16 éves gimnazista srác vagyok. Miért zavarnak el a szüleim 9-kor aludni?
Nem minden gyerek egyforma.Ha hagynám éjfélig is fönt lenne kinek lenne az jó hogy másnap tiszta ideg és nem tud teljesíteni.Rajta kívül még van 3 tesója.Nekünk nem mindegy.Igen van még két éve,hogy nagykorú legyen.
Azért ne te döntsd el mi jó a saját gyerekemnek.
A tiedet engedd nyugodtan fennt lenni nem baj ha tönkremegy a sok éjszakázástól.
Van a fiamnak olyan oszt társa aki éjjel is gépezik meg lehet nézni hogy néz ki.
Fölösleges idegeskedned, nem ez volt a szándék. Hanem az, hogy a gyereket meg kell tanítani, hogy megismerje a saját határait! 2 év elröpül, amíg vigyázol rá, majd elmegy tovább tanulni másik városba, ahol neki kell saját magáról gondoskodni. És nem lesz ott mellette mindig ott anya, hogy figyelmeztesse és rászóljon, hogy késő van.
Én nem azt mondom, hogy maradjon fenn sokáig, hanem azt, hogy tegyetek próbát, hogy megismerje a saját képességeit, élettani határait! A teljesítményt elvárod tőle ugyanúgy, nincs másnap kávé és energiaital.
Nem lehet örökké gyerekként kezelni, még ha ez a szülőknek rosszul is esik. Ez az én véleményem, nagyon sokat foglalkozom serdülőkkel a munkámból kifolyólag is, mindig a közös kompromisszum az, ami bejön náluk. Nem a szabadjára engedés, nem a tiltás, hanem a közös megegyezés és ennek a következetes betartatása.
Dehát nem vagyok mindig mellette!Ezt értsd meg.Megvan a maga szabadsága.De tudom mikor kell nekem lpnem.
Nem egyformák a gyerekek.
Az én fiam enyhén hiperaktív volt.De egy- két "tünet" még mindig van.
Ha Ő fáradt a mai napig túlpörög.Ez van.
Üdv:4 gyerekes Anyuka
Próbáld megbeszélni velük a dolgokat!
12 éves lány vagyok és én általában fél tízkor fekszem, esetleg háromnegyed, és nem a szüleim tömnek az ágyba hanem és magam megyek. :)
Szerintem mondd meg nekik, hogy nem hat rá a több szabad idő a tanulmányi átlagodra, nyugodtan tartsanak kicsit nagyobb pórázon, az én szüleim is nagyon szigorúak meg kell kérdeznem ha gépezni akarok, hogy bekapcsolhatom-e a számítógépet.
Azért ez nagyon-nagyon durva! Nekem 10-fél 11-kor kell elaludnom de volt olyan hogy fél 1-kor benyitottak és még gépeztem és csak annyit mondtak hogy "nem lesz ez így jó".
Amúgy a szüleim csak önzésből akarják hogy hamar elaludjak mert nyikorog az ajtóm annyira hogy fel lehet rá ébredni és nem akarnak felébredni mikor elalvás előtt elmegyek vécére.
Most hogy lent alszanak mert nagyapám nincs itthon nem érdekli őket.
nekem elég 10 kor lefeküdnöm, ha megtanultam , felmondtam minden házit akár 10ig is gépezhetek:) ezér megéri tanulni :) de azért próbáld megbeszélni mint én = jó jegy= van gép
rossz jegy = nics gép :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!