Felköszöntenéd a gyereked tanítóját szülinapján?
Lehet, hogy nem jó a téma, de nem tudom, hol kérdezzem. Hamarosan születésnapja lesz. Nem ismerem túlzottan, de rendkívül szimpatikus ember és NAGYON sokat tett azért, hogy a gyerekem minél zökkenőmentesebben vegye az első osztály nehézségeit.
Szóval magánakcióra gondoltam akár úgy, hogy a gyerek köszönti fel, akár én (ilyen szempontból mindegy, ha én, akkor gyerekkel együtt természetesen).
Azt sem tudom, mi lenne a megfelelő ebben az esetben. Egy szál virág, vagy elegendő csak boldog születésnapot kívánni? Vagy valami más ötlet esetleg?
Vagy már a gondolat is hülyeség?
azon már rég túl vagyunk, hogy ezek vallási ünnepek, hiszen ahol munkaszüneti nap, ott lényegében mindenkire ráerölteti az állam, még a buddhistákra is. De ez most nem téma. Szerintem karácsonykor sokkal kellemetlenebb helyzetbe lehet hozni az embert azzal, hogy én kaptam, és eszembe sem jutott, hogy én is adjak. Persze, nem azért adja az ember, mert viszonzást vár, de nekem kapó félként igenis kellemetlen lenne.
Arról nem is beszélve, hogy pl az én 7évesem hisz az angyalokban és a nyúlban, nem is gondolná, hogy mi adunk másnak ajándékot.
De mindegy, mert ez nem is volt kérdés.
De ami most elgondolkodtatott, hogy vajon mennyire illő az, hogy miközben tudom, hogy mikor van a szülinapja, én mégsem köszöntöm meg legalább szóban.
Mert ha nem tudom, hogy mikor van, akkor nyilván nem... de mivel tudom, így olyan, mintha bunkó lennék.
Basszus, még a nőgyógyászomnak is kívántam boldog szülinapot, amikor pont a napján futottunk össze.
"Az viszont ordas tahóság egy embert a munkahelyén köszönteni."
tényleg nem értem. Miért is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!