Van vagy volt hogy a kamasz fiad/lányod kapott e szaktanárit vagy intőt a suliban?
A kamaszfiad vagy lányod kapott vagy szokott kapni valamilyen, pl rosszasági okból szaktanárit vagy intőt a suliban? mit szóltatok hozzá hogy kapott? volt hogy ezért büntetést kapott?
Ha van esetleg történet, akkor mesélhet, persze nem szükséges, csak aki akar...
Fiam általános iskola 8-dikban, egy apróság miatt kapott szaktanárit.
Verseny volt az osztályban. Nagyon lelkes volt... nem ők nyertek és a kezében lévő fél literes műanyag üres palackot feldobta a levegőbe. Az pedig a terem ablaküvegén landolt...de nem lett baj.
Azt mondta az osztályfőnök, ilyen esetben muszáj adnia 🙂
Sztori of my life.
A fiam adhd-s, szóval van vele gond bőven. Nem védem őt, mert tudom, hogy megéri a pénzét. Viszont a tanároknak halvány fogalmuk sincs róla, hogy hogy kéne kezelni egy ilyen gyereket, és meg sem próbálják. Olyan dolgok miatt is beirkálnak neki, amit szerintem a tanárnak ott az iskolában meg kellene tudni oldani. Viszont valamiért azt hiszik, hogy nekem tudnom kell a gyerekem minden egyes mozdulatáról. Semmi eszközük sincs, ezért hárítanak a szülőre.
Attól függ, hogy a gyerek milyen passzban van, előfordul, hogy egy hónapig semmi, de van, hogy egy héten több beírást is kap.
Egy-két szépséget idézek:
-Szünetben a tanárok elől bújkál a wc-ben.
-Rátette a gyurmát a radiátorra.
-Órán beszélget a társával.
-Megdobta egy tobozzal a társát.
-Engedély nélkül kiment a teremből tanóra alatt (Ezen azért meglepődtem, azt persze elfelejtette odaírni a tanár, hogy mindeközben ő nem tartózkodott a tanteremben.)
-Amikor a tanár leszidta, elnéző mosollyal reagált.
-Szünetben labdázott a társával a tornateremben.
Értem én, hogy nem fogad szót, de valahogy olyan ez, mint a mesében a pásztor, aki farkast kiállt. Lassan már képtelen vagyok őket komolyan venni. Ráadásul voltam bent a dirinél más miatt, és azt mondta, hogy jó gyerek, nincs vele semmi probléma. Hát, a beírások nem ezt mutatják. Ha papír alapon lenne az ellenőrző, mint régen, már pótlapot kéne kérnünk. Bár azt is hallottam, hogy amióta Kréta van, jobban elszabadultak a tanárok, kevésbé macerás a beírás, mint az ellenőrző idejében.
#9! Nem válaszoltam volna a kérdésre, csak miattad, mert én dettó. Fogadásból kiültem a másodikon és kilógattam a lábam. Pechemre akkor jött vissza az ofőm a később kezdődő szülőire. Valamiért pont felnézett... Nyilván osztályfőnöki intő lett. Szaktanárim rengeteg volt, 90% a tesi tanártól, mert nem voltam hajlandó bemelegíteni soha. Nem értettem még, miért szükséges, és baromira untam a látszólag céltalan futkározást és ugrálást. A többi részét már szerettem.
A maradék 10 abból jött össze, hogy órán beszélgettem/ettem. Ki hallott már olyan hülyeséget, hogy óra után edd meg a hideg melegszendvicset?🤦🏽♀️ Amúgy én is pedagógus lettem. Meg is fogadtam, hogy tőlem evésért senki nem kap intőt. Nem is kapott😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!