Mi volt a leghülyébb szabály, amivel gyermeked óvodájában/iskolájában találkoztál?
Az én ovis, iskolai pályafutásom alatt összeszedett legidiótább szabályok:
ovi:
- csak egy csíknyit szabadott tépni a wc-papírból, tök mindegy, miért voltál bent
(mondjuk engem nem érdekelt, téptem mindig többet... egyszer hallottam visítani a wc-ajtó mögül vkit, hogy megmondalak az óvó néninek, mert hallottam, 2x téptél!!!!!)
iskola:
- iskolaköpeny (az egyenruhát még megértem, de a köpeny... nem mutat összetartozást sem, mert nem egyenköpeny, mindenki máshol vette, és köpennyel is lehet ám divatozni, meg mutogatni az új Nike-cipőt, tehát arra sem alkalmas, hogy a gazdag gyerekek ne tudjanak menőzni a cuccaikkal a szegények előtt)
- 8osztályos gimi, külön bejárat a kicsiknek és a nagyoknak... még ha közelebb is laksz az egyik bejárathoz, csak a másikon lehet bemenni
- körömlakkozás, hajfestés, smink tiltása... ugyanitt tiltása a fejfedőknek... az akkor volt a leggázabb szitu, amikor az egyik osztálytársamnak vmi baromi erős fejbőrkiütése volt, amit próbált eltakarni egy bandanával, és az egyik idióta tanár erővel levetette róla...
- nem lehet óra alatt inni
- 8osztályos gimi: a mindenkori 6. osztályok feladata az, hogy a tanárok kölkeinek Mikulás-műsort csináljon
- a hetes feladata az, hogy tanárt keressen az órára, ha a tanár nem jelenik meg ott (még véletlenül sem a tanár főnökéé vagy az iskoláé)
- vicces a végére: egy konkrét nyalókat betiltottak nálunk általános iskolában, mert annyira függtek tőle a kölkök, hogy óra alatt is nyalták :D
- utolsó éveinkben bevezették azt, hogy kötelező az összes cuccunkat ilyen külön teremben található szekrényben tartani úgy, hogy volt osztálytermünk... miközben az órák nagy része tök messze van a szekrénytől, 10 perces szünet néha csak arra volt elég, hogy elmenj oda a következő órához szükséges holmikért meg vissza, ráadásul 2 főre jutott egy nagyon vékonyka kis szekrény, amibe alig fért bele valami
(én egyébként tojtam bele, és mindig a teremben tartottam a cuccomat)
31#
Nekünk is volt ilyen szekrényes dolog, bár nekünk úgy, hogy az osztályteremben kellett ebbe a szekrénybe tenni, viszont két óra kivételével egy óránk sem ott volt, és ment ugynaigyza mászkálás, mint nálatok. Plusz nem is volt zárható, és volt, hogy kipakolták. Mentem valahol az iskolában, és a folyosón szét volt dobálva a sálam meg az angol cuccom. Összeszedtem, és mentem a szekrényhez, és konkrétan az összes táska meg kabát szét volt dobálva a teremben, kiborogatva belőle minden. Lopás nem volt, de egy pár gyerek jól elszórakozott ezzel, hogy mások cuccait szétdobálják a teremben meg a folyosón. Emlékszem, egy barátnőm táskájában volt egy pakli kártya napközire, és az laponként volt szétrakva az iskola minden zugában. De a durva, hogy ezután is kötelező volt így tárolni a cuccainkat.
25#
Ilyen is volt nálunk, hogy ha bementél a terembe, nem jöhettél ki, a padban kellett ülni és csak a hetes állhatott fel. Szünetben! Úgyhogy egy csomó szünet azzal telt, hogy elmentünk az osztályterembe a következő óra cuccáért, aztán ha maradt idő mosdó, ha nem kellett, és volt még idő, ültünk a teremben. Amikor kicsit hatalommániás volt a hetes, ment az árulkodás, ha valaki fel mert állni, mondjuk kidobni egy zsepit. Mindezt amúgy azért, mert attól féltek, hogy elesünk a padok közt, ha felállunk a helyünkről, ami oké, de szerintem elég lett volna a futkározást betiltani.
Mikor kb nyolcadikos voltam, akkor meg bevezették, hogy a terem előtt kell sorakozni, a hetes meg állt a terem előtt a sor elején, és jelentette, ha valaki nem állt sorba. Alig fértünk el, mert külön kellett fiú-lány sor, és mindkét oldalon voltak osztályok.
Jaj de jó, hogy már nem vagyok iskolás :D
33: nálunk legalább lakatos volt...
mondjuk 1x egy olyan történt, hogy pár markos végzős srác heccből beforgatta fal felé az összes szekrényt, és utána ott bőgtek a kis 5.-esek, hogy nem tudnak hazamenni, mert nem férnek hozzá a kulcsukhoz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!