Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felhívott az osztályfőnök a...

Felhívott az osztályfőnök a következő problémával? Hogy kezeljük?

Figyelt kérdés

Van az osztályukban egy rossz körülmények között élő kislány. Tényleg szörnyű körülmények uralkodnak náluk, konkrétan nincs benti wc a házukban, a városon kívüli területen élnek egy kis parasztházban 8-an (szülők és 5 gyerek, nagymama). Nagyon szegény család.

Az osztályfőnök azért hívott fel, mert a lányom több barátnőjével folyamatosan piszkálja és már beszélt velük erről külön is, volt szó róla osztályfőnöki órán is, mert nem ritka, hogy előbb, vagy utóbb az egész osztály becsatlakozik a lányok mögé. Eddig mindig megvolt a bocsánatkérés, kibékülés, viszont ma a lányom közölte, hogy neki nincs miért bocsánatot kérni, mert ő csak az igazat mondta. Azt mondta a lánynak, hogy nem érti miért iratkozott egy erős iskolába, mikor úgyis az utcát fogja seperni egész életében majd, ugyanúgy, ahogy az apja... Osztályfőnökit kapott ezután, amit ugyan elmondott itthon, azzal, hogy rosszak voltak szünetben. Sosem volt rá panasz amúgy, most félévben is kitűnő volt. Kapott egy kis büntetést, a héten itthon kell lennie végig és hétvégén sincs barátnőzés, de én tényleg valami durvább diákcsínyre gondoltam csak.

Majd jött a telefon, és nagyon csalódott vagyok.

Mi jobb anyagi helyzetben élünk, mint a magyar átlag, ezzel azért már a lányunk is tisztában van. De sosem úgy neveltük, hogy nézzen le bárkit, sőt, tőlünk is azt látta egész életében, hogyha alkalmunk volt rá, akkor adakoztunk. Most meg mintha nem is az én lányomról hallgattam volna ezeket. Pl. tesióra után az öltözőben eldugják a lánynak a ruháit, vagy a karácsonyi ajándékozásnál aki őt húzta, fogkrémet és szappant adott neki, a lányom pedig hangosan megkérdezte, hogy minek, úgysem tudja, mire valók.

Szerintem érdemesebb lenne valami komolyabb szankciót kilátásba helyezni. Férjem szerint pedig az csak olaj lenne a tűzre, mert a lányt hibáztatná azért is... És hogyha a többi barátnője is ezt csinálja, valamint az egész osztály is, akkor csepp a tengerben, hogy mi megbüntetjük.

2022. febr. 22. 18:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 A kérdező kommentje:

Pont ezért szeretném tudni, hogy a többi osztálytársa beszél-e otthon erről a kislányról, az egész kialakult helyzetről.

Nem úgy indulok neki, hogy az én lányom biztosan hazudik, de szeretném tudni, hogy más szülők mit tudnak, a többi gyerek mit mesélt el eddig az egészről nekik.

Utána pedig ha tényleg úgy vannak a dolgok, beszélni az osztályfőnökkel vagy a vezetőséggel.

2022. febr. 22. 20:53
 42/89 anonim ***** válasza:
82%

40-es vagyok,és had mondják példát:

Kislány:"Fhú,halt volna már meg az kutyád,olyan ronda korcs"

Vagy

"mi az,új gazdagoknak nincs pénz kutyára,csak ilyen b..is kutyára?"

Akkor jogos lenne.

Vagy bemutat akkor OKÉ,de ne csináljon az lányod tetűből elefántot.

2022. febr. 22. 20:53
 43/89 anonim ***** válasza:
38%

41

Nyilván az kell tudni,hogy mi az ok okozat.

Ki mond igazat,ki nem.

Mert lehet lányodnak igaza van,de ki tudja..

2022. febr. 22. 20:55
 44/89 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen életszerű, hogy a csóró gyerek egymaga beleköt a menő lányok csapatába, akik pedig teljes elfogadással, kedvességgel álltak hozzá.
2022. febr. 22. 20:56
 45/89 anonim ***** válasza:
93%

Egyrészt szegény lány persze próbál valahogy visszavágni. Másrészt talán nem a szintén bully barátnőt meg a szüleit lell megkérdezni, kérdezd meg a zaklatott lányt... A többiek úgyis egy követ fújnak, hiszen egy csapatban játszanak.

Szóval ezzel mindenki nyugodtan alszik, a lány meg holnap ugyanúgy gyomorideggel megy iskolába hogy épp most mi lesz a terítéken...

Sajnos nem is akarod te ezt megoldani, az a legnagyobb probléma ebben az egészben, hogy a lányod osztályfőnökit kapott, nem az, hogy egy ártatlan szerencsétlennek tönkre teszik az életét.

2022. febr. 22. 21:15
 46/89 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, most már nehogy a lányodból csinálj áldozatot.

Gondolj bele, milyen helyzetben van az a kislány. Ennyire hátrányos helyzetből indul, ezért kiközösítik, piszkálják, bántják.

Ő azért szólogat be, mert folyamatosan bántást kap a környezetétől. Nála ez egy védekezési stratégia.

Nem kellene ezt csinálnia, ha az osztálytársai nem néznék le, nem bántanák olyasmi miatt, amiről nem tehet.

Az osztályban nyilván van egy klikkesedés, a lányod és a barátnői egymást motiválják a kislány bántására. A többiek meg hallgatnak, mert "ciki" megvédeni a lányt. Ez is csak az agresszorokat segíti.

Gondolj bele, te mit tennél, ha a te lányoddal tenné ezt valaki. Megelégednél azzal, hogy a zaklató megúszná egy kis büntetéssel, az anyja pedig mentegetné őt azzal, hogy dehát a te lányod is beszólogat?

Ha az osztályfőnökkel és a többi szülővel ezt ennyiben hagyjátok, folytatni fogják a kis hercegnők az osztálytársuk bántását. Nem vicc az, amit többen is írnak: sok gyerek lett már ilyen esetben öngyilkos. Nehogy azt hidd, hogy ááá, nálatok ilyen nem történhet. De, történhet. Hogy számolnál el a lelkiismereteddel, ha a te lányod viselkedése lenne az egyik kiváltó ok? Ő hogy számolna el a lelkiismeretével?

Gyűjtsétek össze a kishercegnőket egy komoly, felvilágosító beszélgetésre, történjen meg egy igazi bocsánatkérés, a lányok viselkedését pedig ellenőrizni kell a suliban. A kislányt meg bátorítani, hogy nyugodtan jelezze, ha bántják.

A lányoddal pedig ne finomkodj ezek után, ahogy többen is írták, nyugodtan tapasztalja meg egy rövid időre, milyen is ilyen helyzetben lenni. Ez nem megalázás, hanem tanítás lenne.

2022. febr. 22. 21:25
 47/89 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem még nyugodtan indulj ki abból, hogy a lányod nem mond igazat.Ha olyan menők vagytok,meg az iskola is, akkor valószínűleg addig húzta az osztályfőnök a beirast amíg csak lehetett.Aztan kislányod átment alpariba.A tanár meg látja mi van a gyerekek között.

Amúgy én nagyon szégyenkeznék a gyerekem miatt,ha ilyen lenne és önmagam kudarcként élnem meg ha ilyen telefont kapnék,mert mi valóban arra tanítjuk hogy baromi rossz volna,ha nem jönne a kukásautó elvinni a szemetunket vagy ha a takarítónő nem takarítana az iskolában és a többi.

Biztos el tudja a legjobb gyereket is húzni a társaság,de akkor a gyerekkel sincs minden rendben valami hibádzik nála lelkileg, különben tudná,érezné hol a határ.Illetve ebben a történetben ő volt a fokolompos.

Tehetsz fel szemellenzot,de csak akkor ha lecarod milyen emberséges gyereket szeretnél.

2022. febr. 22. 21:31
 48/89 anonim ***** válasza:
85%

Kicsik még a gyerekeim, de ha kapnék egy ilyen telefont...két akkora pofont kapna a gyerekem, hogy az aszfalt adja a másikat. És utána jönne a többi. Valamint életem végéig azon gondolkodnek, hogy mit rontottam el ennyire. Elsüllyednék szégyenemben, ha a történetnek csak egy százaléka is igaz, ami a gyerekemet illeti.

Nyilvánvaló, hogy igazán nem akarod te ezt megoldani. És épp ez a baj a lánnyal, mert ezt csináltad eddig is. Ha meg akarnád oldani, akkor szembe kell nézni azzal is, hogy voltaképpen ezt ti, a szülők rontottátok el, de nagyon. A lányodban gyakorlatilag nincs empátia, és aki nem érez empátiát az szeretni sem tud. A helyedben ez engem halálra rémítene. És hidd el, az osztályfőnök jobban tudja. Az egyik hozzászóló fa rendelős+ pakolós ötlete nagyon jó. Támogatom.

2022. febr. 22. 22:15
 49/89 anonim ***** válasza:
87%
Azért apuka értékrendje se semmi, hogy ezt csak úgy szó nélkül hagyná. Kérdező, nem véletlenül ilyen a gyerek, ha nem ez a kislány lenne, találna mást, akibe belerúghat...
2022. febr. 22. 22:19
 50/89 anonim ***** válasza:
7%

Jól teszed, kérdező, hogy a saját gyerekeknek hiszel. Sokkal jobb szülő vagy, mint az itt összekotródott söpredek együttvéve.

Az álszent kiscsaj meg majd pont bevallja, hogy igen én kezdtem el kifigurazni a másik kutyáját...

2022. febr. 22. 22:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!