Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a lányotokkal...

Mit tennétek, ha a lányotokkal történne ilyen?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés. Egy (felnőtt) barátnőm mesélte el nekem és a férjemnek a kálváriáját. Röviden: rákattant egy kolléga, ittas állapotát kihasználva nemi erőszak kísérlete. A csaj szerencsére jó fizikumban volt és karakán, így néhány maflással és szemfüles meneküléssel megúszta, hogy csak kísérlet lett. Viszont napokig zokogott, pedig nem az az érzékeny típus. Jogilag meg van kötve a keze, semmit nem tud bizonyítani, pedig be is zárta a srác egy szobába (személyes szabadság korlátozása). Jogász a csaj, így sajnos képben van.

Én azon a véleményen voltam, hogy ha hozzám közel állóval történik ilyen, neadjisten alányommal, akkor nem jogszerűen járok el, de módon találok, hogy az elkövetőnek ne legyenek kellemes hetei ezek után.

A férjem ragaszkodott ahhoz a véleményhez, hogy ezt jogi úton kell rendezni. Bölcsődés korú lányunk van, de ha később ilyen történne vele, én biztos addig kajtatnék, amíg verőlegényeket nem találok és tojnék a (nem túl áldozatbarát) jogrendszerre.

Jómagam csak azért nem indulnék el "rendet tenni", mert 50 kilóval nem vagyok ellenfél egy férfinak sem.

2016. máj. 3. 23:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
A férjednek van igaza.
2016. máj. 4. 00:06
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Férjednek van igaza de a Magyartörvényekkel semmit sem érsz ilyen téren. De ha esetleg "véletlenül elesik " arrol nem te tehetsz.
2016. máj. 4. 00:10
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

Elméletileg a férjednek van igaza.

Gyakorlatilag ezzel kitennéd egy bírósági eljárásnak, ami évekig húzódhat és apróra kielemeznék, hogy milyen ruhát hordott, mennyire volt részeg, stb. Szóval én is maradnék a verőlegénynél, ha ismernék ilyet.

Egyébként nagyobb gyereket már kapásból beíratnék valami önvédelmi tanfolyamra, az mindig jól jöhet (ne legyen rá szükség, de jól jöhet).

2016. máj. 4. 00:13
 4/19 anonim válasza:
Én teljes mértékben véletlenül,minden szándékosság nélkül,szívemben békével,átmennék az illetőn egy nagyobbacska munkagéppel.Majd tolatnék.Majd megint előre.Majd megint tolatnék.És ezt addig folytatnám amíg a betonnal közel azonos szintbe kerül (+/- 2 cm).Akinek már csak egyszer is megfordul az erőszak a fejében,herélni kéne.Mondom ezt úgy hogy a 15 éves húgom csak az Isteni szerencsének köszönhette hogy nem vált áldozattá amikor egy szép harmatos tavaszi reggelen tavaly suliba ment,és még/már részeg illetőkbe botlott.Sosem örültem még annyire annak hogy a húgom rendetlen.Apa telóját vitte el aki utána szaladt,és érdekes,egy 201 centis,120 kilós emberrel már nem volt kedvük a srácoknak cicázni.
2016. máj. 4. 01:10
 5/19 anonim ***** válasza:
45%
A férjednek igaza van!, ezt KELL mondanom, de idézem az én férjem: elég nagy a kert, ásóm van, már csak mész kell!
2016. máj. 4. 01:53
 6/19 anonim ***** válasza:
A ferjednek van igaza. A te verziod azzal vegzodne, hogy téged csuknanak le hosszabb vagy rövidebb időre.
2016. máj. 4. 05:13
 7/19 anonim ***** válasza:
Elintézném,hogy kapjon büntetést.A mai igazságszolgáltatásra úgysem lehet számítani.
2016. máj. 4. 06:50
 8/19 A kérdező kommentje:

Én azon akadtam ki, hogy a barátnőmet nagyon régóta ismerem. Átlag nőhöz képest nagyon erős fizikumú (itt izomzatra, erőre gondolok, nem kövérségre) és nagyon karakán, mondhatni férfias személyiség, pozitív értelemben. Küzdősportra is évekig járt.

Mivel tudom, hogy nagyon nem mimózalelkű, ha őt napokig rázta a zokogás, akkor ott tényleg nagy baj történt.

Majd amikor jogászként nekem pontról pontra levezette, hogy miért nem tud semmit sem tenni jogilag, egyre mélyebbre esett az állam. Nincs tanú, külsérelmi nyom sincs (a fickónak annyi esze volt, hogy nem megütötte, hanem inkább lefogta, rádobta az ágyra, stb.). A srácon kicsit több nyom volt, mert a barátnőm behúzott neki.

Mégis, egy nagyjából átlagos fizikumú férfi erősebb volt nála.

Igen, ittak, buliztak, barátnőm is eléggé lerészegedett, de erősen kétlem, hogy ez felhatalmazás lenne arra, hogy akarata ellenére bármit csinálni lehessen vele.

Hihetetlen, hogy ennyire impotens a magyar jogrendszer ilyen esetekben.

Gyakorlatilag neki kellett volna annyira képben lennie akkor, hogy ő maga utána lefejel egy ajtófélfát, hogy legyen valami kreált bizonyítéka és ráfoghassa a pasira.

Mivel tényleges behatolás (szerencsére) nem történt, így orvosszakértői véleményt se tudott volna szerezni.

2016. máj. 4. 07:55
 9/19 anonim ***** válasza:
A férjének van igaza? De hát épp ez a probléma, hgy jogilag semmit nem lehet tenni!! Akkor ne is tegyünk semmit??
2016. máj. 4. 08:18
 10/19 anonim ***** válasza:

Az emberben ilyenkor sok indulat van, legszívesebben persze mindenki jól ellátná a támadó baját, de józan ésszel gondolkodva nem érdemes megtenni, mert az semmi jóra nem vezet ha még mi kerülünk börtönbe miatta...

Max ugyanazt lehetne csinálni vele mint amit ő csinált, egy időre bezárni egy szobába és ott megfenyegetni - úgy hogy rajta se látszódjon semmi külsérelmi nyom hogy ne jelenthessen fel. De ehhez pár férfit be kell szervezni.

Nyilván ha nincs bizonyíték akkor a bíróság nem tudja elítélni a gyanúsítottat, gondoljatok bele, ha nem így lenne akkor bárkit simán "bemondásra" börtönbe csukhatnának bizonyíték nélkül!

2016. máj. 4. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!