Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukám nem engedi a magassark...

Anyukám nem engedi a magassarkút. Mivel tudnám rávenni? :] 14/L

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a magassarkú cipőket de anyukám nem nagyon akarja megengedni. Már hetek óta vitázunk rajta de nem akarja beadni a derekát. Persze nem minden nap szeretném felvenni, csak hetente 1x 2x. És nem ilyen 12-13centis hanem 8-9. Ő csak 4-5centiset enged de azok meg olyan bénán néznek ki. Legalábbis szerintem. Van valami ötletetek vagy tippetek mivel érveljek?

14/L <3

2010. szept. 14. 17:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

A 8-9 centis sarkúak tényleg túl nagyok még ilyen korban! És nem azért mert hogy az nem kényelmes, meg neked való, hanem amit sokan nem tudnak, hogy tönkre teszi a lábat egy életre! Azért egy 5 centi sarkú se olyan béna, lehet hogy nem jókat néztetek, vagy nem volt elég széles a kínálat, de hidd el hogy a kisebb sarkúakból is van nagyon szép, fiatalos és nőies

18/L

2010. szept. 14. 18:08
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó értettem 14 vagy. Igaz ma napság már ebben a korban fiatal nöcik vagytok, de hidd el anyukádnak igaza van. Elsösorban a 8-9 cm-es sarkú cipö, borzasztóan magas. Azt nem az utcára találták ki, hanem bálokra, fogadásokra, esküvökre, estélyekre. Ha estleg egy ilyen alkalomra kell menj,estéi ruhához felvehetsz egy ilyen magas sarkú cipöt, de nem az utcára. Másod sorban, a 5-6 cm-es sarok egyáltalán nem béna, szerintem nagyon csinos, és nem töröd ki benne a bokád.Ha 8-9 cm-es sarkú cipöt kezdenél már most 14 évesen hordani , 30 -on el deformált,tyúkszemes lábaid lesznek, hogy akkortól csak balerinában v. ortopéd cipöben járhatsz. Hidd el anyukádnak igaza van, hallgass rá és ne az érveken godolkozz, hanem érd be te az 5-6 centissel.
2010. szept. 14. 18:14
 3/29 anonim ***** válasza:
63%

14 éves korban 8-9 cm-es magassarkúban akarsz járni?? Anyukád helyében még a 4-5 cm sem engedném meg!

Hordj balerina cipőt, meg sportcipőt!

2010. szept. 14. 18:18
 4/29 anonim ***** válasza:
71%
Ez valami vicc?Minek kell neked 8-9 centis?Én is 14 éves vagyok de meg se fordulna a fejemben,hogy ilyenekbe járkáljak.Lehetsz nőies magassarkú nélkül is hidd el,meg tönkre teszed a lábadat.
2010. szept. 14. 18:36
 5/29 anonim ***** válasza:
90%

Lábujjfájdalom, bokafájdalom, bütyök, kalapácsujj, térdfájás, hátfájás, fejfájás. Mi a közös bennük? Mindet a magas sarkú cipő viselése okozza.

A lábfej 26 fő csont, 33 ízület, 107 ízületi szalag, és 19 izom valamint ín alkotja. Nem véletlen, hogy Leonardo Da Vinci a mérnöki munka mesterműveként jellemezte az emberi lábfejet, melynek a feladata, hogy egyensúlyban tartson bennünket bármilyen talajon, akár futunk vagy gyalogolunk.

Átlagosan naponta 8-10 ezer lépést teszünk meg , s minden egyes lépésnél a testsúly 1-1,5-szerese nehezedik a talpunkra, míg futásnál ez a testsúly 3-4-szerese. Képzeld el, ha egy átlagos nap során ilyen terhelésnek vagy kitéve, milyen lehet annak a hatása, mikor az egész testsúly a lábujjakra nehezedik, ahelyett, hogy az egyenletesen szétoszlana az egész talpon!

A magas sarkú cipő viselése feleslegesen terheli a bokát, térdet, medencét és az egész gerincoszlopot. Márpedig ha a talpak ízületei nem működnek megfelelően a magas sarkú cipő viselése miatt, a test többi részének kell kompenzálni, ami azt jelenti, hogy azokra is nagyobb terhelés jut.

Ezért is van, hogy a magas sarkú cipő viselése közben a nyaki izmok megmerevednek, nyomják az ott lévő idegszálakat, s mindez krónikus fejfájást eredményez.

Nem véletlen az sem, hogy a nőknél négyszer gyakoribbak a lábbetegségek, mint a férfiaknál!

A magas sarkú cipő megemeli a sarkat, ezzel a test gravitációs központja eltolódik. Ennek ellensúlyozására az alsó hátszakasz meghajlik, mire a gerinc addigi helyzete is megváltozik, nyomást gyakorolva a hát és nyak idegekre, állandó fejfájást okozva.

Gondolj bele a te tested (lábád) még fejlődésben van egy 8-9 centiméteres sarok tönkre tenne téged egy életre.

Egy 4 centis sarok is sok nem ,hogy még egy 8 centis arról nem is beszélve,hogy-hogy mennél benne!!

Én is 14 éves vagyok,de a folyamatos magassarkú használta tényleg szétfogja b.aszni a lábad (elnézést a kifejezésért).

Anyukádnak ennyibe igaza van.

Nekem apukám doktor szóval ha eszembe jutna az ötlet ne tudd meg mit kapnék,de a válasz biztos nem az lenne,hogy "kislányom max 5 centi".

Tippem nincs,hogy mivel érvelj,de ha anyukádnak van egy kis esze nem engedi a 8 centit.

2010. szept. 14. 20:14
 6/29 anonim válasza:
76%
Ne akarj 14 évesen rbancként kinézni :)
2010. szept. 14. 20:29
 7/29 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ne hordj magassarku cipot 14 eves korodban!!!.Nem egeszseges es foleg ilyen korban nem.S szerintem a 4-5 centis sarok nem is durva.Nekem egyik tanarnom 10 centis magassarkut hord mert eleg alacsony de 34 eves nem pedig 14...Szerintem mason kellene tord a fejed minthogy hogy gyozzem meg anyut...Enis 14 eves vagyok,de nem akarok magassarkut hordani...en a balerina cipoket imadom s a torna cipoket <3....14/l
2010. szept. 14. 22:45
 8/29 A kérdező kommentje:
-.-
2010. szept. 15. 07:12
 9/29 anonim ***** válasza:
64%
Nekem is van 8centisem,de nem szoktam hordani suliba.Csak buliba meg ha valami olyan ünnepség van vagy alkalom.Szóval szerintem anyudnak igaza van nagyjából.Bár kérhetnéd hogy "ünneplős cipőnek" vegyetek.Aztán majd megfűzöd,hogy néha felvehesd hétköznap is :)
2010. szept. 15. 08:22
 10/29 anonim ***** válasza:
48%

Suliba indulj el topánkába, aztán buszmegállóba átveszed magassarkura, és hazafele meg vissza cseréled:D

Nekem is van 8-9centis, én azért nem hordom mert kicsi rám és fáj benne a lábam, meg pár perc alatt véresre tör.

18/L

2010. szept. 15. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!