Most melyikről mondjak le?
Szeptembertől hetedikes leszek. Várom, de félek is, hogy mennyire fogom bírni a napi 5-6 órát, a különórákat - zongora, szolfézs, angol, hitta - mindegyik hetente kétszer.
Anyukám egyedül nevel, Apukám fizeti a gyerektartást - ami nem sok - de másban nem segít, nem foglalkozik velem.
Úgy döntöttem, hogy a három különóra - angol, zeneiskola, hittan - valamelyikét abbahagyom. De melyiket? (Vagy abbahagyjam egyátalál?!?)
1., Zeneiskola - nagyon szeretek zongorázni, egy éve keztem, de - állítólag - nagyon jól haladok. Előtte egy évig fuvoláztam, 2 évig furulyáztam. A zongorát béreljük, havi 5.000 Forint.
2., Hittan - ennek nincs semmi külön költsége - csak év elején a könyv, ami max. 800-100 Forint között van.
3., Angol - a családom nem akarja, hogy abbahagyjam, mert állítólag ezzel majd érvényesülni tudok - bár én nem nagyon szeretek járni. Heti 2 x járok ide is.
Tudom, hogy ebben nekem kellene dönteni, de egyszerűen nem tudok. A legjobb az lenne, ha a zongorázást hagynám abba, de azt meg annyira szeretem! :-(
Ha Nektek kell(ene) dönteni, melyiket hagynátok abba, és miért? Válaszaitokat előre is köszönöm!
" Megszületett " a döntés: hittan, angol marad. Illetve ( ha úgy nézzük, a zongora is ). Amikor Anyukám beszélt a Tanárnővel, azt mondta, hogy nagyon sajnálná, ha abbahagynám, mert van hozzá érzékem. Ezért csak akkor menjek, ha nincs sok leckém, és nem vagyok fáradt. Ilyenkor fel fogja adni, hogy mit gyakoroljak itthon. Illetve nem tudom, hogy szolfézsra kell-e járnom.
Mégegyszer köszönöm, akik válaszoltak és bíztattak!
U.i.: a kérdést csak azért emeltem ki, hogy akik válaszolták, lássák, hogy hogyan döntöttem.
de akár újabb vélemények is jöhetnek!
Üdv.
Sajnálom hogy a zongoráról 'mondtál le'. :(ha tehetném folytatnám, de abbahagytam anno.:(
A helyedben mindegyiket csinálnám :)
a helyedben nem a zongoráról mondtam volna le... namindegy :) a te döntésed... én a hittant hagytam volna abba ... amúgy nyugi nem lesz nehéz a 7. osztály :) szerintem különórákkal is bírható :) én tavaly voltam 7.-es : emeltmatek,emeltének+énekkar,rajzszakkör, rajzelőkészítő, ősszel tollas (sajnos megszűnt a sulinkba télre =( )
de modnjuk megértelek :) inkább kevesebbet vállalj fel de azt teljesítsd :) Sok sikert :)
én a hittanról mondanék le
ha hiszel akkor úgyis jársz templomba és az iskolában is van hittan óra gondolom
Én a helyedbe a hittant hagynám abba. Igaz hogy a zongorázást lenne a legésszerűbb, de abban leled örömödet, akkor azt ne hagyd abba. Az angol pedig tényleg fontos, arra mindenképp járj.:)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!