Mi volt a leghülyébb szabály, amivel gyermeked óvodájában/iskolájában találkoztál?
A havazás teljesen érthető. Nálunk sem vitték ki óvodában a gyerekeket havazáskor, pedig egész évben azt várták, ment is a duzzogás.
De megmondták, hogy hemperegnek a hóban, vizesek lesznek, egyszerűen nem tudják hol szárítani a sok vizes ruhát. Alsóban meg előre írt a tanítónő, hogy kimennek havazni, de vigyen mindenki váltóruhát. A suliban már nem nagyon szokott lenni váltóruha, max, a tesicuccba tudnak átöltözni, ha vizesek lesznek. Egyébként ott sem vitték ki őket.
Nálunk folyton az iskolai büféből volt balhé. Mire kiállta a gyerek a sort, és elkészült a melegszendvicse, becsöngettek, és rendszeresen késtek a gyerekek óráról (Amúgy az enyém pont nem.) Nekünk mondogatta folyton az ofő szülőin, hogy beírják az igazolatlan órát emiatt.
Na, mármost én szülőként ezzel mit tudok tenni? Reggel leadtam a gyereket a suliban. Nem ment be órára?! Az én dolgom?! Még én fogom tőlük megkérdezni, hogyha a gyerek nem volt órán, akkor mégis hol volt?
Mondjuk zárják be a büfét, vagy ne áruljanak melegszendvicset.
nálunk általánosban egyszer elterjedt a pletyka, hogy a párhuzamos osztályból az egyik hatodikos lány piros tangabugyit visel... több se kellett az igazgatói irodának, a következő dökgyűlésen ki is hirdették a házirend-módosítást, miszerint pirost tangabugyit viselni tilos (nem vicc, tényleg ott olt, kinyomtatva a faliújságon) na most ebből kétféle vicc alakult ki rekordsebességgel, a mégis hogy fogja ezt igazgatóbácsi ellenőrizni, és a lehető legrandomabb kinyilatkoztatások a fiúktól, hogy rajtuk ma az van.
gimiben a tanár elkezdte írni a késéseket csöngetéskor, de mivel gyakran késett a belvárosból egyetlen odavezető villamosvonal, gyakran egy egész villamosnyi gyerek elkésett, így a sor végén állók többet késtek, mint az elején... állami iskolák.
Hű 26-os, ez vmi vallásos suli? Nagyon keménynek hangzik. Vagy nem Magyarországon van?
Körömmel, hajjal egyetértek, de azért hogy a 30 fokban júniusban és szeptemberben ne lehessen rövidgatyát felveni.... sulibüfében mit lehet venni? Szendvicset és salátát?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!