Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi volt a leghülyébb szabály,...

Mi volt a leghülyébb szabály, amivel gyermeked óvodájában/iskolájában találkoztál?

Figyelt kérdés
Kezdem én: nálunk nem lehet rövidnadrágot felvenni még a 40 fokban sem, úgy se, ha van alatta egy leggings. Ja meg nem lehet "extrém" haja a gyereknek (az iskolának már az is extrémnek számít, ha természetes színűre van befestve, vagy ha be van göndörítve)
okt. 1. 09:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
71%

A havazás teljesen érthető. Nálunk sem vitték ki óvodában a gyerekeket havazáskor, pedig egész évben azt várták, ment is a duzzogás.

De megmondták, hogy hemperegnek a hóban, vizesek lesznek, egyszerűen nem tudják hol szárítani a sok vizes ruhát. Alsóban meg előre írt a tanítónő, hogy kimennek havazni, de vigyen mindenki váltóruhát. A suliban már nem nagyon szokott lenni váltóruha, max, a tesicuccba tudnak átöltözni, ha vizesek lesznek. Egyébként ott sem vitték ki őket.

Nálunk folyton az iskolai büféből volt balhé. Mire kiállta a gyerek a sort, és elkészült a melegszendvicse, becsöngettek, és rendszeresen késtek a gyerekek óráról (Amúgy az enyém pont nem.) Nekünk mondogatta folyton az ofő szülőin, hogy beírják az igazolatlan órát emiatt.

Na, mármost én szülőként ezzel mit tudok tenni? Reggel leadtam a gyereket a suliban. Nem ment be órára?! Az én dolgom?! Még én fogom tőlük megkérdezni, hogyha a gyerek nem volt órán, akkor mégis hol volt?

Mondjuk zárják be a büfét, vagy ne áruljanak melegszendvicset.

okt. 2. 21:00
 22/35 anonim ***** válasza:
88%
21# nálunk se lehet kimenniük havazáskor, mert évekkel ezelőtt volt egy komoly sérülés, mert diót/követ gyúrtak hógolyóba a felsősök
okt. 2. 21:04
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

nálunk általánosban egyszer elterjedt a pletyka, hogy a párhuzamos osztályból az egyik hatodikos lány piros tangabugyit visel... több se kellett az igazgatói irodának, a következő dökgyűlésen ki is hirdették a házirend-módosítást, miszerint pirost tangabugyit viselni tilos (nem vicc, tényleg ott olt, kinyomtatva a faliújságon) na most ebből kétféle vicc alakult ki rekordsebességgel, a mégis hogy fogja ezt igazgatóbácsi ellenőrizni, és a lehető legrandomabb kinyilatkoztatások a fiúktól, hogy rajtuk ma az van.

gimiben a tanár elkezdte írni a késéseket csöngetéskor, de mivel gyakran késett a belvárosból egyetlen odavezető villamosvonal, gyakran egy egész villamosnyi gyerek elkésett, így a sor végén állók többet késtek, mint az elején... állami iskolák.

okt. 2. 21:59
 24/35 anonim ***** válasza:
41%
Még mindig az a nyerő,amikor az oltatlanok csak az előtérben várakozhattak :D Azóta is ezen röhögök és büszke vagyok rá,hogy nem voltam idióta és nem olttattam.
okt. 7. 16:48
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolának nincsen konyhája, a gyerekeknek vinni kell a tízórait, ebédet, uzsonnát. Ez azért egy méretes pakk. Plusz kulacs. Plusz tesi cucc. Plusz iskolatáska. A szülők bekísérhetik a kicsiket az épületbe és a folyosóra, de nem csinálhatják azt a gyerekek, hogy több részletben viszik be a cuccaikat, az egyébként kicsi terembe, mert ha egyszer bement a terembe, nem jöhet ki. Tehát az egész bazárt rá kell akasztani, esnek át egymáson és a padokon, de kötelező egyszerre bevinniük mindent, utána pedig ülniük kell a padban és várni, hogy majd kezdődik az óra. Mert ez a szabály, azért. Nem tudom mégis mi probléma származna abból, ha a nyomorultak bevinnék a legnagyobb táskájukat, aztán utána kijönnének a másik két táskáért és külön vinnék be. De nem lehet.
okt. 9. 08:47
 26/35 anonim ***** válasza:
75%
Nalunk a fiuk CSAK hosszu nadragban mehettek es legfeljebb rovidujju felsoben (az ujjatlan nem volt engedelzeyett). Rovid nadrag fiuknak es lanyoknak is tiltott. A lanyok mehetnek terd alatti szoknyaban vagy ruhaban. Nem szbaly szeru a szandal vagy mas nyitott cipok hordasa, illetve a lanyoknak csak vegzosok vehetnek sarkos cipot. Nagykoruak SE szbad kavet bevigyenek az iskola epuletebe. Tilos barmilyen edesseg, pekustemeny, udito fogyasztasa stb egesz 8.os osztalyik. Elen szinu korom, smink, haj stb ugyanugy tiltott.
okt. 12. 14:30
 27/35 anonim ***** válasza:
75%

Hű 26-os, ez vmi vallásos suli? Nagyon keménynek hangzik. Vagy nem Magyarországon van?

Körömmel, hajjal egyetértek, de azért hogy a 30 fokban júniusban és szeptemberben ne lehessen rövidgatyát felveni.... sulibüfében mit lehet venni? Szendvicset és salátát?

okt. 12. 17:50
 28/35 anonim ***** válasza:
83%
27-es vallásos iskolában a legelborultabb, amit hallottam az unokaöccsémnél volt. Az iskola egyérsze körfolyosós részen van, itt vannak a felsősök, itt teljesen körbe lehet menni a szinteken. Kitalálták, hogy a folyosók egyirányúak, TILOS a másik irányba közlekedni, ha a gyerek túlment a termen, akkor körbe kell mennie teljesen és a megfelelő irányból közelíteni. Nem fordulhat vissza. Állítólag attól félnek, nehogy összeütközzenek a folyosón. Én úgy röhögtem, mikor ezt előadták, hogy képzeljem el, még ilyen hülyeséget ők sose hallottak, de ez halál komoly.
okt. 13. 12:32
 29/35 anonim ***** válasza:
Járhat tetvesen a gyerek, a kutyát nem érdekli. Nehogy már rosszul érezze magát a szülő, mert a sok purdé miatt nem tud irtószert venni. A védőnő is fosik a sok buckalakótól, ezért gyakran szemet hunyt a rengeteget tetü felett. Egyszerűen undorító.
okt. 13. 15:31
 30/35 anonim ***** válasza:
29, waldorfba jár a gyerek, mert az óvoda tök jó volt, aztán az iskolától totál ki vagyok, de egy év múlva úgyis költözünk, ott van normális állami, ahova át is veszik (addig tanulunk vele, hogy ne maradjon úgy le) Szóval ez egy fizetős iskola, tele informatikus, ilyen-olyan menő vállalkozó szülőkkel úgy általában sok a luxus kocsi, sokkal jobban szituáltak a családok, mint általában. Mégis állandóan van tetves gyerek, behozza ótvarosan meg ilyen okádék dolgok, de mikor a tied köhög, akkor mindenki összeszalad, hogy mi az, hogy betegen hozod oda? Mert, ha egyet köhint, akkor ők otthon tartják, ugye akkor dolgozik, mikor akar, vagy soknál az anyák nem dolgoznak, szóval megoldják bármikor, bármennit, ha ilyen normális baja van. De a tetvest, meg az ótvarost, azt behozzák. A tanárikar meg hümmög, meg virágnyelven próbálja elmondani, hogy lécci, lehetne, hogy ne, na de nyomják pénzzel az intézményt, ki mer ezeknek szólni? Szóval nem csak a buckalakóknál van ilyen gond.
okt. 13. 16:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!