Anyukám nem engedi a magassarkút. Mivel tudnám rávenni? :] 14/L
Nagyon szeretem a magassarkú cipőket de anyukám nem nagyon akarja megengedni. Már hetek óta vitázunk rajta de nem akarja beadni a derekát. Persze nem minden nap szeretném felvenni, csak hetente 1x 2x. És nem ilyen 12-13centis hanem 8-9. Ő csak 4-5centiset enged de azok meg olyan bénán néznek ki. Legalábbis szerintem. Van valami ötletetek vagy tippetek mivel érveljek?
14/L <3
A 8-9 centis sarkúak tényleg túl nagyok még ilyen korban! És nem azért mert hogy az nem kényelmes, meg neked való, hanem amit sokan nem tudnak, hogy tönkre teszi a lábat egy életre! Azért egy 5 centi sarkú se olyan béna, lehet hogy nem jókat néztetek, vagy nem volt elég széles a kínálat, de hidd el hogy a kisebb sarkúakból is van nagyon szép, fiatalos és nőies
18/L
14 éves korban 8-9 cm-es magassarkúban akarsz járni?? Anyukád helyében még a 4-5 cm sem engedném meg!
Hordj balerina cipőt, meg sportcipőt!
Lábujjfájdalom, bokafájdalom, bütyök, kalapácsujj, térdfájás, hátfájás, fejfájás. Mi a közös bennük? Mindet a magas sarkú cipő viselése okozza.
A lábfej 26 fő csont, 33 ízület, 107 ízületi szalag, és 19 izom valamint ín alkotja. Nem véletlen, hogy Leonardo Da Vinci a mérnöki munka mesterműveként jellemezte az emberi lábfejet, melynek a feladata, hogy egyensúlyban tartson bennünket bármilyen talajon, akár futunk vagy gyalogolunk.
Átlagosan naponta 8-10 ezer lépést teszünk meg , s minden egyes lépésnél a testsúly 1-1,5-szerese nehezedik a talpunkra, míg futásnál ez a testsúly 3-4-szerese. Képzeld el, ha egy átlagos nap során ilyen terhelésnek vagy kitéve, milyen lehet annak a hatása, mikor az egész testsúly a lábujjakra nehezedik, ahelyett, hogy az egyenletesen szétoszlana az egész talpon!
A magas sarkú cipő viselése feleslegesen terheli a bokát, térdet, medencét és az egész gerincoszlopot. Márpedig ha a talpak ízületei nem működnek megfelelően a magas sarkú cipő viselése miatt, a test többi részének kell kompenzálni, ami azt jelenti, hogy azokra is nagyobb terhelés jut.
Ezért is van, hogy a magas sarkú cipő viselése közben a nyaki izmok megmerevednek, nyomják az ott lévő idegszálakat, s mindez krónikus fejfájást eredményez.
Nem véletlen az sem, hogy a nőknél négyszer gyakoribbak a lábbetegségek, mint a férfiaknál!
A magas sarkú cipő megemeli a sarkat, ezzel a test gravitációs központja eltolódik. Ennek ellensúlyozására az alsó hátszakasz meghajlik, mire a gerinc addigi helyzete is megváltozik, nyomást gyakorolva a hát és nyak idegekre, állandó fejfájást okozva.
Gondolj bele a te tested (lábád) még fejlődésben van egy 8-9 centiméteres sarok tönkre tenne téged egy életre.
Egy 4 centis sarok is sok nem ,hogy még egy 8 centis arról nem is beszélve,hogy-hogy mennél benne!!
Én is 14 éves vagyok,de a folyamatos magassarkú használta tényleg szétfogja b.aszni a lábad (elnézést a kifejezésért).
Anyukádnak ennyibe igaza van.
Nekem apukám doktor szóval ha eszembe jutna az ötlet ne tudd meg mit kapnék,de a válasz biztos nem az lenne,hogy "kislányom max 5 centi".
Tippem nincs,hogy mivel érvelj,de ha anyukádnak van egy kis esze nem engedi a 8 centit.
Suliba indulj el topánkába, aztán buszmegállóba átveszed magassarkura, és hazafele meg vissza cseréled:D
Nekem is van 8-9centis, én azért nem hordom mert kicsi rám és fáj benne a lábam, meg pár perc alatt véresre tör.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!