Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a lányotokkal...

Mit tennétek, ha a lányotokkal történne ilyen?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés. Egy (felnőtt) barátnőm mesélte el nekem és a férjemnek a kálváriáját. Röviden: rákattant egy kolléga, ittas állapotát kihasználva nemi erőszak kísérlete. A csaj szerencsére jó fizikumban volt és karakán, így néhány maflással és szemfüles meneküléssel megúszta, hogy csak kísérlet lett. Viszont napokig zokogott, pedig nem az az érzékeny típus. Jogilag meg van kötve a keze, semmit nem tud bizonyítani, pedig be is zárta a srác egy szobába (személyes szabadság korlátozása). Jogász a csaj, így sajnos képben van.

Én azon a véleményen voltam, hogy ha hozzám közel állóval történik ilyen, neadjisten alányommal, akkor nem jogszerűen járok el, de módon találok, hogy az elkövetőnek ne legyenek kellemes hetei ezek után.

A férjem ragaszkodott ahhoz a véleményhez, hogy ezt jogi úton kell rendezni. Bölcsődés korú lányunk van, de ha később ilyen történne vele, én biztos addig kajtatnék, amíg verőlegényeket nem találok és tojnék a (nem túl áldozatbarát) jogrendszerre.

Jómagam csak azért nem indulnék el "rendet tenni", mert 50 kilóval nem vagyok ellenfél egy férfinak sem.

2016. máj. 3. 23:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem, ha a lányod egy nap zokogva menne haza, hogy valaki ilyet tett (volna) vele, 1000%, hogy a férjed lenne az első aki kifilézné a csávót ;)

Én is széttépném, ha az én gyerekem lenne!

Sajnos a joggal kitörölheted egy ilyen esetben.

2016. máj. 4. 09:40
 12/19 A kérdező kommentje:

Amikor megvettük a lakásunkat, még itt lakott egy mentálisan nem túl stabil szomszéd.

Az előző tulaj mesélte, hogy egy vita alkalmával megfenyegette, hogy a kiskorú gyerekeit megöli (mármint a pszicho szomszéd fenyegette ezzel az extulajt).

A férjem mesélte, mondta, hogy ha neki valaha ilyet mondana, leviszi a pincébe és onnan darabokban jön föl. Szerencsére a pszicho eladta a lakását nem sokkal később.

Csak furcsa volt, hogy akkor elméletben is ilyen hevesen reagált az amúgy nagyon békés természetű férjem, most pedig más a hozzáállása.

De remélem, hogy ez mindörökre elméleti kérdés marad, én se állok az erőszak pártján. Kivéve, ha a gyerekemet bántalmaznák, akkor valószínűleg a börtön lehetősége érdekelne legkevésbé.

2016. máj. 4. 11:23
 13/19 anonim ***** válasza:
"Elnézést" kérnék,és kitaposnám a belét,konkrétan.Szép szép,amit a Férjed mond,de semmire sem vezet(sajnos Magyarországon semmi nem számít,nem az áldozatot védi a jog,a törvények).Nekünk 3 gyerekünk van,a legkisebb lány.Még meg sem született,amikor a Férjem már azon gondolkozott,hogyan tud valami fegyvert beszerezni.Persze a fiúkat is féltjük,de a kicsi lány más.Szóval ÉN/MI önbíráskodnánk(a fiaink esetében is).
2016. máj. 4. 11:32
 14/19 anonim ***** válasza:
De most komolyan megölnétek és börtönbe kerülnétek miatta? Ezt nyilván senki nem gondolja komolyan hogy halálra verne egy embert. Itt leírni persze bármit lehet.
2016. máj. 4. 11:44
 15/19 anonim ***** válasza:

A barátnőd örüljön, hogy megúszta ennyivel, mert ezek szerint sikeresen megvédte saját magát. Ez még ha fáj is, kevésbé okoz lelki sérülést, mert meg tudta őrizni a kontrollját.

Ha megerőszakolták volna és átéli a teljes kontrollvesztést, na az valóban komoly következményekkel jár. Így is jelentkezhetnek a poszt traumás tünetek, ha ilyet tapasztal (emlékbetörések, alvászavar, súlyos szorongás, halálfélelem stb), akkor haladéktalanul klinikai szakpszichológushoz, pszichiáterhez kell fordulni!

A lányomat úgy fogom nevelni, hogy minél kisebb esélye legyen ilyen helyzetbe kerülni, képes legyen észrevenni az árulkodó jeleket, ha vannak és képes legyen pszichikailag határozottan fellépni, ha baj van. Egy jó fellépés életet menthet! Ez azonban nem mindig jön magától, tanulni, gyakorolni kell. A harcművészet azért jó, mert ad egy tartást, egyfajta kiállást. A barátnődet is ez mentette meg.

Ha megtörténne a baj és megbizonyosodom róla, hogy nem lehet jogi úton rendezni, akkor is megtenném a feljelentést. Ez komoly kellemetlen perceket okoz a támadónak is, bekerül a rendőrség adatbázisába. Ha lesz még egy ilyen esete, akkor sokkal komolyabb szankciókra számíthat.

Ha semmi esetre sem rendezhető jogilag, akkor gondoskodnék arról, hogy az illető "ne érezze jól magát..". Ennek van pár útja, elsősorban nem a fizikai részére gondolok. De lenne , aki elbeszélget a fejével.

2016. máj. 4. 12:55
 16/19 anonim ***** válasza:
14.válaszoló,a 13. vagyok:mi már beszélgettünk ilyenekről a Férjemmel-1-2 durvább eset kapcsán-és arra jutottunk,hogy attól még az egyik szülő kinn maradna a gyerekekkel.A Férjem habitusát(pláne ha gyermekek sérelmére elkövetett bűnesetekről van szó),és a gyerekeink iránti szeretetét,rajongását ismervén biztos,hogy fossá-rommá verné a delikvenst.És azt is tudja,hogy én mindenben kiállok mellette,és bármi történik kitartok mellette.
2016. máj. 4. 14:41
 17/19 anonim ***** válasza:
A férjednek van igaza. De én is úgy tennék, ahogy te, találnék megoldást.
2016. máj. 4. 18:12
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem, gyilkosságról szó se volt.

De pár hét kórház, esetleg maradandó sérülések, sok-sok törött csont...

2016. máj. 4. 18:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Az kb. 3-4 év súlyosságtól függően. Szerinted tényleg arra van szüksége a láynyodnak? Megerőszakolták, és akkor még az egyik szülője is x évig a sitten r oh.ad?

Értem, mit írsz, mert piszok dühítő, hogy a törvények szrok, de ettől a gyerekednek nem lesz jobb. Bosszú helyett inkább mellette kéne állnod, nem?!

2016. máj. 5. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!