Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felhívott az osztályfőnök a...

Felhívott az osztályfőnök a következő problémával? Hogy kezeljük?

Figyelt kérdés

Van az osztályukban egy rossz körülmények között élő kislány. Tényleg szörnyű körülmények uralkodnak náluk, konkrétan nincs benti wc a házukban, a városon kívüli területen élnek egy kis parasztházban 8-an (szülők és 5 gyerek, nagymama). Nagyon szegény család.

Az osztályfőnök azért hívott fel, mert a lányom több barátnőjével folyamatosan piszkálja és már beszélt velük erről külön is, volt szó róla osztályfőnöki órán is, mert nem ritka, hogy előbb, vagy utóbb az egész osztály becsatlakozik a lányok mögé. Eddig mindig megvolt a bocsánatkérés, kibékülés, viszont ma a lányom közölte, hogy neki nincs miért bocsánatot kérni, mert ő csak az igazat mondta. Azt mondta a lánynak, hogy nem érti miért iratkozott egy erős iskolába, mikor úgyis az utcát fogja seperni egész életében majd, ugyanúgy, ahogy az apja... Osztályfőnökit kapott ezután, amit ugyan elmondott itthon, azzal, hogy rosszak voltak szünetben. Sosem volt rá panasz amúgy, most félévben is kitűnő volt. Kapott egy kis büntetést, a héten itthon kell lennie végig és hétvégén sincs barátnőzés, de én tényleg valami durvább diákcsínyre gondoltam csak.

Majd jött a telefon, és nagyon csalódott vagyok.

Mi jobb anyagi helyzetben élünk, mint a magyar átlag, ezzel azért már a lányunk is tisztában van. De sosem úgy neveltük, hogy nézzen le bárkit, sőt, tőlünk is azt látta egész életében, hogyha alkalmunk volt rá, akkor adakoztunk. Most meg mintha nem is az én lányomról hallgattam volna ezeket. Pl. tesióra után az öltözőben eldugják a lánynak a ruháit, vagy a karácsonyi ajándékozásnál aki őt húzta, fogkrémet és szappant adott neki, a lányom pedig hangosan megkérdezte, hogy minek, úgysem tudja, mire valók.

Szerintem érdemesebb lenne valami komolyabb szankciót kilátásba helyezni. Férjem szerint pedig az csak olaj lenne a tűzre, mert a lányt hibáztatná azért is... És hogyha a többi barátnője is ezt csinálja, valamint az egész osztály is, akkor csepp a tengerben, hogy mi megbüntetjük.

2022. febr. 22. 18:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 anonim ***** válasza:
95%
Az hogy pénzmegvonást kap, esetleg ruhákat elvesztek tőle, az nagyon is humánus megoldás.
2022. febr. 22. 19:42
 22/89 anonim ***** válasza:
97%

Nem gondolod te ezt problémàt komolyan megoldani. Most jóhogy nem màr a lànyod lesz az àldozat akit "megalàzol" mert őméltósàga egy osztàlytàrsàba törli kvàzi a làbàt és rà van szàllva.

Nem azon kell agyalni mi a hunànus, hanem hogy mi segít igazàn. Te belegondoltàl màr abba, az a szerencsétlen kislàny milyen vissza nem fordítható traumâkat szerez, hàla a hercegnődnek?

Őt nonstop megalàzzàk nap mint nap, nem tud ellene mit tenni, a lànyod a divatos cuccok megvonàsàval meg egy kis ízelítőt kapna.

2022. febr. 22. 19:45
 23/89 anonim ***** válasza:
97%

Ha a lányoddal csinálná ezt valaki, akkor bemennél az osztályfőnökhöz azzal a kéréssel, hogy a zaklató csak egy humánus ejnye-bejnyét kapjon? Van egy sanda gyanúm, hogy fordított esetben nem érnéd be ezzel.

Már az humánus volt, ahogyan az osztályfőnök reagált. Neked szülőként ennél illene keményebbnek lenni. Hátha akkor nem lesz egy elkényeztetett kis pitsa a lányodból.

2022. febr. 22. 19:49
 24/89 anonim ***** válasza:
92%

Jaj, ne is verd pofán, megsérül a kis pici lelkecskéje.

Az teljesen mindegy, hogy tönkreteszik egy szerencsétlen, ártatlan gyerek életét. Majd ha az a kislány is öngyilkos lesz a lányod miatt, akkor is csak simogasd meg a pici buksikáját. Elvégre ő csak az igazat mondta. Egyébként a te lányodból is csak egy szar golddigger lesz, akit majd 40 évesen kivágnak és élhet az utcán. Majd az utcaseprő dob neki 200 Ft-ot sörre.

Undorítóak vagytok.

2022. febr. 22. 19:52
 25/89 anonim ***** válasza:
91%

Adakoztál, tényleg? Hű, azta, de jó ember vagy.

Gondolod magadról.

Ismerem az ilyen adakozást, lomtalanítasz, ami felesleges, mehet másnak, hogy megmutasd, micsoda jó ember vagy. Mert ha tényleg komolyan gondolnád az adakozást, a gyereked nem ilyen lenne.

2022. febr. 22. 19:54
 26/89 anonim ***** válasza:
95%

A kérdés alapján szimpatikus volt, hogy meg akarod oldani a helyzetet,de a hozzászólásodból kiderül, hogy nem.

Ha az én lányom így viselkedne, egy hónapig nem lenne csak 2 gatyája, 2 pulcsija, telefonozás semmi, mozi, meki semmi, zsebpénz semmi, aztán egy honap múlva megkérdezném tőle, hogy most már tud-e hálás lenni azért, amibe született és nem piszkálni azt a szerencsétlent, akinek nem volt ekkora mákja. Mert ő ezért a buntiért megdolgozott,a másiknak meg ez jutott.

Ja meg az egyik hétvégére berendelnék a lány családjának egy vagy 2 köb tüzifát és családostul mennék bepakolni nekik, meg ne ázzon, amolyan bocsanatkérés gyanánt.

2022. febr. 22. 20:11
 27/89 anonim ***** válasza:
94%
A fiú öngyilkossága után Balázsékhoz telefonalt be egy nő, hogy az ő lanya zaklatott egy szegény családból származó osztálytársát, erre anyuka egy hétig az öccse ruhájában járatta a lányát iskolába, ennyi elég is volt. Kb egy ilyen kaliberű dolog segíthet itt is.
2022. febr. 22. 20:15
 28/89 anonim ***** válasza:
96%
Az a baj hogy ahhoz hogy felébredjen nem egy humánus megoldás kell, hanem valami ami sokkolja annyira hogy elgondolkozzon és átértékelje a dolgokat. Szuper hogy nem vertétek eddig, meg humánusan neveltétek, de mégis rossz társaságba keveredett és most kell egy határozott szülői lépés amitől észbe kap. Nagyon sok zaklatóval jártam én is egy osztályba, sose értettem hogy ezeket hogy nem nevelik a szüleik. Eszembe nem jutott volna senkit bántani az anyagi helyzete vagy bármi miatt.
2022. febr. 22. 20:16
 29/89 anonim ***** válasza:
97%

Kicsit humánusabb megoldás jönne jól. Nem az, hogy erre válaszul mi is megalázzuk a lányunkat.

Pedig az vezetne célra, ha a másik cipőjébe lépne. Meg az összes barátnő is, aki szerint ez jó móka.

2022. febr. 22. 20:24
 30/89 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy érdekli a kérdezőt,hogy a szerencsétlen lány mit érez. Azért lett ilyen a gyereke is.
2022. febr. 22. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!