Most melyikről mondjak le?
Szeptembertől hetedikes leszek. Várom, de félek is, hogy mennyire fogom bírni a napi 5-6 órát, a különórákat - zongora, szolfézs, angol, hitta - mindegyik hetente kétszer.
Anyukám egyedül nevel, Apukám fizeti a gyerektartást - ami nem sok - de másban nem segít, nem foglalkozik velem.
Úgy döntöttem, hogy a három különóra - angol, zeneiskola, hittan - valamelyikét abbahagyom. De melyiket? (Vagy abbahagyjam egyátalál?!?)
1., Zeneiskola - nagyon szeretek zongorázni, egy éve keztem, de - állítólag - nagyon jól haladok. Előtte egy évig fuvoláztam, 2 évig furulyáztam. A zongorát béreljük, havi 5.000 Forint.
2., Hittan - ennek nincs semmi külön költsége - csak év elején a könyv, ami max. 800-100 Forint között van.
3., Angol - a családom nem akarja, hogy abbahagyjam, mert állítólag ezzel majd érvényesülni tudok - bár én nem nagyon szeretek járni. Heti 2 x járok ide is.
Tudom, hogy ebben nekem kellene dönteni, de egyszerűen nem tudok. A legjobb az lenne, ha a zongorázást hagynám abba, de azt meg annyira szeretem! :-(
Ha Nektek kell(ene) dönteni, melyiket hagynátok abba, és miért? Válaszaitokat előre is köszönöm!
en az angolt hagynam abba . ha szeretsz hittanra jarni akkor jarj ra . zongorat szerintem se hagyd abba .
altalanos alatt total megelégeltem , mar ha 1 angol szavat hallok a hanyinger kerulget :D ez a szuleimnek , tanaromnak es nekem koszonheto ... nem jarhattam nemetre es muszaj volt 7-8 evig szenvedni 1 olyan tanarral akivel kolcsonesen utaltuk 1mast . de ez 1 masik tortenet csk leirtam :D
15/F
háát ha nekem kénae helyetted választani akkor a hittant mondd le!
deee. azt tardsd meg amelyiket a legjobban szereted.
hittan
én katolikus iskolába járok nekünk hetente 2x van hittan :SSSSSSSSSSSSSSS
12L
hittan. én értem,hogy szereted,de annak van a legkevesebb haszna a 3 közül.
a zongora a 2. az csak akkor hasznos,ha abból szeretnél megélni.vagy még járj egy ideig és ha már alapszinten megy akkor abba is hagyhatod.
az angol az nagyon hasznos és jó dolog.igaza van a családodnak. és szerintem az angolon felül spanyolt is kéne tanulni.a mai világban nem tudsz érvényesülni ha nem beszélsz angolul/spanyolul/németül.sajnos ez van.:(
de ha nem vagyok annyira-de annyira rossz anyagi helyzetben akkor ne hagyd abba egyiket sem.
majd ha nagyon rossz lesz a helyzet,csak akkor.
utolsó vagyok.
ne félj az új tantárgyaktól.:) én most voltam 7.-es,és amint látod túl éltem.:D[4.2volt az átlagom]
földrajz kicsit nehéz meg a magyar.kémia nagyon egyszerű,de tanulni kellrá! fizika gyerekjáték.[egyszer-kétszer átolvasod és nagyjából már tudod is.]
biosz elég sz@r,de könnyű.[ha érdekelnek az állatok akkor tetszeni fog.:D]
Köszönöm az újabb válaszokat ! Most értünk haza a tanszervásárlásból, megint egy csomó pénzt otthagytunk - az alapvető: füzetek, tollak, ceruzák, stb... dolgokra ...
Ma 11:38. Köszönöm a válaszodat, és mindenképpen meg fogom írni az új órarendemet - vagy szeptember 1.-jén, vagy 2.-án.
az angolt semmiképp, mert azt még viheted valamire! ;)
H a hittan csak évi 800-1000 ft, az nem annyira sok. Hol laksz? könyvet tudok adni... egyébként mi mindig a fölöttünk járó osztálytól szok tuk kunyizni! (én a tesómtól)
Én a zeneiskolát hagynám abba (és abba is hagytam), de ha szereted... akkor egyiket se. esetleg jövő nyáron elmehetnél nyári munkára. :)
Hittant hagynám abba,mert bérmálkozhatsz az esküvőd előtt is közvetlenül.
A zene fontos az ember életében,attól feloldódhat,lesz ritmusérzéke,és lesz témája a többi emberrel,akik hasonló zenéket kedvelnek.
Az angol,mint világnyelv,nagyon fontos a számodra és minden ember számára.Ma már ritka munkahely az olyan,ahol nem kérnek valamilyen nyelvtudást.Nyelvek nélkül is boldogulhatnál,de hidd el,sokkal nehezebben.Így van esélyed külföldre menni,amikor lesz pénzed,és tudsz érvényesülni..:) És jó érzés beszélgetni egy más kultúrájú emberrel,aki nem tud magyarul,és te meg elmondhatod magadról,hogy tudsz angolul:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!