Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most melyikről mondjak le?

Most melyikről mondjak le?

Figyelt kérdés

Szeptembertől hetedikes leszek. Várom, de félek is, hogy mennyire fogom bírni a napi 5-6 órát, a különórákat - zongora, szolfézs, angol, hitta - mindegyik hetente kétszer.

Anyukám egyedül nevel, Apukám fizeti a gyerektartást - ami nem sok - de másban nem segít, nem foglalkozik velem.

Úgy döntöttem, hogy a három különóra - angol, zeneiskola, hittan - valamelyikét abbahagyom. De melyiket? (Vagy abbahagyjam egyátalál?!?)

1., Zeneiskola - nagyon szeretek zongorázni, egy éve keztem, de - állítólag - nagyon jól haladok. Előtte egy évig fuvoláztam, 2 évig furulyáztam. A zongorát béreljük, havi 5.000 Forint.

2., Hittan - ennek nincs semmi külön költsége - csak év elején a könyv, ami max. 800-100 Forint között van.

3., Angol - a családom nem akarja, hogy abbahagyjam, mert állítólag ezzel majd érvényesülni tudok - bár én nem nagyon szeretek járni. Heti 2 x járok ide is.

Tudom, hogy ebben nekem kellene dönteni, de egyszerűen nem tudok. A legjobb az lenne, ha a zongorázást hagynám abba, de azt meg annyira szeretem! :-(

Ha Nektek kell(ene) dönteni, melyiket hagynátok abba, és miért? Válaszaitokat előre is köszönöm!

2010. aug. 25. 15:15
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

en az angolt hagynam abba . ha szeretsz hittanra jarni akkor jarj ra . zongorat szerintem se hagyd abba .

altalanos alatt total megelégeltem , mar ha 1 angol szavat hallok a hanyinger kerulget :D ez a szuleimnek , tanaromnak es nekem koszonheto ... nem jarhattam nemetre es muszaj volt 7-8 evig szenvedni 1 olyan tanarral akivel kolcsonesen utaltuk 1mast . de ez 1 masik tortenet csk leirtam :D

15/F

2010. aug. 26. 09:50
 22/43 anonim válasza:
100%

háát ha nekem kénae helyetted választani akkor a hittant mondd le!

deee. azt tardsd meg amelyiket a legjobban szereted.

2010. aug. 26. 10:54
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

hittan

én katolikus iskolába járok nekünk hetente 2x van hittan :SSSSSSSSSSSSSSS

12L

2010. aug. 26. 11:37
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem helyesen döntesz! :) Ha megkapod az órarendedet úgy látni fogod, hogy mennyi szabadidőd marad, mennyire fogod bírni! 5-6 óra után (még 7 után is) 1-2 délutáni különóra nem olyan vészes majd meglátod! Az pedig egy nagyon okos ötlet, hogy már most két nyelvet tanulsz, sajnálom hogy nekem nem volt rá gimnáziumig lehetőségem! Ebből csak is előnyöd származhat! Majd ha már tudod hogy alakul az órarended leírhatnád nekünk, kíváncsi vagyok mennyire lesz sűrű a napod! :)
2010. aug. 26. 11:38
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Angol! Hisz te mondtad hogy van érzéked a nyelvtanuláshoz akkor pár év múlva is elsajátíthatod!
2010. aug. 26. 11:42
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

hittan. én értem,hogy szereted,de annak van a legkevesebb haszna a 3 közül.

a zongora a 2. az csak akkor hasznos,ha abból szeretnél megélni.vagy még járj egy ideig és ha már alapszinten megy akkor abba is hagyhatod.

az angol az nagyon hasznos és jó dolog.igaza van a családodnak. és szerintem az angolon felül spanyolt is kéne tanulni.a mai világban nem tudsz érvényesülni ha nem beszélsz angolul/spanyolul/németül.sajnos ez van.:(

de ha nem vagyok annyira-de annyira rossz anyagi helyzetben akkor ne hagyd abba egyiket sem.

majd ha nagyon rossz lesz a helyzet,csak akkor.

2010. aug. 26. 14:43
 27/43 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

ne félj az új tantárgyaktól.:) én most voltam 7.-es,és amint látod túl éltem.:D[4.2volt az átlagom]

földrajz kicsit nehéz meg a magyar.kémia nagyon egyszerű,de tanulni kellrá! fizika gyerekjáték.[egyszer-kétszer átolvasod és nagyjából már tudod is.]

biosz elég sz@r,de könnyű.[ha érdekelnek az állatok akkor tetszeni fog.:D]

2010. aug. 26. 14:48
 28/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat ! Most értünk haza a tanszervásárlásból, megint egy csomó pénzt otthagytunk - az alapvető: füzetek, tollak, ceruzák, stb... dolgokra ...

Ma 11:38. Köszönöm a válaszodat, és mindenképpen meg fogom írni az új órarendemet - vagy szeptember 1.-jén, vagy 2.-án.

2010. aug. 26. 15:00
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

az angolt semmiképp, mert azt még viheted valamire! ;)

H a hittan csak évi 800-1000 ft, az nem annyira sok. Hol laksz? könyvet tudok adni... egyébként mi mindig a fölöttünk járó osztálytól szok tuk kunyizni! (én a tesómtól)

Én a zeneiskolát hagynám abba (és abba is hagytam), de ha szereted... akkor egyiket se. esetleg jövő nyáron elmehetnél nyári munkára. :)

2010. aug. 26. 20:41
 30/43 anonim ***** válasza:

Hittant hagynám abba,mert bérmálkozhatsz az esküvőd előtt is közvetlenül.

A zene fontos az ember életében,attól feloldódhat,lesz ritmusérzéke,és lesz témája a többi emberrel,akik hasonló zenéket kedvelnek.

Az angol,mint világnyelv,nagyon fontos a számodra és minden ember számára.Ma már ritka munkahely az olyan,ahol nem kérnek valamilyen nyelvtudást.Nyelvek nélkül is boldogulhatnál,de hidd el,sokkal nehezebben.Így van esélyed külföldre menni,amikor lesz pénzed,és tudsz érvényesülni..:) És jó érzés beszélgetni egy más kultúrájú emberrel,aki nem tud magyarul,és te meg elmondhatod magadról,hogy tudsz angolul:D

2010. aug. 27. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!