Szerinted ki nevelné fel a gyereke (i) teket, ha veletek neadjisten történne valami?
A kérdésem nyilván az anyukákhoz és az apukákhoz szól és tudom, hogy elég morbid, de sajnos nemrég hallottam ilyen történetet, ahol anyuka-apuka egyszerre halt meg és árván maradtak a gyerekek, akiket persze nem tudják kinél elhelyezni :(
Nektek van "tervetek" ilyen esetre? Hogyan lehet erre "felkészülni"?
Akinek durva a téma, az kérem ne válaszoljon, mert nem kötelező!
Szerintem anyukámmal lennének onnantól kezdve. A fiam amúgy is annyira imádja a nagymamáját, hogy nem is nagyon tudom elképzelni, hogy mással legyen, ha mi nem lennénk. A tesója még a pocakban van, de remélem, hogy közöttük is majd ilyen szoros kapcsolat lesz.
Anyukám szerencsére nem öreg egyáltalán, 53 éves, fiatalos, energikus, szóval fizikailag nem okozna neki gondot, a nyolcéves unokáját is simán felkapja, amikor a nyakába ugrik.
Szüleim vagy az unokatestvérem. Az ő gyerekei unokatestvérükként szeretik az enyémet és ez kölcsönös (igen, másodunokatestvérek valójában, de az egyszerűség kedvéért unokatestvérnek hívjuk őket).
Van egy felnőtt féltestvére, de rá nem bíznám, mert ő még a saját életét is nehezen kormányozza.
Köszi!
Nálunk sajnos nem olyan fiatalok már a nagyszülők, 60 fölött vannak már, anyós és após pedig elég beteges, nagyon sokat járnak orvoshoz és mindkettőjüknek volt komoly műtéte is az elmúlt 1 évben.
Anyuék pedig még mindig dolgoznak a nyugdíj mellett, ráadásul szörnyen bánnak a pénzzel, kifolyik a kezük közül
A húgomnak nemrég született babája, de náluk nagyon kicsi a lakás.
A sógoroméknak van 2 hasonló korú gyereke, mint a miénk, de a sógornőmről nem feltételezném, hogy szívesen befogadná a gyerekeimet.
Úgyhogy passz, fogalmam sincs...
En most épp azon vagyok, hogy ilyen esetben a férjem Legyen az, aki nevelheti tovább. Külföldön élünk, nem szeretném ha vissza menne a gyerek Magyarországra, de jelenleg sajnos ez lenne, lévén ott él a legközelebbi verrokon. Faxa magyar burokracianak köszönhetően a konzulátuson nem lehet adoptalast intézni, az utazás pedig kizarva, míg állampolgársagot kell váltanom emiatt.
Ha a férjemmel is történne valami, itt több olyan rokon is van az ő oldaláról, aki szóba jöhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!