16 éves gimnazista srác vagyok. Miért zavarnak el a szüleim 9-kor aludni?
Szia!
Fölösleges tanulnod, egyetemekkel ,főiskolákkal nem lehet munkát találni. Hiába lesz diplomád. Inkább kitanulnál egy jó szakmát. Én vasutas szakmunkás vagyok.
38F
Szia!
Én a helyedben felkelnék 5 - fél 6 körül, és kimennék a konyhába "hangoskodni". Teát vagy kávét főzni, piritóst csinálni magamnak reggelire stb. Ha kérdezik, hogy mégis mit csinálsz, mondd, hogy mivel 9-kor elküldenek lefeküdni, hamar kipihened magad, és már nem tudsz aludni. :)
Jó, tudom, nyilván nem alszol még el 9-kor, de egy próbát megér, hogy 2-3 napig felkelsz hamarabb. Hátha engedik, hogy 1-2 órával később feküdj le.
A gép szempontjából egyet értek a szüleiddel, inkább lógj a haverokkal a szabad levegőn, mint az idióta gép előtt..
Alvást meg erőltetni nem lehet, ha nem vagy álmos, olvass az ágyban, ha kell zseblámpával:)
Egyébként 16 éves fiú meg tanulja meg kiharcolni a saját dolgait, lassan férfi vagy, két év múlva nagykorú, itt az ideje megtanulni picit küzdeni. Nem gyerekesen, hanem, mint a felnőttek. Akkor talán a szüleid is jobban felnőttként kezelnek majd.
Csak azért ne akarj 9 után fennmaradni, mert le kell feküdni. Ez a gyerekes verzió. (mit nem adnék én azért, hogy 9 kor már ágyba mehessek..)
Ha pontosan tudod, hogy hány óra alvás után kelsz KIPIHENTEN, akkor ezzel állj elő a szüleidnél és kérd meg őket, hogy 1 hétig tegyetek próbát. Ha nem válik be, akkor hajlandó vagy "engedelmeskedni".
Kamaszkorban 8 óra alvás viszont feltétlen kell, hülye egy időszak ez, többet követel magának az ember teste..
Az én fiam is 16 éves.Ő soha nem fáradt, ezt állítja de amikor úgy néz ki mint aki citromba harapott és ideges veszekszik akkor tudom,fáradt.ILyenkor pizsiosztás.
Lehet nálatok is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!