Kisfiam 12 éves nagy növésű gyerek, már 169 cm magas viszont sajnos a digitális oktatás kezdete óta 10 kilót hízott, így most 86 kg. Amióta otthon van, szinte folyamatosan rágcsál, mozogni alig mozog, panelban lakunk, a környéken nem igazán adott a mozgás lehetősége így fogalmam nincs mit csináljak. Hétvégente eljárunk kirándulni, biciklizni, de ez kevés neki. Jelenleg az edzései szünetelnek, így a heti 3 mozgás nagyon hiányzik neki. A védőnővel tanácskoztam, ő annyit írt, hogy diétáztassam, de pontos infót nem adott. Volt valaki hasonló helyzetben? Milyen diétát alkalmaztatok? Egyébként soha nem volt vékony testalkatú, mindig egy kicsit husi volt, de a rendszeres edzés mellett eddig nem volt probléma.
Hát szerintem inkább figyeljen arra hogy ne nasizzon folyton és eddzen otthon. Neten is lehet találni egy csomó otthoni gyakorlatot vagy akár telefonos applikációk is vannak erre.
2021. máj. 5. 11:07
2/23 anonim válasza:
Én beszélnék dietetikussal. Gyermekkorban nem kísérleteznék egy diétával sem.
2021. máj. 5. 11:07
3/23 anonim válasza:
2nek igaza van , de az 1.nek is a ragcsat tuti ki kell iktatni. Kozos sport, mozgas legalabb heti parszor. Ha mast nem kezdesnek intenziv seta.
2021. máj. 5. 11:10
4/23 anonim válasza:
A probléma nem a karanténos hízással kezdődik, ezek szerint akkor a digitális oktatás előtt 169 centihez 76 kiló volt (?), ne haragudj, de már ez is marha sok egy 12 évesnek.
2021. máj. 5. 11:20
5/23 anonim válasza:
Bocs, de szerintem ez borzasztóan sok, ehhez orvos és dietetikus kell. 170 cm vagyok és 62 kg és van rajtam háj, kicsit kellene fogynom, a fiad 24 kg-val több nálam!
2021. máj. 5. 11:23
6/23 anonim válasza:
Azt a k*rva 86kg? Én 15 évesen 175 cm esen voltan 57 kg 🤯 és nem voltam vézna
2021. máj. 5. 11:40
7/23 anonim válasza:
Vidd orvoshoz. A gyereked extrém túlsúlyos.
2021. máj. 5. 11:40
8/23 anonim válasza:
#7 én is erre próbáltam célozni 😅 (#6)
2021. máj. 5. 11:44
9/23 anonim válasza:
Dietetikus és endokrinológus sürgősen.
Már a +10kg előtt is durván el volt hízva.
Fiam most lett 10. 162 cmhez 47kg. Hízott a bezártság alatt majdnem 10et ő is sajna és igen kis pocakos lett, próbálom átállítani energia szegényebbre az étkezését.
86kg az súlyosan elhízott, mindenképp kérj szakszerű segítséget.
2021. máj. 5. 11:45
10/23 anonim válasza:
Azta!!! A férjem 86 kg, de ő 184 cm és 34 éves.
És az orvos csak most vette észre, hogy túlsúlyos?
12 éves diéta = nincs nasi, helyette van gyümölcs.
Kirántott hús és sültkrumpli helyett, natúr csirkemell párolt zöldségekkel (veszel hozzá jó fűszereket pl. BBQ, úgy nagyon ízletes.
Üdítő helyett víz.
Számítógépes játék helyett torna. Nagyon jó applikációk vannak. Keress 30 napos kihívást.
És ezek mellett dietetikus és\vagy egy személyi edző, aki összeállít egy neki való testedzést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!