Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben a 17,5 éves lányotokkal?

Figyelt kérdés

A minap eléggé összevesztem a lányommal, aggódom érte.

Elég más fiatalnak mondanám mint a mai nagy többség, őt nem a bulizás/szórakozás és haverokkal lógás érdekli.

Neki a nagy "szenvedélye" a lovak,lovaglás... minden szabadidejét egy lovardában tölti és ott segít a lovak körül, meg lovagol.

És a legroszabb, hogy bő 1 éve ott megismert egy lovászférfit, aki 32éves és összejöttek.

Először eltitkolta előlem, pont amiatt ami a mostani véleményem róla (mert aztán kiderült). Nem tiltottam el, de a véleményem megmondtam már neki.

Pont ezen történt az összeveszésünk pár napja, a helyzet a következő volt:

Mondta, megy a lovardába erre én kiakadtam és mondtam neki, hogy "más normális fiatal lány szépítkezni szeret, meg illatosnak lenni, te pedig mindig istállószagú vagy"

stb.

Aztán még azt is mondtam, hogy "mit vár ettől a kapcsolattól? soha nem tud normális társaságba keveredni...." azt is mondtam neki, hogy a férfinek nincs megfelelő anyagi háttere, szinte soha nem vitte a lányom még moziba se, meg semmi.

Erre a lányom vissza kiabált nekem és a következőket mondta: " Ezért akarok már 18 éves lenni, amint annyi leszek elhúzok itthonról és többé nem is látsz, te mindenbe beleszólsz, neked egyik barátom/barátnőm se szimpatikus. Persze hogy nem az anyámtól kérek majd tanácsot, aki csak lenézően kezel..."

Szerintetek mit tegyek, hogy kéne viselkednem?

2012. ápr. 21. 12:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld megérteni, elfogadni olyannak, amilyen. Én is ezt mondtam anno, és anyám nem értett meg továbbra sem. Elhúztam otthonról tényleg, ennek lassan 10 éve, az lettem, ami akartam, úgy, ahogy akartam, és nem úgy, ahogy ő képzelte.
2012. ápr. 21. 12:32
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon nehéz lehet a helyzeted. Sok mindent szerintem nem tudsz csinálni, maradj vele jó kapcsolatban, hogy ha elköltözik és mégis visszajönne; legyen neki hová. Kérdés nélkül is! Nagyjából ennyi. Tudja hogy mi a véleményed, de ezt többször nem kell mondanod, azzal csak mérgezed a helyzetet. Ha esetleg el tudnád tüntetni pár hónapra... külföldi tanulás, munka, bármi. Talán történne velemi, egyéb esetben nem fog. Majd az idő eldönti.
2012. ápr. 21. 12:35
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocs de igaza volt a lányodnak.

Én értem, hogy olyan fiúval van, aki neked nem szimpatikus, de mást nem tehetsz, mint elmondod a véleményed róla, elmondod miért nem szimpi, és valami baj lehet vele.

Az hogy szereti a lovakat, nem sminkel, nem olyan mint egy átlag tini... miért jobb lenne, ha egy suhanc vinné moziba azt a kukák mögött dugnának? Vagy a diszkóba egy vodka narancsért lesz0pna valakit?

Örülj neki, hogy különleges lányod van, hogy nem az teszi boldoggá, hogy mások hülyesége után megy.

Én örülnék ha a lányom ilyen különleges leányzó lenne. Igaz a párválasztása nem épp szerencsés, de hát tini!!!

Csak óvó szavaiddal tanácsaiddal tudod ellátni, hogy nagy hülyeséget ne csináljon. És minél inkább szóvá teszed a dolgokat neki, annál jobban elhidegül mellőled.

2012. ápr. 21. 12:37
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne kritizáld a lányodat!!!! Ha ő a lovardában szeret lenni, had menjen! Ha elfogadod amit ő szeret, akkor valószínűleg rendeződni fog a helyzetetek! Ja, és a párját se szóld le, inkább hívd el magatokhoz.
2012. ápr. 21. 12:40
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik, amit igazából nem értek, hogy miért olyan nagy probléma az, hogy "szenvedélye" a lovak, lovaglás? Hol van az előírva, hogy egy lánynak szépítkeznie kell, bulizni, stb.? (Megjegyzem, akkor éppen azon aggódnál!) Lehet, hogy kicsit visszahúzódóbb természetű, aki ott érzi igazán jól magát. Szerintem ebben mindenképpen támogatnod kellene, megismerni azt amit ő szeret, érdeklődni felőle.

A lovász férfi az már egy kicsit más (nős?), de gondolom vele megtalálta azt a témát, ami mindkettőjüket érdekli, és ezáltal jól érzi magát vele. Elfogadta olyannak, amilyen (nem egy kis illatozó, kisminkelt csinibabának).

Szerintem ezzel a viselkedéseddel inkább eltaszítod magadtól, és csak azt éred el, hogy előbb-utóbb otthagy. Biztos vagyok benne, hogy nem könnyű elfogadni azt amit te nem tartasz jónak, de nem vagyunk egyformák, mindenkinek vannak értékei, csak meg kell látni!

2012. ápr. 21. 12:44
 6/17 anonim ***** válasza:
Szia,húúúú,hát nagyon nehéz lehet most mindkettőtöknek.Az én lányom is imádja a lovakat,ő is lejár a lovardába,igaz mi most kezdjük a lejárást,mert még csak kilenc éves és idén először engedik meg,hogy segítsen is.Négy éves kora óta lovagol.Szóval ezt a részét a dolognak maximálisan megértem és mi örülünk is ennek,mert maximálisan hasznos időtöltésnek tartjuk.Azzal semmi bajom,hogy lószaga van és egy hasonló hobbival bíró fiúval sem lenne semmi bajom,de tény és való,hogy nagy a korkülönbség köztük és ebben a korban ez ráadásul még jobban kiéleződik.Ha nincs túl sok pénze a fiúnak az sem zavarna,de azt elvárnám én is,hogy ne legyen naplopó,az a minimum,hogy dolgozzon (átmeneti munkanélküliségen nem akadnék ki,mert az előfordulhat).Ezeken kívül van még komolyabb gondod a fiúval?
2012. ápr. 21. 12:48
 7/17 anonim ***** válasza:
a lányod már majdnem felnőtt.jobban örülnél ha hétvégenként bulizna inna és mindig más pasival feküdne le.inkább örülj neki hogy a lányod nem egy pénzéhes kis ribi. Az meg semmit nem jelent ha most ezzel a férfival van.nem biztos hogy örökre együttmaradnak, valószínű ha elmegy főiskolára akkor majd ott ismerkedik..szerintem hagyd békén.
2012. ápr. 21. 13:02
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az a helyzet, hogy általános iskolában a lányom eldöntötte, hogy fodrász lesz, és a középiskolát fodrásztanulóként is kezdte meg.

Aztán megutálta azt az iskolát , és a szakmát is, a diákok és a tanárok miatt is.

Aláírom, az iskolaminősége tényleg a békesegge alatt volt, sok link diákkal ezért azt megértettem hogy onnan menekülni akar.

És már régebben is szerette a lovakat, ezért addig rágta a fülünket még beleegyeztünk hogy átmenjen egy lótenyésztő suliba.

Én egyébként sosem szerettem a lovakat őt is féltem tőlük (volt is már esése), és amikor még fodrásznak tanult az volt megbeszélve hogy családi szépség szalont nyitunk majd ha végez.

Én nem azt szeretném, hogy egy diszkóba járó, erkölcstelen lány legyen belőle, de mégis nőiesebbnek tartom ha a lakásban a parfümét éreznénk és nem a büdös lószagát. Lehetne ez a hobbia, de hogy mindenszabad idejét ott tölti...

A férfi már egyszer volt nálunk vendégségbe, hogy azért még is lássuk ki ez az ember.

Elmondta nekünk, hogy szereti a lányunk, viszont így lovászként keveset keres, ezért Ő nem tudja ajándékokkal elhalmozni.

Én ezt megértem, és igazából nem az ajándékokra teszem a hangsúlyt, hanem arra, hogy tegyük fel ha 1-2 év múlva közös jövőn gondolkodnának hogyan fognak megélni? Mi lesz a lányommal egy olyan ember mellett akinek saját lakása sincs, mert bent lakik a lovardában? Nem ezt a jövőt szeretném a gyerekemnek!

A férjem a lányomnak csak a nevelő apja (igazival nincs kapcsolat) de Ő annyira düh-be jött, hogy nem szeretné nálunk látni a lányom barátját. Kijelentette, hogyha a lányom a vérszerintileg az övé lenne, akkor felpofozta volna ....

2012. ápr. 21. 13:07
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Majd a lányod is dolgozni fog és két fizetésből azért meg lehet élni.ha nem is nagylábon.nekem inkább te tűnsz felszínesnek és anyagiasnak.
2012. ápr. 21. 13:17
 10/17 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem az a legjobb, ha elfogadod és békén hagyod. Tény, hogy a lányod most nem tervezi veled szépségszol nyitását. Biztosan nem esik jól, de a lányod jövője és az élete az övé és nem a tiéd. Ha ő lószagúan érzi jól magát akkor ne kívánd, hogy piperézze magát. Ne várd, hogy olyan legyen amilyennek te álmodod. Legyen olyan amilyenen ő érzi jól magát, ha úgy boldog. Szerintem nagyon jó dolog, ha olyasmit tanulhat ami valóban érdekli és még a gyakorlata is meglesz hozzá. Inkább legyen lószagúan boldog,mint piperézve boldogtalan. A barátját pedig hiába kritizálod. A szerelemre nem lehetsz hatással. Ha tiltod, azzal csak magadtól taszítod messzire. A férjed, meg nem tudom miért pofozná meg? Mert nem olyanba szeretett bele akit ti is jónak találtok? Becsületes férfi, dolgozik. Nem könnyű lovakkal dolgozni, ehhez szeretni kell az állatokat. Tény, hogy idősebb a lányodnál. Viszont kevés nő van, aki szereti a lószagot. Viszont a lányod úgy tűnik szereti, lószagúan. Mert nem mindenkinek büdös a ló. Van aki felsóhajt,"hogy te jó szagú lószagú" Ezt el kell fogadnod. Ebben a korban nem tehetsz mást, mint ahogyan figyeled ahogyan a gyermeked bontogatja a szárnyait és bízol abban, hogy jól nevelted. Közben meghagyod neki a visszautat hozzád.
2012. ápr. 21. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!