Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most melyikről mondjak le?

Most melyikről mondjak le?

Figyelt kérdés

Szeptembertől hetedikes leszek. Várom, de félek is, hogy mennyire fogom bírni a napi 5-6 órát, a különórákat - zongora, szolfézs, angol, hitta - mindegyik hetente kétszer.

Anyukám egyedül nevel, Apukám fizeti a gyerektartást - ami nem sok - de másban nem segít, nem foglalkozik velem.

Úgy döntöttem, hogy a három különóra - angol, zeneiskola, hittan - valamelyikét abbahagyom. De melyiket? (Vagy abbahagyjam egyátalál?!?)

1., Zeneiskola - nagyon szeretek zongorázni, egy éve keztem, de - állítólag - nagyon jól haladok. Előtte egy évig fuvoláztam, 2 évig furulyáztam. A zongorát béreljük, havi 5.000 Forint.

2., Hittan - ennek nincs semmi külön költsége - csak év elején a könyv, ami max. 800-100 Forint között van.

3., Angol - a családom nem akarja, hogy abbahagyjam, mert állítólag ezzel majd érvényesülni tudok - bár én nem nagyon szeretek járni. Heti 2 x járok ide is.

Tudom, hogy ebben nekem kellene dönteni, de egyszerűen nem tudok. A legjobb az lenne, ha a zongorázást hagynám abba, de azt meg annyira szeretem! :-(

Ha Nektek kell(ene) dönteni, melyiket hagynátok abba, és miért? Válaszaitokat előre is köszönöm!

2010. aug. 25. 15:15
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:

Bocsi a helyesírási hibákért!

Nem hitta --> hittan

Nem egyátalál --> egyátalán.

2010. aug. 25. 15:20
 2/43 anonim ***** válasza:
92%
hittan-én szülői kényszerből jártam és utálom a mai napig, ja és én is zongoráztam:) azt semmiért se hagyd abba!
2010. aug. 25. 15:21
 3/43 anonim ***** válasza:
91%

Nem kérdéses. Én a hittant hagynám abba. El se kezdeném...

A második amit abbahagynék az a zongora lenne. Az angolt nem hagynám.:)

2010. aug. 25. 15:22
 4/43 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat, a zongoráról én is hasonlóképpen gondolkodom! A hittant viszont az elejétől fogva szeretem, nagyon érdekes és tanulságos dolgokról tanulunk. Mellesleg a pénteki órán DVD-t nézünk. (Pl.: Maria Montessori, Bernadett, Pio Atya, II. János Pál Pápa, Péter a kőszikla, stb. stb.)
2010. aug. 25. 15:29
 5/43 anonim ***** válasza:
81%

A zongorázást ne hagyd abba. Én is 7.-es leszek, 6éves korom óta zongorázok, nagyon szeretem. Különben is, nem sok gyerek jár mostanában zeneiskolába [legalább is nálunk], szóval így tudsz valami különlegeset, amit ők nem :D

Az angolt ha nem szereted, hagyd abba. Ha nem szereted, akkor úgyis nehezebben megy a tanulása, mintha szeretnéd. Majd ha fontosabb lesz [pár év múlva] esetleg újra elkezded.

Hittant se hagyd abba, ha szereted. Én nem szeretem, de muszáj, ha szeretnék majd jövőre bérmálkozni :/ :D

13/L

2010. aug. 25. 15:33
 6/43 anonim ***** válasza:
90%

Engem egyáltalán nem tud lekötni a hittan. Unom...

Ezért is írtam, hogy én a hittanról mondanék le.:)

De ezt neked kell eldöntened.

2010. aug. 25. 15:33
 7/43 anonim ***** válasza:
88%

Én egyiket sem hagynám abba.

Zongorázni nagyon jó dolog, én is szívesen megtanulnék, de anyagi okokból nincs rá lehetőségem...

A hittan szerintem egy jó dolog. Én anno jártam hittanra, ahova néha elkísért az egyik barátnőm, szóval maximum hárman voltunk a tanárral együtt. Mi nem szálybarágósan tanultuk a dolgokat, hanem beszélgettünk sokmindenről a vallással, hittel kapcsolatban. Ennek ellenére nem vagyok vallásos, de hiszek istenben. :)

Az angolt meg semmi pénzért nem hagynám abba. Imádom az angol nyelvet, direkt angol-magyar kéttannyelvű középsuliba felvételiztem (sikeresen, felvettek).

Szóval én a helyedben nem hagynám abba egyiket sem. :)

15/l

2010. aug. 25. 15:35
 8/43 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem kezd el mindet és menet közben meglátod, hogy fogod bírni. Főleg, ha szereted is a zongorát és a hittant. Az angol meg tényleg nagyon hasznos, később örülni fogsz neki, hogy tudsz majd egy nyelvet rendesen!

Sok sikert mindhez, na meg persze a tanuláshoz!

2010. aug. 25. 15:42
 9/43 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ne mondj le a hittanról, ha szereted. Én is járok, és egyszerűen nem tudják elhinni, hogy egy hittanóra is lehet jó.

Az a helyzet, hogy én se tudnék dönteni, talán inkább az angolról mondanék le, de arról is csak azért, mert azt írtad, nem nagyon szereted. Viszont tényleg nagyon hasznos.

A zongorázást ne hagyd abba, én is akartam 7 évesen, de aztán nem kezdtem el. És most nagyon bánom, annyira szeretnék zongorázni tudni, de sajna már ki is nőttem, nincs hozzá elég zenei tudásom és zongoránk sincs(ha akkor elkezdtem volna, kaptam volna egyet). Szóval ha szereted, nehogy abba hagyd, mert később nagyon bánni fogod.

De pontosan miért akarsz egyről lemondani? Idő- vagy pénzhiány? Mert ha idő, akkor nyugi, ugyan a tanárok mondják majd, hogy mennyit kell tanulni, de én úgy emlékszem, nem kellett nagyon többet, mint 6.-ban.

Én a helyedben járnék mindháromra, aztán ha már nem bírom, akkor gondolkoznék ezen.

Bocs, kicsit hosszú lett. :)

15/L

2010. aug. 25. 15:46
 10/43 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem angol.
2010. aug. 25. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!