Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felhívott az osztályfőnök a...

Felhívott az osztályfőnök a következő problémával? Hogy kezeljük?

Figyelt kérdés

Van az osztályukban egy rossz körülmények között élő kislány. Tényleg szörnyű körülmények uralkodnak náluk, konkrétan nincs benti wc a házukban, a városon kívüli területen élnek egy kis parasztházban 8-an (szülők és 5 gyerek, nagymama). Nagyon szegény család.

Az osztályfőnök azért hívott fel, mert a lányom több barátnőjével folyamatosan piszkálja és már beszélt velük erről külön is, volt szó róla osztályfőnöki órán is, mert nem ritka, hogy előbb, vagy utóbb az egész osztály becsatlakozik a lányok mögé. Eddig mindig megvolt a bocsánatkérés, kibékülés, viszont ma a lányom közölte, hogy neki nincs miért bocsánatot kérni, mert ő csak az igazat mondta. Azt mondta a lánynak, hogy nem érti miért iratkozott egy erős iskolába, mikor úgyis az utcát fogja seperni egész életében majd, ugyanúgy, ahogy az apja... Osztályfőnökit kapott ezután, amit ugyan elmondott itthon, azzal, hogy rosszak voltak szünetben. Sosem volt rá panasz amúgy, most félévben is kitűnő volt. Kapott egy kis büntetést, a héten itthon kell lennie végig és hétvégén sincs barátnőzés, de én tényleg valami durvább diákcsínyre gondoltam csak.

Majd jött a telefon, és nagyon csalódott vagyok.

Mi jobb anyagi helyzetben élünk, mint a magyar átlag, ezzel azért már a lányunk is tisztában van. De sosem úgy neveltük, hogy nézzen le bárkit, sőt, tőlünk is azt látta egész életében, hogyha alkalmunk volt rá, akkor adakoztunk. Most meg mintha nem is az én lányomról hallgattam volna ezeket. Pl. tesióra után az öltözőben eldugják a lánynak a ruháit, vagy a karácsonyi ajándékozásnál aki őt húzta, fogkrémet és szappant adott neki, a lányom pedig hangosan megkérdezte, hogy minek, úgysem tudja, mire valók.

Szerintem érdemesebb lenne valami komolyabb szankciót kilátásba helyezni. Férjem szerint pedig az csak olaj lenne a tűzre, mert a lányt hibáztatná azért is... És hogyha a többi barátnője is ezt csinálja, valamint az egész osztály is, akkor csepp a tengerben, hogy mi megbüntetjük.

2022. febr. 22. 18:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a fogalmazásod is furcsa. Csalódott vagy. Nem tudom, szerintem a legtöbb szülő, mélységesen szégyellné magát, és végtelenül el lenne keseredve. Most még nem fontos számodra megoldani a helyzetet, mert még nem rajtad csattan az ostor. De ha 2-3 év múlva kapsz visszakézből egy pofont, ha valami majd nem tetszik a lányodnak, akkor már nagyon késő lesz.
2022. febr. 23. 13:31
 62/89 anonim ***** válasza:
79%
Ez biztos örökölt személyiség is. A lányom pl. mindig próbálja segíteni az elesetteket, ha valakit csúfolnak, ő mindig kiáll mellettük.
2022. febr. 23. 13:34
 63/89 anonim ***** válasza:
13%

Igen, ti vagytok.

Te meg azt mondd már meg nekem, hogyha ez a kis görcs már most ok nélkül beleköt a másikba, akkor később mi lesz? Ölni fog, mert csak? Kikaparja a másik szemét mert olyan kedve van? Azt senki sem fogja eltűrni neki, hogy csak úgy lepatkanyozza a kutyáját, felnőttként se. Úgy helyre rakják, hogy csak úgy Koppan. Nagyon is jól tette a kérdező lánya, hogy visszaszólt neki, megérdemelte a kis takony, amit kapott.

2022. febr. 23. 16:22
 64/89 anonim ***** válasza:
89%
Oké, kis otthon meg melóban elnyomott, lúzer 63, ma is eljátszhattad a menőt. Mehetsz vissza bólogatni anyunak.
2022. febr. 23. 17:20
 65/89 anonim ***** válasza:
88%

63

Gondolom te olyan személy vagy,aki mellet elmenni se lehet :D

Vagyis hogyis fogalmazzam:

Oké ha valaki ok nélkül bele köt,és EZÉRT oltják le,de miért kell le alazni az többiek előtt?

De tudod,mindenki magát próbálja menteni..

De azért kicsit furcsálom,mert most ha kiscsaj oda megy minden szó nélkül és elkezd mutogatni,és ócsárolni akkor ez mind ez ok nélkül?

Vagyis most "jaj,az kiskutyámat patkánynak nevezték",és ezért megalázza az osztály előtt?

Vagyis miért kell szivatni,meg olyant adni mint szappan meg fogkrémet és utánna olyan mondani mint hogy "nem is tudja hogy mi".

Jaj,persze ő kezdi minden előzmény nélkül az kötözködést?

Vagy mi az tök?

Persze,lányok mintha nem lennének ilyenek hogy ne tudjanak hazudni,meg persze,hihető hogy egy csapat lány nem száll rá egy szegény csajra.

Én nem tartom söpredéknek magam,mert mivel felteszem az 50 milliós kérdés:

Ha neked beszólnak,akkor te hagyod magad?

Vagy ööö,inkább hogyis mondjam;

Másnak szabad,neked kuss?

Ja,gondolom ha beszólnak hogy neked állatod van,akkor te nem szólsz vissza hogy milyen rusnya állata van?

Persze,ha szivatják akkor nyilván kinyitja az pofajat..

2022. febr. 23. 17:30
 66/89 anonim ***** válasza:
92%
Ne húzd fel magadat utolsó, mindig ez van: mikor a válaszolók ennyire egyetértenek, megjelenik egy ellendrukker és hergeli a népet.
2022. febr. 23. 17:45
 67/89 anonim ***** válasza:
80%

63

Meg amúgy mindig lesznek olyanok akik megmondják hogy milyen az ruhád,vagy az háziállatod milyen,meg rosszul áll az frizurád,vagy úgy viselkedel mint egy óvis,ha igaz ha nem,ami az kérdező lánya mond.

Nyilván nem kell ezért az torkának esni,hanem az vérhőmérlésedet vissza venni.

Mert ha torkának esnek,mert egy sz...házi akkor ne csodálkozzon.

2022. febr. 23. 17:46
 68/89 anonim ***** válasza:
91%

Amit írtál annak a többsége nem a konfliktus hevében produkált reakció. Ha annyi lenne a sztori hogy a lány beszólt a te lányodnak, ő meg visszaszólt, akkor el tudnám hinni hogy mindenki hibás volt. De a fogkrém karácsonyra? Azt valaki kitalálta, napokkal előre megvette, becsomagolta, reggel bevitte az iskolába és odaadta. Ez nem egy sértett kislány meggondolatlansága, ez tervezett, szándékos megalázás. Ugyanez érvényes a ruhákra, mivel el tudták dugni a cuccait nyilván ott se volt a lány, csak úgy gondolták hogy vicces lesz ha nem tud felöltözni. Ráadásul ez ismétlődő viselkedés, már az osztályfőnök is beavatkozott korábban.

Tökmindegy hogy mit mondott a kislány, így nem viselkedünk. Ha tényleg ő kezdett el kötözködni (kétlem) akkor a helyes reakció a lányod részéről az, hogy arrébb megy, nem barátkozik vele, szól az osztályfőnöknek vagy neked, nem folyamatos bosszúhadjáratot indít. Ha a lányodék kezdték (ami sokkal valószínűbb az iskolai bullying lélektanából kiindulva) akkor meg simán el vannak szállva és rosszindulatúak. Az pedig minden körülménytől függetlenül riasztó ahogy a lányod a szegénységhez és a szegény emberekhez viszonyul.

13 éves a lányod, kb most vagy az utolsó ponton ahol ezt megfoghatod. Ha a mostani viselkedésének nincs komoly következménye, a következő ilyennél már nem leszel olyan pozícióban hogy meg tudd nevelni.

2022. febr. 23. 17:57
 69/89 anonim ***** válasza:
0%
#67 Nyilván mindig lesznek ilyenek. Csakhogy senki sem kérdezte a véleményüket. Ha mindemellé még bunkók is, akkor meg nem az a megoldás, hogy hallgatunk, hanem az, hogy vissza szólunk. Ebben az ügyben a csóró csaj volt a sz...házi, a torkának estek, aztán most meg csodálkozik, hogy vannak következményei is a viselkedésének.
2022. febr. 24. 00:11
 70/89 anonim ***** válasza:
94%

69

Rész igazság amit mondol.

Mert mivel oké és beszólt,de nem így kellene vissza szólni.

De előtte mi alapján szólt be?😃

Azért ezen kicsit gondolkozz el...

De ez egyszerű ki közösítes,gazdag csajok VS 1 szegény.

2022. febr. 24. 07:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!