Mennyit költenek magukra a mai 14-17 éves fiatalok hetente? Hogyan pumpolják ők a szüleiket? Gyakran kérnek pénzt erre-arra?
Tavaly mi voltunk az iskolában a legrosszabb osztály.Mind magatartás,mind tanulás szempontjából.Sokan lógtak,nem taultak,kilógtak cigizni stb.
Egyik tanár sem tudott rájuk hatni.
Még csak most kezdődött a tanév,de ha osztályfőnökünk 10x nem mondta el a következőt,akkor egyszer sem:
"A szülők azért dolgoznak,hogy eltudják tartani a családot.Az ő fizetésük a pénz,amiből megvesznek minden fontos dolgot.A maguk feladata pedig az,hogy tanuljanak,hogy ha felnőttek lesznek önök is el tudják látni,tartani a családjukat.Most a maguk fizetése az osztályzat."
És ez nagyon is igaz.Most az a dolgunk,hogy tanuljunk és ezért nem kéne pénzt kapnunk.
Amúgy én havi 3000Ft zsebpénzt kapok,illetve van bankártyám amin van némi megtakarított pénzem (zsebpénzből spóroltam,kb. 45.000Ft.egyébként a zsebpénzt is a kártyára utalják a szüleim).
Enni-innivalót itthonról viszek mindennap,mert finomabb és olcsóbb is.
Ruhákat általában a szüleim vesznek nekem,bár mostanság már én is veszek 1-2 ruhát a zsebpénzemből.
Kozmetikai cikkeket magamnak vásárolok a zsebpénzemből (vattakorong,tonik,sminklemosó,körömlakklemosó,körömlakk,hajgumi,sampon,balzsam stb.)De ezek sem kerülnek sokba,mert pl. egy üveg tonik sokáig elég,pedig naponta használom.
Egyébként amikor amire szükségem van megveszem magamnak.Tudom,hogy a szüleim sem lopják a pénzt,ezért nem állok oda eléjük minden kis piti dolog miatt,hogy adjanak pénzt.
Iskolakezdésre vettem órarendet,tollakat,ellenőrzőre borítót,tankönyvborítót,vinettát ( vagy mit amire a nevünket írjuk),füzeteket meg ilyeneket.Majdnem 1500Ft-t fizettem.Anyum azt mondta,hogy kifizeti,de még nem fizette ki.Én pedig nem szólok,mert tudom,hogy nővéremnek az egyetemi élet elég drága és ahhoz képest nekem ez az 1500 Ft szinte semmi.
15/L
Hát pedig illenék megtanulni, kedves kitűnő tanuló.
És ezzel most megfenyegettél ? Szépen is hangzik a káromkodás egy 10 éves szájából, szuper...
ma 18:52
A tanáraink sem külömbek... És eléggé visszamaradott vagy az "illenék" szavaddal.
Különben, kiscsillagom ;)
Tanárok meg kizárt, hogy káromkodjanak. Na jó, befejeztem. Nem fogok egy 10 évesen magát nagynak képzelő kislánykával veszekedni.
Ennyire szemtelenek a szaros 10-11 évesek.
Az én fiam minap ezért kapott egyet visszakézből (pedig 100 éve nem pofoztam meg-de ezt valahogy megkívánta a helyzet. Pillázott is nagyokat)-valahogy mostanában a fejébe vette, hogy Ő szarta a spanyol viaszt.
Egyébként Ő is kap zsebpénzt, a maga 11 évével-havi 1000 ft-ot. A számlájára utalva.
Mi kb. 8 éves korától adunk neki, 300 ft-al kezdtük. De mindig minden carra elköltötte, így csináltattunk neki egy számlát+kártyát (nekem van rálátásom a számlájára, ill.kapom az sms-t ha költeni merne belőle. Bár meg lett mondva, elköltheti, de mi nem pótoljuk vissza. Már van 26 e ft-ja. )
Ha kirándulni..., mamihoz.. megy mindig kap, tól függően mennyi időre, milyen helyre. 1000-5000 ft között. Amit sosem kérünk vissza. Ő dolga, megkapta-ha be tudja osztani és még marad is-akkor jól csinálta. Ha a seggére vert-akkor meg valószínű jól érezte magát.
Azt kihagytam, a szülinapi+névnapi pénzei is a számlára vannak utaltatva.
Anyu most oda fizetett neki, tőlünk kapott csak egy min.ajándékot. Annyi sok carja van, hogy nem kell már ide több vacak.
Egyébként, Ő is a fejébe vette, hogy play... -re gyűjt (apja nem vesz neki-teljesen jogos. Van számítógépe... mindene lényegében-de ezt az egyet nem kapja meg).
90 e ft. Mondtam, kezdheti, de kb. 9 év. Kukázott.
Mint mikor megérkezett a számlája és csak 26 e ft-ot látott rajta. Mondtam neki-ennyire egyszerű ma pénzt gyűjteni, és ilyen gyorsan megy. Előtte nem hitt nekem.
ma 19:18
Engem minden rosszért megvernek otthon, de engedékenyek is, szal nekem már nem fáj a verés és a pofon... Én persze kapok hetente plusszba 200 ft zsebpénzt, de nem kérem ^^ És még ti mondotok pofátlannak :lol:
ma 19:18
Én a sikeres felvételimre kaptam meg a laptopomat... Örülök is neki ^^ Csak vele tudok jó képcsiket letölteni a memóriakártyámra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!