Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit csináljak ha szaktanárikat...

Mit csináljak ha szaktanárikat kap, vagy tanórai mulasztásai vannak?

Figyelt kérdés

A tanórai mulasztás talán az lehet hogy nem ment be órára?

Vagy a szaktanárik pl mert röhögtek órán es nem hagyták abba.

Ilyenkor én dolgozom, nem vagyok az iskolában.

Behívtak fogadóóára.

Itthon én tudom nevelni a kicsit,(9 éves), nincs olyan hogy rendetlenkedik vagy "hiányzik pl a takarítás alól vagy bármi", de suliban nem vagyok ott.

A fejmosásokra mindig megígéri hogy viselkedni fog suliban, meg stb. De ha nem látom nem vagyok ott, ezeket kapom a krétába! Szaktanári, "mulasztások", fogadóórára hívnak.

És nem is értem ha ott van a gyerek az iskolában, hogy történhet ilyen, hogy órai mulasztás? Azt mondják neki nyugodtan maradj kint, nem kell bejönni? Es kóvályog a gyerek az udvaron vagy a folyosón egyedül?

Mit tehet egy szülő ha nincs jelen?

#kréta riasztások
okt. 18. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:
Mert ide vmi teljes inkomoetens gyereket soha nem látott emberek jarnak hogy nincs egy épkézláb ötlet se?
okt. 18. 13:28
 32/68 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező. Próbálj meg válaszolni magadnak, te ilyen problémára mit javasolnál? Mi az, ami neked és a gyereknek is jót tenne?
okt. 18. 13:29
 33/68 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj, egy 9 éves gyerekről írsz, nem egy 4 éves óvodásról, hogy a kudarcélményei miatt a tanárnak kelljen kísérletezgetni, mivel vidíthatná fel.

-1. 9 évesen fel kell tudnia mérni, hogy mi a nagyobb gáz, ha nem megy be órára, vagy nem viszi el a felszerelését. Ha ez nem megy neki, az baj. Szintén baj, ha nem vállalja a felelősséget azért, amit elrontott.

-2. Mindig lesznek az élet minden területén olyan dolgok, amik nem a kedvünkre valóak, és nem a mi beállítottságunknak vannak kitalálva. Egy 9 éves gyerek ezt már megérti jó eséllyel. Sz.r érzés, ha valami nem megy, de ha azr kéri az iskola, hogy színezzen, akkor színezni kell. És ha Juliska szülei bemennek, hogy ő meg hajtogatni nem tud és azért sír otthon, akkor majd azt veszik ki a tanmenetből?

Nem várhatod el, hogy minden tanárnak elsírod magad a fogadóórán, hogy a kicsi fiad miatt mit változtassanak, mert neki ez nem tetszik, meg az nem tetszik, és igazából egy kis angyal, csak a csúnya gonosz tanárok és a tananyag ezt hozza ki belőle. Ez nem életszerű.

De van tanács feljebb, menjetek el nevelési tanácsadóba, és pszichológushoz. Lehet, hogy pl. ADHD-ja van, vagy valamilyen tanulási nehézsége, ami így nyilvánul meg, hogy deviánsan viselkedik órán. Ettől ő még nem egy rossz gyerek, de nem is feltétlenül az iskola a rossz. Az az érzésem, hogy te csak szidni akarod a tanárokat.

okt. 18. 13:30
 34/68 anonim ***** válasza:
94%

Majdnem 10 éves, oviban még oké, hogy csak azt csinálja, ami érdekli, de érted mindjárt felsős.. nem az van az életben, amit szeretnél. Én pl utálok hajat mosni, korán kelni, felöltöztetni a gyerekem, végighallgatni a nyafogását bármire, köszönni másoknak, fogat mosni, ruhában mászkálni melegben, de nem teheti meg az ember, hogy nem csinálja, amihez nincs kedve. Az anarchia. Te szeretsz bejárni dolgozni? Krétát nézegetni? Tanárokkal beszélni? Mégis kell. Kötelező! És nem kezdesz el ordibálni, flegmázni velük, hanem normálisan mondod, ahogy kell. Ez a feladattudat.

Ez ki szokott alakulni iskolás korra, az iskolaérettség egyik feltétele, hogy megcsinálom azt is, amihez nincs kedvem, csak azért, mert mondják. Ha késik is a 6-7 éves korhoz képest picit, azért már ki kellene alakulnia. Pl bemegyek akkor is, ha ciki.

Egyébként a színezés fontos(ceruzafogás, nem ugyanaz, mint a gyurmázás), az írás, majd pedig felsőben a gyorsírás miatt. Olvashatatlan lesz és szívni fog..

Meg kell tanulnia megcsinálni, amit nem akar, vállalható módon, ugyanis nem csak ő ember, és nem csak ő nem akar dolgokat. Ha mindenki kihagyná, amihez nincs kedve, nem működne a világ. Régen sem lehetett, érted nem kelsz fel megetetni az állatokat mert hideg van, mind ott hal meg.

Gondja van a gyerekednek, ezzel nyilván tisztában vagy, más nem járkál be mindig magyarázni, mert a gyereküknek van feladattudata és megcsinálják ami rosszul megy.. persze rosszul esik nekik, kinek ne esne.. de megcsinálják és közben nem forognak hátra szórakoztatni magukat, meg beszélgetni. Nehéz, de muszáj.. és ebben a korban már annyira nem is nehéz.

Pont azért mert ember, azért kell felülemelkedni az ösztönös(nem akarom) viselkedésén..és neki nem megy. Amúgy az én gyerekem nem akart sokáig semmilyen főtt ételt enni. Nem csak az általam készítettet, semmilyet. Gondolod érdekelt? Egyszerűen kellett.. és nem érdekel, ha nem akar iskolába menni, fürdeni menni, nem akar házit írni, nem akar felvenni kabátot, nem akarja bevenni a gyógyszert. Kell és kész, mindenki csinálja, mert ilyen a világ, logikusan egymásra épülnek a dolgok.. nem is értem mit vársz, te nevelsz belőle lázadót.. miért hagysz teret a "nem akaromnak"?

Senki le se szrja, hogy nem akarja azt, ami jó neki hosszútávon(vagy rövidtávon). Gyerek, nem képes döntést hozni az életéről, mert a döntéseinek a következményeit nem látja előre, ezért neked kellene sulykolni, mantrázni és bizony a tanároknak igaza van. Lehet, hogy amiben érdekli, abban nem lázad, de ami nem érdekli, abban igen, és nem fog a világ hozzá igazodni, nem ő az élet középpontja és káros, hogy te ezt erősíted benne. Még a legszélsőségesebb waldorf sulikban is kell csinálni, amit nem akar az ember.

Az, hogy nem megy neki és 2-3ast kap, az is normális, nem mehet mindenkinek minden és valami alapján meg kell különböztetni őket, hogy tudják miből erősebbek és miből gyengébbek, önismeret és későbbi tanulás

szempontjából magának nagyon fontos ez a visszajelzés. Meg neked is, hogy ebből kell fejlődnie. Én vennék neki ceruzafogást segítőt, a leírtak alapján az lehet a gond.

Nyilván nem(csak) az a baja a tanárnak, hogy ebből gyenge, hanem az, ahogy viselkedik órán..

És őszintén te is felnőtt vagy, nem? Te motiváltnak érzed magad mindenben? Mert engem semmi sem motivál adózásra, jegyvételre, meg mittudomén, hajfestésre, takarításra. Megcsinálom, mert tudom, hogy később jó lesz nekem, vagy ha nem is, akkor azért, mert kell. Pl szívesen leütnék embereket is, mert arra pl van motivációm, de nem teszem, mert büntetik, mert tiltják, mert "nem tehetem". Engedelmeskedni kell és betartani a szabályokat, mert nálunk okosabbak hozták őket, ha pedig valami nem tetszik, felnőttként tüntetni lehet vagy átmenni olyan országba, ahol kevesebb dolog zavar. De valami mindig fog zavarni és egyszerűen alkalmazkodni kell. Abból, ami van, a legjobbat kihozni.

Nincs igazad, tudom, hogy a gyerekednek akarsz jót, de ebben a világban fog élni, és gondolom szeretnéd, hogy boldog legyen. Egyelőre eltér másoktól erősen, kell, hogy jobban hasonlítson rájuk. Senki sem szeret mindent megtenni, de megteszik és közben.. hát.. befogják. Erre nevel az iskola, oktat is, de oktató ÉS nevelő intézmény. A beilleszkedésre nevel. Képzeld el, ha a főnöködnek nem lenne kedve bemenni az értekezletre, és ti csak vártok, mert nincs kedve szólni, mert neki az nehéz, konfliktust vállalni..

Majdnem 10, 12 éves kortól büntethető részben, felelősséget kell tudnia vállalnia a tetteiért. Ha szorong, segíts neki terápiával, vagy gyógyszerrel.. ez elég extrém szorongásnak tűnik.

okt. 18. 13:32
 35/68 anonim ***** válasza:
94%

29.válaszodra. Mit tegyél, ha jelez a kréta, azonkívül hogy aggódsz hol a gyerek? Pl.telefonálj be az iskolába?

A kérdésedre meg már többen leírták a választ, vidd nevelési tanácsadóba! Nem mondom, hogy bolond a gyereked, de problémás! Ott segítenek kideríteni mi a baj és utána könnyebb lesz rajta segíteni.

Ne támadásnak vedd!!!

okt. 18. 13:35
 36/68 A kérdező kommentje:

33 Ne haragudj de akiknek megoldasi javaslataik ötleteik sincsenek azok ne akarjanak akkor diagnosztizálni sem.

32 én gondolkodtam pl iskolaváltáson is mert amig pl idegen környezetben van, eleinte mindent megfigyel felmér és olyankor addig a legjobb formáját hozza. Pl még nincs röhögős idiota baratai sem akik vinnék a bajba is magukkal.

Az angol tanár javasolta is hogy írassam be valahova ahova pl fegyelmet rendszert önkontrollt isbtanulnak akár egy sport vagy bármi(kell is neki a mozgás is), és a közösség jó iranyba viszi(es nem mint majd kesobb a kamaszok a cigibe meg ezekbe, hanem megtalálni neki egy jó közeget)

De ez nem megy mkkor igy is majdnem este 5 re érek csak a gyerekért. Eleonte ment hogy este 8 ra érunk haza, az nagyon durva időszak volt étlen szomjan suli után.

Ovi után is allandoan vittem pl úszni is messzire( mert csak ott volt alqcsony klórtartalmú víz)irtó kimerítő is.

okt. 18. 13:36
 37/68 A kérdező kommentje:
Köszi 34 most olvasom
okt. 18. 13:36
 38/68 anonim ***** válasza:
100%

De mi nem vagyunk szakemberek, mégis milyen tanácsot vársz tőlünk?

Az a tanács, hogy vidd szakemberhez!

okt. 18. 13:38
 39/68 anonim ***** válasza:
92%

38! Hagyd, nem érti meg.

Nem csoda, hogy a gyerekkel probléma van, az anyja se 100-as.

okt. 18. 13:39
 40/68 anonim ***** válasza:
85%

Legyen a gyerek magántanuló.

Akkor te készítheted fel a vizsgákra, úgy és olyan körülmények között, ahogy szerinted megfelelő, a gyermek nem sérül, nem kell suliban ülnie, nem kell elviselnie a többi gyereket, tanárt.

Szerintem ez lenne a legjobb megoldás számodra.

okt. 18. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!