Másodikos gyerek a suliban menza nélkül?
Elsőben, erre a tanévre nem volt olyan opció, hogy nem kérek neki semmilyen ellátást. Most rajta van a papíron, mint választási lehetőség. Osztályfőnökkel nem tudtam róla beszélni, max majd jövő héten.
Létezik, hogy választhatom azt egy 8évesnél, hogy semmilyen kaját ne kapjon a suliban?
(sajnos olyan opció nincs, hogy csak reggeli és uzsonna, az ebédet pedig egyáltalán nem eszi meg)
Amennyiben egy ekkora gyerek nem kap ebédet, de ugye ott van 4-ig, akkor hogy oldható meg a rendes étkezése?
Ha kell, persze hogy főzök úgy minden nap, hogy legyen mit ennie... de az nem egy szendvics, hogy valószínűleg elvan a táskában egész nap. Hűtőbe kell tenni, délben melegíteni.
Érdekelne, hogy ezt hogyan oldják meg az iskolák.
Reggelizni nyilván otthon kell, tízórait tudsz neki te csomagolni, uzsonnát úgyszintén.
Nem egészen értem: azért van ott 4-ig, mert napközis? A napközivel régen mindig együtt járt a menza.
Remélem nem du. 4-ig van tanórája egy másodikas kisgyereknek! Nem lehet előbb elhozni az iskolából? Vagy ti nem tudtok érte menni korábban?
#11 Manapság az a divat, hogy minden gyereknek (alsóban legalábbis) kötelező bent maradnia délután 4-ig. Kábé, mint a napközi volt anno, csak már nem opcionális.
Kivéve persze, ha külön írásbeli kérelmet nyújt be anyuka, mert edzésre jár a gyerek vagy hasonló.
Kérdező, szerintem ez csak a tanárok jóindulatán múlik. Nálunk nem volt ilyen opció, sőt, nyolc évesen még levelezgetni kellett a gyerek üzenőfüzetében, hogy igen, a gyerek be van fizetve, nem, ez nem azt jelenti, hogy mindent kötelező megennie, van ízlése, majd ő dönt, nem, nem kell megtömni a gyereket, majd ő eszik, ha akar. Konkrétan a harmadik osztály ezzel ment el. :D
"Megkérdezhetem Miért nem akarod a menzát?"
mert nem eszi meg. Mert fizetem minden napra az ebédet úgy, hogy havonta max 1-2x van olyan, amiből hajlandó enni.
Valóban, nem a suli dolga, ezért kérdeztem, hogy hol hogyan működik.
Amúgy azt gondolom, emberségesség dolga, hogy segít-e a pedagógus egy kisgyereknek vagy sem.
reggelizik otthon, de 7kor már a suliban van. Tízórait, uzsonnát hordta egész évben, mert már szeptemberben nyilvánvalóvá vált, hogy nem eszik meg bent semmit. De elsőben nem volt szó róla, hogy az ebédet is le lehetne mondani.
Most viszont van ilyen lehetőség, hogy nem kérjük -persze az is lehet, hogy ez csak egy sablon és a napközisek részére ez nem választható.
napközis. Lehetne napköziotthonos is, így du 4-ig lenne órája. Tanulószobás rendszer van nálunk, tehát du kötelező tanulás van az órát is tartó tanítónénikkel. (valahol a sima napközi és a napköziotthon közötti átmenet ez)
Nem tudjuk és nem is akarjuk előbb elhozni. Jól érzi magát ott. Bár néha aggódnak érte, hogy nem evett egész nap rendesen, néha éhes, néha a tanítónéni adja neki oda a saját kajáját (erre is volt példa).
Már miért ne lenne mebreségesség kérdése?
De persze értem: nálatok a suliban ez nem lett volna járható út.
Azért remélem, hogy nem ez az általános.
Nálunk elérhető magasságban van a mikro és a hűtőt is használhatják. A legkisebbeknek a tanító segít, gond csak akkor van, ha épp hiányzik, és helyettesítik. De igazából elég hamar megtanulják használni.
Nálunk borzalmas volt 1-2. osztályban az ebéd, így nem kértünk semmit (olyan opció nálunk sincs, hogy csak tízórai+uzsonna), és a Teletáltól rendeltem neki ebédet. (kisvárosban élünk, ide akkoriban nem szállított más)
Megoldotta ügyesen, csak néhány alkalommal igényelte a segítséget.
Azóta már máshonnan szállítják az ebédet, ez lényegesen jobb minőségű.
Kérdezz rá a tanítónál, nálatok hogyan lehetne megoldani ezt.
eddig fizettem, és amikor nagyon éhes volt, kényszerből evett délben egy kis levest vagy csak üres rizst, esetleg magában kenyeret. És aztán panaszkodott, hogy mennyire rossz volt.
Nem arról van szó, hogy éhezne a gyerek, hanem arról, hogy amennyiben nem muszáj, ne dobjam ki a továbbiakban a pénzt az ablakon és a gyerek is éreze jól magát.
Még iskolaidő van. Szerintem menj be a tanító nénikhez, mondd el a dilemmádat, aztán ők elmondják, náluk működik-e, hogy a gyereknek megmelegítik.
Ha nem, akkor további kérdés, hogy a napközis gyereknek kötelező-e a menzát kifizetni. Illetve lehet, hogy a gyereked, ahogyan nő, esetleg rugalmasabb lesz, többfélét megeszik, tehát inkább lesz értelme kifizetni az ebédért a pénzt. Ilyen értelemben a menza kissé nevelő hatású is lehet: ráneveli, hogy nemcsak anyu főztjét lehet megenni. És valljuk be, felnőttként nagyon nehéz élete lenne, ha ugyanilyen válogatós maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!