Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit csináljak ha szaktanárikat...

Mit csináljak ha szaktanárikat kap, vagy tanórai mulasztásai vannak?

Figyelt kérdés

A tanórai mulasztás talán az lehet hogy nem ment be órára?

Vagy a szaktanárik pl mert röhögtek órán es nem hagyták abba.

Ilyenkor én dolgozom, nem vagyok az iskolában.

Behívtak fogadóóára.

Itthon én tudom nevelni a kicsit,(9 éves), nincs olyan hogy rendetlenkedik vagy "hiányzik pl a takarítás alól vagy bármi", de suliban nem vagyok ott.

A fejmosásokra mindig megígéri hogy viselkedni fog suliban, meg stb. De ha nem látom nem vagyok ott, ezeket kapom a krétába! Szaktanári, "mulasztások", fogadóórára hívnak.

És nem is értem ha ott van a gyerek az iskolában, hogy történhet ilyen, hogy órai mulasztás? Azt mondják neki nyugodtan maradj kint, nem kell bejönni? Es kóvályog a gyerek az udvaron vagy a folyosón egyedül?

Mit tehet egy szülő ha nincs jelen?

#kréta riasztások
okt. 18. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:

A kórházas sztori tenyleg leírom:

Bekerültünk: én nyugtattam a gyereket hogy de milyen kedvesek az asszisztensek mindenki jót akar, milyen aranyos kedves szoba, kitarrunk itt vedd úgy minta nyaralnál. Pihensz, erősödsz.

Igenám csak közben az apolókkal romlott a viszzonyom. Pl hagyták egesz ejszaka lázasan nem csillapították mikozben 38.5 volt de irtó gyenge a kicsi. 1.balhé hogy balheztam egy k.baszott lázcsillapitóert..mire nqgynehezen adtak es el is kezdett izzadni rengeteget ivitt is, teljesen lehűlt normálra és nyugidt éjszakája lehetett.

Na ezzel se loptam be magam a nőverekhez es egyre rosszabb is lett. (Hasmenéssel kiszaradás gyanújával mentünk be, de torok fülorrgégészetre kezdték küldeni es gyógyszerezni. Ugy hogy a fülorrgégész is nézte hogy teljesen ep minden panasza sincs minek kellett ez a vizsgálat..szivattak össze vissza.)

Total kikeszultem.

A gyerek meg tök jól elvolt olvasgattunk tévézett, aztán elkezd röhögni meg nyugtatni hogy anya nyaralás mi? Te mondtad. Nyugi nemsokára megyunk haza.

okt. 18. 14:03
 52/68 anonim ***** válasza:
91%
Apuka?
okt. 18. 14:04
 53/68 anonim ***** válasza:
90%
A korhazas sztoribol az derül ki, hogy totál gáz vagy. Neked pszichológus és/vagy pszichiáter, a gyereknek nevelési tana
okt. 18. 14:07
 54/68 A kérdező kommentje:

Hogy lennék en a gáz?.egész nap kb 2 óránként nézték hogy nem megy le a láza.

(És napok óta volt lázas ezen kķvül tehát en otthon kezdtem neki csillapítani 39 fokokról es mentem a kórházba)

A kórhazban egesz nap se adtak neki semmit hogy lemenjen a gyerek szinte félájult gyenge volt, és este duplán is nézték hogy nem változik neki es hagytak volna így lázasan egész nap után egesz ejszakára is nem győztem segíteni rajta borogatni, forgólódások minden baja volt.

Miután kikönyörögtem a lázcsillapítot elkezdett szépen izzadni teljesen le is hűlt és egy kiadós teljesen nyugidt alvása is volt.

Aki azt irja hogy a szülő a gáz csinalja meg a gyerekével hogy napokon át hagyja lázasan csillapitas nelkul!

okt. 18. 14:14
 55/68 A kérdező kommentje:

En lehúztam neki 39 fokokrol, a kórházban meg fixen 38.5 fölött hagyták mindenféle csillapitas nelkul. A gyereknek étvagya se volt és szenvedett.

Ha le van húzva a láza csak akkor tud enni is és akkor tud pihenni erősödni is.

okt. 18. 14:16
 56/68 A kérdező kommentje:
Meg a felpontozók is nyugidtan néźék akkor végig a saját gyereküket hogy lázasan szenved. Aki azt gondolja hogy az anya a hulye aki csillapítja.
okt. 18. 14:21
 57/68 anonim ***** válasza:
100%

Sztm neked meg a gyereknek se ártana egy szakember.

Ha csak a te gyerekednek van ilyen baja a suliba, akkor nem a tanár a hülye.

Meg mi az hogy mit csinálj ha nincs benn órán. Kérdezd a gyereked és hívd fel a tanárt hol volt.

Szakemberen kívül mit lehet tanácsolni? Akkor én is szakember lennék.

A sort pl jó ötlet...de neked arra is van "kifogásod"...

okt. 18. 14:25
 58/68 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, az ilyen anyuka a pedagógusok, orvosok, ápolók, stb rémálma. Mindent, de mindent jobban tud mindenkinél, és mindenki más csak szarul csinálhatja a dolgát.

Kérdező, nem írom le századszor, mert úgysem érted meg, de itt bizony komoly problémák vannak VELED és a GYEREKKEL IS. SZAKEMBER. SZAK-EM-BER, mielőtt még nagyobb károkat okozol a gyereknek.

Nem rosszindulatból írom ezt, és a többi válaszoló is abszolút segítő szándékkal kommentelt, ahogy olvasom a válaszokat...neked viszont el kellene gondolkodnod kicsit azon, amit a többiek leírtak. A gyereked egyáltalán nem úgy viselkedik az iskolában, ahogy az egy korabelitől elvárható. Kérj segítséget, vidd el nevelési tanácsadóba, mert később csak még nagyobb lesz a baj.

okt. 18. 14:45
 59/68 A kérdező kommentje:
Nektek kéne.
okt. 18. 15:10
 60/68 anonim ***** válasza:
37%

A lázcsillapító kapható boltokban, én vettem volna. Mi most voltunk pont ilyennel, hasmenés/hányás-láz, de az enyém akkor tud pihenni, ha bágyadt, így én direkt nem kértem 38,5 felett. Az ápolók nálunk is gázak voltak, nem csináltak semmit. Én húztam át az ágyat, meg minden, pedig nem akartam..

Na de ne ezen a kórházason lovagolj, biztos nem akart mindig fürdeni, enni, öltözni, gondolom nem hagytad overál nélkül télen, vagy volt valami, bármi, amiben nem értettetek egyet, és ráerőltetted. Mert kellett. Bármi, akár a játékai elpakolása.

Nálunk 3 felszerelés vagy házihiány egy nagyegyes negyedikben. Másodikban még 5 kellett:)

Nyilván lecseszik érte, tanítsd be hogy végighallgatja(lepereg róla) közben sajnálomok hada, többet nem fordul elő szöveg, igyekezni fogok.

Ezzel lehet leszerelni az idegbajt kapó tanárokat, akiket nagyon könnyű megérteni, elmondják 100x éveken át, és van, akivel nagyon gyakran előfordul:)

Ha első alkalom, akkor még nincs nagy gond, ha notórius késő/felszereléshiányos, akkor nyilván kibuknak rá.

Képzeld ha te kihagysz feladatokat, mert előfordul, kirúgnak kb a 3. Baki után, még két hónapja se megy a suli:)

Annyira a gyerek érdekeit nézed rövidtávon, hogy hosszútávon nem látsz rá.. képzeld el, ha nem a te gyereked lenne, hanem az alkalmazottad. Ugye te is kirúgnád?

Amúgy ha motivációban hiszel, jutalmazd, ha egy héten nincs felszereléshiánya:) vagy ha nincs beszólása.

Nálunk, ha nincs kint az órai felszerelés minden tagja, és csak az! Az óra kezdete előtt a padon, (padban sem számít, ha ott van)akkor automatikusan egy jeggyel rosszabbat kap arra a napra. Akkor is, ha más is van a padján.

Annyira hülyeség, ez már szerintem is extrém, érted ceruzák padon a tolltartóban, ha padon vagy egy jeggyel rosszabb. Ha a füzeted a padban van, egy jeggyel rosszabb, nem számít, hogy 5 centivel fentebb tudod tenni a pad tetejére két pillanat alatt..

Én ezért reklamáltam, mert ez extrém szigorú, ráadásul nincs hatással a 45 perces munkájára az, hogy 1 percig mi volt/nem volt a padján.

De nálatok normális elvárások vannak, felszereléshiányra mindenhol beírnak és 3-5db az nagyegyes. És nyilván leszúrják őket érte, érezniük kell a súlyát. Ha nincs súlya, az egyes is csak egy szám, a beírás is csak szavak.

A nevelés lényege, hogy a külsőlényszert belsővé tegyék és magától csinálja a dolgokat. Ha ezt nem erősíted meg benne, nem akar majd megfelelni, nem sajátítja el a normákat, aztán majd lecsapják az áramot nála, mert nem ért rá befizetni a számlákat, nem fogja normálisnak tartani a bírságot parkolásért és nem fogja érteni, hogy ez miért van. Tudnia kell, hogy benne van a hiba, hogy el tudja fogadni és változhasson a jó irányba. Miért gátolod ebben? Te is tudod, hogyha alkalmazott lenne jogosan rúgnák ki.. érted nem menne be, mert nem csinált meg valamit, amit a főnőke kért..

Tényleg javaslom a beilleszkedést, mert a gyereked érdeke, hogy ne érjék kudarcok az életben, az pedig nem pici kudarc lesz, hanem börtön/életképtelenség..

okt. 18. 15:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!