Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen diétát lehet kipróbálni...

Milyen diétát lehet kipróbálni 12 éves gyereknél?

Figyelt kérdés
Kisfiam 12 éves nagy növésű gyerek, már 169 cm magas viszont sajnos a digitális oktatás kezdete óta 10 kilót hízott, így most 86 kg. Amióta otthon van, szinte folyamatosan rágcsál, mozogni alig mozog, panelban lakunk, a környéken nem igazán adott a mozgás lehetősége így fogalmam nincs mit csináljak. Hétvégente eljárunk kirándulni, biciklizni, de ez kevés neki. Jelenleg az edzései szünetelnek, így a heti 3 mozgás nagyon hiányzik neki. A védőnővel tanácskoztam, ő annyit írt, hogy diétáztassam, de pontos infót nem adott. Volt valaki hasonló helyzetben? Milyen diétát alkalmaztatok? Egyébként soha nem volt vékony testalkatú, mindig egy kicsit husi volt, de a rendszeres edzés mellett eddig nem volt probléma.
2021. máj. 5. 11:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
79%
Nem diétàzni kell, hanem életmódot váltani. Ami azt jelenti, hogy nem tilos a nasi, a kedvenc ételek sem, csak más a prioritás. Előnyt élveznek a kalóriaszegényebb, egészséges ételek, és ritkábban van (pl hétvégén) kisebb adagokban ehet azt, amit szeretne. Sportot újra be kéne vezetni, nem csak szervezett edzésen lehet mozogni...
2021. máj. 5. 12:31
 12/23 anonim ***** válasza:
24%

#11 ez nem igaz! Van, amikor már igenis száműzni kell a nasit hosszabb időre.

Emiatt bukik el sok diéta, mert ez a pici nasi még belefér...

Nem, nem fér bele. A kérdező gyerekének fogynia kell és nem súlymegtartó diétát tart. Majd ha huzamosabb ideig tartja az ideális súlyt, na akkor néha belefér, de nem minden nap!

2021. máj. 5. 12:44
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

#12 Én meg felnőttként azért buktam el sok diétát, mert mindent megvontam magamtól amit szerettem. Amikor mértékkel visszatértem hozzá, akkor működött a diéta, mert így mar bármeddig tudtam tartani.

Egy gyerektől főleg nem lehet megvonni azt, amit szeret...

2021. máj. 5. 12:48
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
Egy szóval sem írtam amúgy, hogy mindennap ehet... Mellesleg mindennapos nasizás mellett is lehet fogyni, ha belefér a kalóriadeficitbe. Amíg többet használ fel mint amit bevisz, addig fogyni fog, nasi mellett is.
2021. máj. 5. 12:53
 15/23 anonim ***** válasza:
16%
Én minden nap kB egy órát sétálok a gyerekemmel vagy elmegy a parkba görkorizni. Hétköznap is kell mozogni. Nasi ne legyen vagy csak egyszer egy nap. Chips, csoki, cukor felejtős. Egészséges, rostban fehérjében gazdag étrendre kellene áttérni. Plusz vegyél neki egy húzódzkodót, az kis helyet foglal és menő. Hétfőtől indulnak a sulis tesi órák legalább.
2021. máj. 5. 19:20
 16/23 anonim ***** válasza:
48%

Húzódzokodót egy majdnem 90kgos 12 évesnek, akin van kb 35-40kg plussz minimum?

Orvos, dietetikus, szigorúan az előírt étrend, bicikli, séta.

2021. máj. 5. 21:55
 17/23 anonim ***** válasza:
27%
Na mi van ennyire fáj az igazság?
2021. máj. 5. 22:02
 18/23 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó, miről beszélsz? Ha 40 kg-t fogyna, 46 kilós lenne a 169 centihez és fiú. Ráadásul kiragadtál a hozzászólásomból egy elemet, a húzódzkodót, mintha arra építettem volna az egészet. Hát nem, az csak egy plusz elem, amivel otthon is tud egy kicsit mozogni, ha csak egyszer húzza fel magát, akkor csak egyszer, ahogy átalakul a teste, tud majd többet is. De van számtalan más otthoni lehetőség is. Amúgy kb. 15-20 kg van rajta, legalábbis, ha az életmódváltással együtt fokozatosan izmosodik, akkor elég, ha ennyit lead. Senki sem vitatta, hogy amennyit lehet, mozogjon szabad levegőn. 15 voltam.
2021. máj. 5. 22:03
 19/23 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, én nem szeretnélek bántani, de itt kevés lesz a te segíteni akarásod.

Ide dietetikus és személyi edző kell, mert nem 5-10 kg felesleg van a gyereken, és nem "kicsit pocakos"...

2021. máj. 5. 22:03
 20/23 anonim ***** válasza:
20%
18as. Ekkora túlsúlynál meg se próbáljon húzodzkodni, meg semmilyen sportot aminél az izületekre nehezedik a súly, mert egy életre tönkre teszi magát. Az Ő magasságához a normál testsúly az ő korában nem több mint 45-50kg.
2021. máj. 5. 23:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!