Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi volt a leghülyébb szabály,...

Mi volt a leghülyébb szabály, amivel gyermeked óvodájában/iskolájában találkoztál?

Figyelt kérdés
Kezdem én: nálunk nem lehet rövidnadrágot felvenni még a 40 fokban sem, úgy se, ha van alatta egy leggings. Ja meg nem lehet "extrém" haja a gyereknek (az iskolának már az is extrémnek számít, ha természetes színűre van befestve, vagy ha be van göndörítve)
okt. 1. 09:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk gimiben volt az a hülyeség, hogy be kellett érni 7.50-re, mert utána kaptál egy késést = K betűt az ellenőrződbe. Akinek kigyűlt 3 K betű, az kapott egy igazolatlant. 8-ig ott állt az ügyeletes tanár az ajtóban, és osztogatta a K betűket. Viszont ha 8 után értél be, akkor már nem volt ügyeletes tanár, a portás bácsi beírta, hogy hány percet késtél (mondjuk 8.05-kor ez 5 perc volt), és ha kijött a 45 perc, akkor kaptál egy igazolatlant. Így a hülyének is megérte inkább várni 8 óra utánig, mert sokkal később jött össze az igazolatlan :D Nem is értem ezt az ökörséget. Mondjuk én sose késtem el a 4 év alatt.
okt. 1. 13:20
 12/35 anonim ***** válasza:
93%
Nem szabály, csak szimplán lustaság illetve a hozzá való pénzt elnyeli az szmk vezetőnek szánt ajándék,vagy más baromságot vesznek rajta. Tehát a kb 2.vh után itt maradt feltöredezett cement járólapokat nem cserélik ki, ugyanolyan undorítóan néz ki mint 35 éve mikor én jártam iskolába.
okt. 1. 13:22
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a suliban kereken 16:00-kor az összes alsótagozatost teljesen útra készen kiviszik az iskola elé. Ha nincsenek ott értük, akkor visszaviszik őket. Szegényeknek több idő felöltözni, elpakolni, aztán visszamenni, levetkőzni. Ráadásul el tudjátok képzelni, milyen tumultus van olyankor az iskola előtt. Ezt kb 2 éve vezették be, szerintük ez könnyebbség... Előtte rádión bemondták azt a gyereket, osztályt, akiért jöttek.
okt. 1. 14:57
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
13# ilyen nálunk is volt, idén bevezették azt, hogy 3/4 négytől 5 perces váltással vonulnak ki az alsós osztályok.
okt. 1. 16:21
 15/35 anonim ***** válasza:
92%
És ahol a szülő 4-ig dolgozik annak mit csinálnak a gyerekével 3/4 4-kor?
okt. 1. 16:23
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

#15 gondolom visszaviszik az ügyeletbe.

#13 a sulinak gondolom azért jobb, mert a gyerekek nagy részét azért el is viszik ilyenkor, így nem kell néven szólítani több száz gyereket (bár nem tudom mennyi van nálatok). Mondjuk nálunk bejöhetnek a szülők az épületbe és mindenki összeszedheti a gyermekét a teremnél. Akiért 4:10-ig nem érnek oda, azt az utolsó órás tanító elviszi az ügyeletbe. Ez egy fokkal jobb, csak így a folyosó borzalom 4-kor, mert kb. minden gyerek ott öltözik + a szülők is ott vannak. Az a gond, hogy hallottam nem egy suliról, ahonnan azért kellett kitiltani a szülőket, mert egyesek lopdosták a gyerekek cuccait. (kabátot, cipőt) Ilyenek miatt sajnos marad az udvaron átvétel és szív mindenki.

okt. 1. 22:44
 17/35 anonim ***** válasza:
89%
Festett (főleg extrém) hajat nálunk sem díjazták, ahogyan a festett körmöt / műkörmöt sem. Spagetti pántos felsőben sem lehetett lenni. Viszont a rövidnadrág nem volt probléma, sőt, inkább pont az volt probléma, hogy testnevelés órára a kötelező öltözet sötétkék vagy fekete rövidnadrág és a sulis tesipóló volt, és az órákat legtöbbször az udvaron tartották, még hideg időben is.
okt. 2. 07:32
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

#13 itt is 15:55 és 16:05 között mindenkinek ki kell menni, az alsósok osztályonként, a nagyok kijöhetnek egyedül. Reggel az udvaron van gyülekező 7:30-tól, 45kor sorakozó és együtt mennek be, az alsósok az épület egyik hátsó bejáratán, a felsősök a másikon. Alsós nem mehet fel az emeletre, felsős a földszinti folyosóra... 😒

okt. 2. 08:33
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

14# vagyok. Nálunk az előtérben van egy terem, régen valami gazdasági iroda volt, ott van az ügyelet. Ha kivonuláskor valakiért nem jöttek, oda viszik be, ügyelet hatig van egyébként, minden nap más alsós tanító van velük ott.

Még itt a 08:33as válaszra reagálva, nálunk is van ilyen szabály, hogy nem mehetnek egymás folyosójára, ami azért kics*szés, mert itt a második emelet az alsósoké, de ott van két felsős terem is (nyelvi laborok), ha ott van órájuk, akkor le kell menniük a földszintre, és a tanári előtt sorakoznak, majd tanárral együtt mennek fel a másodikra újra. Nem szakadnak meg, de szerintem teljesen logikátlan.

Aulás épület két oldalt lépcsővel, felsős nem mehet az alsós oldalon, sem fordítva, de ha a folyosó másik végén van órájuk, az egész iskolán át kell vergődni, mire a terembe jutnak.

Az udvarról van négy bejárat, kettő a tornateremhez vezet, de le vannak zárva évek óta, így oda is csak úgy tudnak bemenni, ha körbejárják az iskolát.

okt. 2. 12:55
 20/35 anonim ***** válasza:
89%

Előző vagyok, még gondolkodtam ilyen logikátlan dolgokon.

Tavaly kétszer is volt koncert szervezve az iskolába, ami nem volt kötelező, de megmondták a szülőknek, hogy iskolaidőben lesz, nem tudnak felügyeletet biztosítani azoknak, akik nem mennek rá, mert minden tanár felügyelő lesz a koncert ideje alatt az aulában. De így is volt pár gyerek, aki nem vett jegyet, és velük végül kiment a közeli játszótérre egy pedasszisztens. Hát a második koncertre emiatt szinte senki se akart jegyet venni, hogy akkor majd mennek a játszótérre :D

Itt van minden évben két rendezvény a szülőknek, ami féligmeddig jótékonysági, mert minden bevétel az iskolának megy, mindig meg is mondják, mire gyűjtenek. Tavaly valami újat akartak kitalálni, így az egyik rendezvény kertiparti lett. Volt vásár, ennivaló, fellépő, de mivel az udvaron volt, az is simán bejött, meg részt vett, amiben akart, ha nem is fizetett belépőt, mert alacsony a kerítés, bárki átlép rajta. Végül a fél utca ott bulizott, de bevétel abból nem nagyon lett :D

okt. 2. 13:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!