Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Másodikos gyerek a suliban...

Másodikos gyerek a suliban menza nélkül?

Figyelt kérdés

Elsőben, erre a tanévre nem volt olyan opció, hogy nem kérek neki semmilyen ellátást. Most rajta van a papíron, mint választási lehetőség. Osztályfőnökkel nem tudtam róla beszélni, max majd jövő héten.

Létezik, hogy választhatom azt egy 8évesnél, hogy semmilyen kaját ne kapjon a suliban?

(sajnos olyan opció nincs, hogy csak reggeli és uzsonna, az ebédet pedig egyáltalán nem eszi meg)

Amennyiben egy ekkora gyerek nem kap ebédet, de ugye ott van 4-ig, akkor hogy oldható meg a rendes étkezése?

Ha kell, persze hogy főzök úgy minden nap, hogy legyen mit ennie... de az nem egy szendvics, hogy valószínűleg elvan a táskában egész nap. Hűtőbe kell tenni, délben melegíteni.

Érdekelne, hogy ezt hogyan oldják meg az iskolák.

2018. máj. 18. 09:06
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

tulajdonképpen ez volt az egyik ok, ami miatt nem fordult meg a fejemben, hogy ebédet is csomagoljak, mert ha nincs kajája, akkor talán majd rákényszerül, hogy megegye. Nem jött be.

A tanítót mindenképpen megkérdezem, hogy mit tudunk tenni majd, csak mint írtam, kíváncsi voltam, hogy máshol ilyen esetben hogy működik a dolog.

2018. máj. 18. 12:48
 22/36 A kérdező kommentje:

szerintem? Szerintem az egyik legnagyobb probléma, hogy a gyerek nem eszik bent. egy csomó gond és plusz meló, hogy még külön főzni kell rá, és ezt csomagolgatni, utána mosogatni, odafigyelni, hogy mindig legyen, ráadásul valószínű drágább is, mint az iskolai 320 forintos ebéd... nem gondolnám, hogy 1 gyerek miatt ebből általános mozgalom lenne az osztályban, hiszen bárhogy is nézzük, bárhogy is szereti az ember a gyerekét, ez nyűg.

2018. máj. 18. 12:51
 23/36 anonim ***** válasza:
66%

A mi iskolánakban úgy tudom, h van erre lehetőség. Van hűtő és mikro is, de nem szereti ezt senki, mert történt már beleset, pl. nem mikrózható edényt tettek be és megolvadt.

Én úgy tudom, h indokolt esetben kötelessége ezt az iskolának megoldani (érts. olyan érzékenysége vagy allergiája van, amivel nem tud napi szinten bent étkezni), de a nem ízlik a kaja, az nem ez a kategória.

És teljesen igaza van az előtted lévő válaszolónak, ezzel simán egy lavinát is elindíthasz, nemcsak az osztályban, hanem ha kitudodik (márpedig kifog) iskolai szinten is. Az egész suliból biztos lesznek még egypáran, akik (ha neked lehet alapon) inkább csomagolnának, és be kell látni, ezt nem szabad engedni, csak ment nem ízlik az étel.

Inkább járj utána, h ennek az ételundornak a gyerekednél mi az oka. Az enyémek sem nagyevők, de valami mindig akad ami a fogukra való, leves, második, ha főzelék van pl. megeszik a feltétet kenyérrel. Szerintem inkább derítsd ki a probléma forrásást (miért nem eszik a gyerek, a nem ízliken túl), magadat is megkíméled a macerától.

2018. máj. 18. 13:51
 24/36 anonim ***** válasza:
91%

De miért olyan hihetetlen, hogy valaki nem szereti a menzakaját? Én még középiskolában is pont ugyanolyan finnyás voltam, mint kicsinek, az már más kérdés, hogy akkor már megoldottam magamnak a kaját a büféből.

Ha egyszer ehetetlen a kaja, akkor minek erőlködni?

Egyébként vannak ilyen dobozok, amivel az ebédig hűvösen tartja:

[link]

A melegítést meg már csak könnyebb megoldani...

2018. máj. 18. 13:56
 25/36 anonim ***** válasza:
70%

Onnantól, hogy maga berakja a hűtőbe, kiveszi és mikróban megmelegíti, biztos, hogy működik, hisz ezért van ott a mikró. És onnantól már érdektelen a "lavina-effektus", hisz a tanítónak ez nem jelent pluszfeladatot. Inkább az lenne a gond, hogy túl sok gyerek egyszerre nem tudja megmelegíteni a kajáját, és nem lesz idejük megenni.

Márpedig szerintem még másodikas-harmadikas korban a legtöbb gyerek megtanulja. PLáne, ha érdeke. Szóval maximum a l'art pour l'art tanítói kekeckedés akadályozhatja meg.

2018. máj. 18. 14:05
 26/36 anonim ***** válasza:
29%
Nem értem miért nem visgg akkor inkább szendvicset, azt nem kell se hűteni, se melegiteni
2018. máj. 18. 14:17
 27/36 anonim ***** válasza:
81%
Lányom idén elsős. Reggel viszi magával az ebédet, hűtőbe teszik, megmikrózzák neki. Tízóraira, uzsonnára olyat visz, amit nem kell hűteni, így az mindig nála van. Viszont neki azért engedik, mert van egy betegsége, ami miatt eléggé nem mindegy mit eszik és nem lehet ráhúzni egyik diétát sem.
2018. máj. 18. 15:40
 28/36 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk anno általánosban (6-8 éve) az volt a rendszer hogy csak a "diétás" gyerekek vihettek kaját, azt betették a menzán a hűtőbe és meg is melegítette nekik a konyhás néni. Ők voltak a laktózos, gluténos, cukorbeteg gyerekek, akiknek fontos volt hogy vagy speciális alapanyagokból, vagy pontosan kimért adagokban készüljön az étel. Már a vegetáriánus se volt kifogás, a nem szeretem a menzát meg pláne nem.

Aztán olyan 6-7-es korunkra mintha megjelent volna egy mikró, de addigra én hazajártam ebédelni úgyhogy passz.

Nézz esetleg ilyen ételhordó termoszokat, gimnáziumban én abban vittem az ételt. Reggel megmelegítettem, bedobozoltam, és délre még meleg maradt. Ha figyelsz hogy ne nagyon durván romlandó kaját csomagolj (tejszínes gyümölcsleves helyett mondjuk krumplit sülthússal) akkor nem is romlik meg annyi idő alatt.

2018. máj. 18. 19:41
 29/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megoldódott. A tanítónéni ugyanúgy fogja kezelni, mint a diétásokat, így szeptembertől viheti az ebédjét mikrózhatós dobozkában :)
2018. máj. 18. 20:11
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is elsős a lány. Nálunk nem lehet külön ebédet vinni nekik. Volt egy hónap amikor elfelejtettünk befizetni neki,akkor.is hideget kellett neki vinni. Vegulis igazgatohelyettessel beszéltünk megbeszéltük ha marad,kaphat. De mivel keveset eszik mindig tudott enni. (Muszáj ebedet is ennie,mert b12 vitamin hiánya van,s ha leesik neki injekcióban kell pótolni.meg vérvétel,ami.Nem kellemes..)
2018. máj. 19. 09:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!