Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek a lányotokkal,...

Mit tennétek a lányotokkal, ha ilyen fiatalon nemi életet élne?

Figyelt kérdés

Megtudtam, hogy a 13 éves lányom a múlt héten, amíg osztálykiránduláson voltak, lefeküdt az egyik osztálytársával.

Azt mondta óvszerrel védekeztek, úgyhogy emiatt nem aggódom. De szerintem nagyon nem jó, hogy ilyen fiatalon már ezt csinálja, nem szeretném így telne a kamaszkora.

Annyira le vagyok sújtva, nem is tudom mit csináljak. Ha most büntetésből vagy megelőzésképp nem engedném sehova, biztos megutálna. De nem is aszisztálhatok ehhez.

Ennyi idősen még nem is érti, mi a baj ezzel.

Ti mit tanácsoltok? Beszélni fogok a fiú szüleivel is.

2020. aug. 16. 12:02
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem már késő. Kicsit korábban kellett volna felvilágosítást tartani. Én is korán kezdtem, 15 évesen, ennek ellenére értelmes felnőtt lett belőlem, lediplomáztam, dolgozom, 30 éves koromra összesen 4 kapcsolatom volt, védekezni is tudtam mindig, így sem némi betegségem, se nem kívánt terhességem nem volt. Ennek ellenére 13 év az marhára extrém, még nekem is...

Az legalább pozitív, hogy elmondta neked és védekeztek. Én lelnek vele és el beszélgetnék arrol, hogy milyen a kapcsolata a fiúval, élvezte-e az elsőt, innentől kezdve rendszeres szexuális életet akarnak-e élni, vagy csak kíváncsiság volt stb.

Ha tiltod, azzal sajnos semmire nem mész. Majd a hátad mögött csinálja, és ha bajba kerül, nem mer szólni.

2020. aug. 16. 12:20
 2/46 anonim ***** válasza:
23%
Elgondolkodnék a helyedben, hogy hogy neveltem fel a gyerekemet és mekkora felelősségem van abba, hogy ide jutott a gyerek. A két gyereket, meg azonnal szétszedném és nem érdekelne, hogy ki hogy sértődik meg és ha a gyereket pocskondiázzák ez miatt akkor a gyerek elé kéne állnod-hogy téged, mert te vagy a felelős,mint anya, hogy idáig jutott.
2020. aug. 16. 12:22
 3/46 anonim ***** válasza:
96%

Engem is lesújtana, megértelek... 🥺

15 lesz a lányom, még nem történt meg ami a te lányoddal.

Hát jó tanácsot nehéz adni, annyira gyerek-szülő kapcsolat függő szerintem.

Sokat beszélgetnék vele, ha már megtörtént. Tudatosítani a védekezés fontosságát, érzelmi - szerelmi tapasztalatot átadni.

A büntetést én sem tartom jó ötletnek!

2020. aug. 16. 12:24
 4/46 anonim ***** válasza:
44%
Eddig hogy nevelted? Normális lány nem csinál ilyet 13 évesen.
2020. aug. 16. 12:35
 5/46 anonim ***** válasza:
82%
Egyetértek 1. és 3. hozzászólóval, semmiképp se akadjatok ki rajta előtte. Nyilván meglep titeket, de ha most neki álltok büntetni, csak el fog zárkózni tőletek. Próbáljatok nyíltan beszélni vele, mi mindentől féltitek, hogy tudja hogyan védekezhet eredményesen a lelki és fizikai sérülésektől.
2020. aug. 16. 12:38
 6/46 anonim ***** válasza:
97%

Annak ellenére, hogy borzasztó korainak tartom, nem annyira ritka ez. Mikor én voltam kamasz, nekem is volt több osztálytársam, akik 13 éves kor körül kezdték. Hüledeztünk rajtuk, meg titkon irigykedtünk, hogy milyen "felnőttek". Egyikből sem lett leányanya végül.

Ennek ellenére én is kiakadnék, ha ezt tudnám meg a lányomról, de szerintem az jópont, hogy el merte otthon mondani. Ez jó légkört feltételez.

A tiltás itt már nem sokat ér, de a komoly beszélgetések kellenek. Milyen volt, jó-rossz, beszélgetni az élvezetes párkapcsolatokról, ha esetleg rossz élménye maradt, a védekezésről, a terveiről, a partnerek cserélgetésének kockázatairól......

2020. aug. 16. 12:47
 7/46 anonim ***** válasza:
100%
6* Ami kimaradt: én majnem 20 éve voltam kiskamasz. Szóval nem mai "divat" a korai kezdés.
2020. aug. 16. 12:48
 8/46 anonim ***** válasza:
78%
Osztálykiránduláson a múlt héten a nyáron a koronavírus kellős közepén?
2020. aug. 16. 12:50
 9/46 anonim ***** válasza:
4%

Feljelenteném a sulit és a tanárokat is.

A lányomból a xart is kiverném, majd menne kaparásra.

És a továbbtanulása is meg lenne oldva: katonai suli.

2020. aug. 16. 12:56
 10/46 anonim ***** válasza:
94%
Elég durva, de ezt a "hogy nevelted?!?" kérdéseket hagyjuk már... Mi hárman vagyunk tesók, anya ugyanazon elvek szerint nevelt minket, de ahányan vagyunk, annyifélék lettünk...
2020. aug. 16. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!