Mit csináljak ha szaktanárikat kap, vagy tanórai mulasztásai vannak?
A tanórai mulasztás talán az lehet hogy nem ment be órára?
Vagy a szaktanárik pl mert röhögtek órán es nem hagyták abba.
Ilyenkor én dolgozom, nem vagyok az iskolában.
Behívtak fogadóóára.
Itthon én tudom nevelni a kicsit,(9 éves), nincs olyan hogy rendetlenkedik vagy "hiányzik pl a takarítás alól vagy bármi", de suliban nem vagyok ott.
A fejmosásokra mindig megígéri hogy viselkedni fog suliban, meg stb. De ha nem látom nem vagyok ott, ezeket kapom a krétába! Szaktanári, "mulasztások", fogadóórára hívnak.
És nem is értem ha ott van a gyerek az iskolában, hogy történhet ilyen, hogy órai mulasztás? Azt mondják neki nyugodtan maradj kint, nem kell bejönni? Es kóvályog a gyerek az udvaron vagy a folyosón egyedül?
Mit tehet egy szülő ha nincs jelen?
A pizzas sztoriig még csak gyanakodtam, hogy troll, de a korházas sztorinál bukott a dolog.
Nem tudom, valami kitüntetést ad a gyakori, ha sok válasz érkezik egy kérdésre?
Vagy miért éri meg trollkodni?
Vagy csak ennyire unatkoznak emberek?
Azt hiszem, a kérdező menthetetlen. Aki arra a többektől érkező jó(!!!)tanácsra (hogy forduljon szakemberhez, mert csak még nagyobb lesz a baj később) annyit bír válaszolni, hogy "nektek kéne", vagyis a válaszolóknak kellene szakemberhez fordulni, az egyszerűen tufa. Buta. Ostoba. Mint a faék.
Sajnálom, Kérdező, de a válaszaid alapján ez az igazság.
Tulajdonképpen a leginkább mégis a gyerekedet sajnálom, aki melletted soha a büdös életben nem fogja megtanulni, hogyan kell beilleszkedni egy csoportba, elfogadhatóan viselkedni, nem fogja tudni, hogy igenis meg kell csinálni a "nemszeretem" dolgokat is. Ebből később sokkal nagyobb bajai lesznek, mint az, hogy színeznie kell, amikor ő hajtogatna. De majd emlékezz rá, Kérdező: neked köszönheti, hogy nyomorult lesz.
És miért kellene szakemberhez fordulnia? Csak annyi a baja a gyereknek, hogy az anyja a tanárok és az iskolai normák ellen szítja..
Semmi extra, nem verekszik, nem tanulási problémás, nem beszél vissza, kicsit talán ügyetlenebbek az ujjai, de még bőven oké. Beszélget és jobban szorong az átlagnál, de ez simán lehet attól a kettőségtől, hogy anyja At mond, a suli meg Bt.
Én nem olvastam el az összes itt lévő irományt, de én nem nevelésibe vinném, hanem pszichológushoz, mert ő segítene a gyereknél kideríteni, mi a gond. Lehet frusztrált, önbizoalom hiányos, és a rosszalkodás ezeknek a kivetülése. Ez nem elfgadható, hogy egy 3.-os gyerek nem megy be órára. Felszerelés hiány meg ne legyen, ellenőrizd este, hogy mindent bepakolt-e, házija rendben van-e, készülten megy-e be az órákra, tudja-e az anyagot. Nem normális, hogy ennyi idősen szaktanárikat kap a gyerek.
Egyébként nem tudom, milyen iskolába járatod, ahol a gyerek ennyi idősen nincs ment órán. Nálunk ez elő se fordulhatott volna alsóban.
Vagy rossz iskolába járatod, vagy a gyerek nem tud beilleszkedni abba az intézménybe. Apja van? Apaképe?
Rendben , csinálnak a gyerekek hülyeséget. Nem akart felszereléshiányt, ezért nem ment be. De egy szülő ilyenkor elmagyarázza, hogy egy kisebikk bajt nem úgy kerülünk ki, hogy még nagyobba keveredünk. Ennyi. Ez a nevelés.
Te azt hiszed ha mindent cukormázasra hazudsz, de jó lesz a kórházban, akkor tényleg nyaralás lesz. Nem. Az életben vannak nemszeretem, meg ijesztő dolgok, és meg kell velük küzdeni, meg igyekezni a legjobb megoldást választani. Ha nem sikerült, akkor meg nem mást hibáztatunk, meg bocsikázunk, hanem tanulunk belőle, mi is, és a gyerek is. Legközelebb jobban csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!