Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felhívott az osztályfőnök a...

Felhívott az osztályfőnök a következő problémával? Hogy kezeljük?

Figyelt kérdés

Van az osztályukban egy rossz körülmények között élő kislány. Tényleg szörnyű körülmények uralkodnak náluk, konkrétan nincs benti wc a házukban, a városon kívüli területen élnek egy kis parasztházban 8-an (szülők és 5 gyerek, nagymama). Nagyon szegény család.

Az osztályfőnök azért hívott fel, mert a lányom több barátnőjével folyamatosan piszkálja és már beszélt velük erről külön is, volt szó róla osztályfőnöki órán is, mert nem ritka, hogy előbb, vagy utóbb az egész osztály becsatlakozik a lányok mögé. Eddig mindig megvolt a bocsánatkérés, kibékülés, viszont ma a lányom közölte, hogy neki nincs miért bocsánatot kérni, mert ő csak az igazat mondta. Azt mondta a lánynak, hogy nem érti miért iratkozott egy erős iskolába, mikor úgyis az utcát fogja seperni egész életében majd, ugyanúgy, ahogy az apja... Osztályfőnökit kapott ezután, amit ugyan elmondott itthon, azzal, hogy rosszak voltak szünetben. Sosem volt rá panasz amúgy, most félévben is kitűnő volt. Kapott egy kis büntetést, a héten itthon kell lennie végig és hétvégén sincs barátnőzés, de én tényleg valami durvább diákcsínyre gondoltam csak.

Majd jött a telefon, és nagyon csalódott vagyok.

Mi jobb anyagi helyzetben élünk, mint a magyar átlag, ezzel azért már a lányunk is tisztában van. De sosem úgy neveltük, hogy nézzen le bárkit, sőt, tőlünk is azt látta egész életében, hogyha alkalmunk volt rá, akkor adakoztunk. Most meg mintha nem is az én lányomról hallgattam volna ezeket. Pl. tesióra után az öltözőben eldugják a lánynak a ruháit, vagy a karácsonyi ajándékozásnál aki őt húzta, fogkrémet és szappant adott neki, a lányom pedig hangosan megkérdezte, hogy minek, úgysem tudja, mire valók.

Szerintem érdemesebb lenne valami komolyabb szankciót kilátásba helyezni. Férjem szerint pedig az csak olaj lenne a tűzre, mert a lányt hibáztatná azért is... És hogyha a többi barátnője is ezt csinálja, valamint az egész osztály is, akkor csepp a tengerben, hogy mi megbüntetjük.

2022. febr. 22. 18:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
100%

#69 akadj màr le a kutyás témàról te szerencsétlen. Mert gondolod te, hogy az ugy volt hogy a csaj minden ok nrlkül beszólt a kutyàra, és azért kapott mindent.

Aha, persze.

Fekteszem szanaszét szekàltàk szerecsétlent.

Amúgy ha valaki az én kutyàmra tenne szóbeli bàntàst még nem az lenne a reakciom, hogy utcaseprő lesz meg nem tudja mire való a szappan. Mert vagyok annyira intelligens. Nyilvàn te nem.

2022. febr. 24. 08:53
 72/89 anonim ***** válasza:
100%
63 a litàniád első fele a kérdező lànyàra illik inkàbb. Ha most így viselkedik később mi lesz....
2022. febr. 24. 11:41
 73/89 anonim ***** válasza:
84%

71

Jah..

De amúgy nem találok logikát,mert:

Ha most ha kutyámra tesznek megjegyzést,hogy tartozik bele hogy másik milyen szegény?Vagy miért ő az téma,ha nem másról és nem ő volt az téma?

Hanem állatáról?

Vagy miből indult ki?Hogy elkezdett az kiscsaj előtt menőzni hogy neki milyen kutyája van,és neki sose lesz ilyen kutyája?Csak ezt tudom elképzelni.(Nem inge,ne vegye magára)

Vagy az csajnak volt igaza,hogy tényleg úgy nézz ki,és ezért nem tudott mivel vissza támadni?XD

2022. febr. 24. 12:08
 74/89 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen konfliktusoknál elég nehéz eldönteni, hogy ki kezdte és ki folytatta. A lényeg az, hogy meg kell tanítani a gyereknek, hogy hogyan reagáljon a beszólásokra. Ugye, ha valaki pofon vág, nem lövöm le érte.

A beszólásokat a megfelelő módon kell kezelni. Nem pedig úgy, hogy elkezdem olyanért szekálni, amiről nem tehet.

2022. febr. 24. 12:48
 75/89 anonim ***** válasza:
86%

Megbüntetném de nagyon keményen, mert nem érdemel mást.

Úgy írom, hogy engem a nagymenő lányok egész ált. suli ideje alatt bántottak, mert nem voltam "menő", mint ők, szóval az iskolai éveim elégg szrul teltek.

2022. febr. 24. 21:01
 76/89 anonim ***** válasza:
94%

Egyébként, ha a csaj besokall, lehet nem ő lesz öngyilkos, hanem csak úgy lazán összeveri a lányodat - mint az én egykori osztálytársam, miután elege lett másfél évnyi zaklatásból.

Nem kicsit rugdosta meg a srácot - jogosan.

2022. febr. 24. 21:07
 77/89 anonim ***** válasza:
90%

Undorító viselkedés, nagyon megbüntetném, ezt vissza fogja kapni az élettől, mit ártott neki az a kislány, miért kell bántani?

Egy hétre vegyétek el a telóját, laptopját.

Nem elég ha néha bocsánatot kér, azt meg is kell bánnia!

Ha tényleg olyan jól éltek, akkor szervezzetek gyűjtést, vegyetek neki ruhát, füzeteket, az embereknek segíteni kéne egymást!

29N (van két kisfiam egyedül nevelem őket, 3 és 5 évesek)

2022. febr. 24. 22:27
 78/89 anonim ***** válasza:
95%
Hát csak rád ütött a gyerek ennyi az egész.
2022. febr. 25. 11:23
 79/89 anonim ***** válasza:
78%
Na, mit kapott a királylány?
2022. febr. 25. 12:22
 80/89 citromfűlevél ***** válasza:
96%
Már nem tudjuk meg. Törölte a kérdező a fiókját…
2022. febr. 25. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!