/114 anonim ***** válasza:
30%

Ezeken az alkalmazásokon belül is le lehet tiltani tartalmakat.

Nem baj ha ilyeneket használ, csak ne ész nélkül tegye.

Egyrészt csináljátok meg az egyéni beállításokat, másrészt beszélgess vele a veszélyekről, legyen képben.

A tudatlanság nagyobb veszély, mintha használat közben észrevesz dolgokat.

Ez amúgy a személyes kontaktusokra is igaz, hogy ha tudatlan, könnyebben csőbe lehet húzni.

Emiatt a teljes tiltásnak nincs pozitív hatása.

2023. márc. 4. 07:58
 53/114 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, teljesen igazad van, igenis korlátozni kell az internet használatot.

Akik ide irkálnak, azok vagy maguk is kamaszok, vagy pedig felnőttek, de ők is függők.

Ha kicsit nézegeti a barátnője telóját, sookkal kisebb probléma. minhogy ő maga nézné otthon óraszám.

Ki van mutatva, hogy a sok képernyőidőnek, sok social mediának agykárosító hatása van, rengeteg pszichés mentális betegség okozója.

Kitartás!

2023. márc. 6. 18:16
 54/114 anonim ***** válasza:
100%
53. Telefonozni, internetezni fog. A kérdés csak, hogy tudsz róla vagy nem. Te nyilván nem tudsz arról mit csinál a gyereked, mert halál büszke vagy magadra milyen ügyesen tiltod tőle. Ilyen idióta, naív szülők gyerekei vannak kitéve a legnagyobb veszélynek.
2023. márc. 6. 19:04
 55/114 anonim ***** válasza:
4%

Én sem hagynám neki ezt sz őrületet. A barátait meg megválogatnám.

Mondjuk én egyházi sulit tervezek a fiamnak, hátha ott jobban figyelnek rájuk

2023. márc. 9. 14:45
 56/114 anonim ***** válasza:
100%
55 teválogatod a gyereked barátait? Szerencsére ez nagyon nem így működik
2023. márc. 9. 14:54
 57/114 anonim ***** válasza:
100%
Én sima állami gimibe jártam, de volt a közelben egy egyházi is. Nem fogom leírni melyik, nagy múltú, jó hírű, katolikus gimnázium. Többször buliztunk velük együtt itt-ott, és mindig ők hozták a füvet. :)
2023. márc. 9. 15:52
 58/114 anonim ***** válasza:
2%

56!

Mivel én vagyok az anyja ezért csak nevelnem kell, nem igaz?

2023. márc. 9. 16:15
 59/114 anonim ***** válasza:
100%
Légyszí, taníts, hogyan kell egy kamasz gyerek barátait megválogatni, mert én még nem jöttem rá.
2023. márc. 9. 16:21
 60/114 anonim ***** válasza:
13%

Ha jó kapcsolatod van a gyerekekkel, és megengeded nekik hogy nálad dekkoljanak, akkor láthatod milyen barátai vannak. Meg ha ismered a gyereked, észreveszed ha változik a viselkedése.

Szülőire is eljártam, hogy tudjam ki kinek a szülője

2023. márc. 9. 16:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!