Felköszöntenéd a gyereked tanítóját szülinapján?
Lehet, hogy nem jó a téma, de nem tudom, hol kérdezzem. Hamarosan születésnapja lesz. Nem ismerem túlzottan, de rendkívül szimpatikus ember és NAGYON sokat tett azért, hogy a gyerekem minél zökkenőmentesebben vegye az első osztály nehézségeit.
Szóval magánakcióra gondoltam akár úgy, hogy a gyerek köszönti fel, akár én (ilyen szempontból mindegy, ha én, akkor gyerekkel együtt természetesen).
Azt sem tudom, mi lenne a megfelelő ebben az esetben. Egy szál virág, vagy elegendő csak boldog születésnapot kívánni? Vagy valami más ötlet esetleg?
Vagy már a gondolat is hülyeség?
Attól, hogy nyilvános adatkent fent van születésnapja, még nem kell megkoszonteni. Ha fent van a házassági évfordulója, ahhoz is gratulálsz?
Nem kell neki semmit extra megkoszonni, nem kell megkoszonteni olyan unnepen, ami magánügy. Magad is kellemetlen helyzetbe hozod, meg őt is. Nálunk a bölcsis gondozonok voltak jó ismerősök, lévén a húgom is ott dolgozott, így mi megkoszontottuk őket : bölcsőde kívül, amikor vendegsegbe mentünk hozzájuk, ahová meghivtak. Eszembe nem jutott, hogy a bölcsiben, ahol ők hivatalos személyek, a maganeletet bevonjuk. Ott nevnapi a, pedagógusnapra kaptak ajándékot és köszöntést.
Nem köszönteném meg. Értem, hogy kérdező hálás vagy a tanárnak, de ne így fejezd ki. A tanár sokat segített a gyereknek, de ez a munkája. Nem kell külön megháláni. Azzal teszel a tanárért a legtöbbet, ha a gyerekedet megtanítod fegyelemre + együttműködő partnere vagy a tanárnak. Hidd el nem kell több.
A tanár szülinapja igenis magánügy. Van iskola, ahol el se fogadnak ajándékot.
22!
En pl letoroltem a Facebookrol a születésnapomat, mert halálra idegesített, hogy a távoli ismerőseim, akik amúgy nem tudják higy mikor van, kuldozgettek a boldog szülinapot uzeneteket. Minek? Mi oszintwseg van benne? Ennél már csak a boldog Nevnapot üzenet a rosszabb, amikor az adott napon az illető bejeloli az összes adott nevű ismeroset.
Szülinapot jó barátnal, csaladtagnal tartunk számon, távoli ismerősnel, tanarnal, orvosnál, postasnal, stb nem. Ugyanígy nem köszöntjük fel a kvázi vadidegent a házassági évfordulóján, az unokája keresztelojen, a fia körülmetélése napján. Magánügy. A nevnap nem az, köszöntés akkor, vegyen neki ajándékot pedagógus napra, karácsonyra, esetleg húsvétra, de születésnap nem tartozik se a diakra, se a szulore. Egy kivétel van, ha az adott intézményben szokás a születésnapok közös ünneplése
Ahogy kettovel elottem irtak.
Nekem annyira atlatszo ez a facebook szuletesnapkor a tolongas!
A szuletesnap csaladi ugy!
En sem irtam a facebookra ki, akinek fontos vagyokaztudja es felkoszont.
Nover vagyok, nem orulnek ha a betegeim kikutatbnak a szulinapom es tolongananak hazi keszitesu ajandekkal ( amit irtal )
Nem. A születésnap családi dolog.
Névnapon köszöntheted. az a jó.
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ekkora ellentábora lesz a dolognak. Én csak nem akartam túlzásba esni, aztán itt végül kiderült, hogy 10-ből 9-nek eszébe sem jutna felköszönteni. Engem ez meglepett. Én azt gondoltam, hogy ez figyelmesség lenne, semmi más.
Ettől függetlenül aki normálisan válaszolt, azoknak ment a zöld kezecske ;)
Névnapján amúgy felköszöntöttük, annak örült.
Írtátok itt a karácsonyt, húsvétot. Utóbbinál nem szokás különösképpen ajándékozni, főként nem felnőttet, a karácsony pedig ezerszer inkább családi ünnep, mint a születésnap. Szóval ezek előtt teljesen értetlenül állok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!