Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy zajlik a szalagavató? Ki...

Hogy zajlik a szalagavató? Ki kivel táncol?

Figyelt kérdés

Már most elkezdték a jövő évi szalagavató szervezését, keringőzni fognak. A lányom osztályában kétszer annyi a lány, mint a fiú. A szülőin azt mondta az ofő, hogy majd kérnek fel másik osztályokból fiúkat. És hogy ő bátorít mindenkit, hogy táncoljon, vannak bátortalanok, dehát egyszer van ilyen az életben.

Ehhez képest a lányom mondta, hogy az ofő körbekérdezett, hogy ki akar táncolni, és ő elsőre mondta, hogy igen, akar. A tanárnő meg háromszor is visszakérdezett, hogy de hát biztos, hogy TE akarsz táncolni?

190 cm magas a lányom, nincs nála magasabb fiú az egész iskolában.

Az osztálycsoportban ma kapott egy üzenetet a lányom, hogy akinek még nincs párja, az sürgősen szerezzen magának, vagy jelezze, ha nem akar táncolni. Rajta kívül még 5 másik kislánynak nincs párja.

Szóval vagy felhajt ő magának egy srácot, vagy nem táncolhat?!

Most csak én akadtam ki? Ezt így szokás csinálni? Amikor én ballagtam, mi nem is páros táncot táncoltunk, hát ha ez ekkora nagy probléma, akkor miért nem lehet úgy megoldani?!

tegnap 20:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
42%
Nem kötelező és táncolni bármikor lehet, olyat amit szeretsz és olyan partnerrel amilyennel szeretnél. Én is ezért hagytam ki a sajátom, csak a végén kértem fel egy akkori barátom. Elég volt az.
tegnap 21:16
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Azért általánosságban a szalagavatós tánc a keringő (bécsi vagy gyertyafény szinte mindig), ami ugyebár páros tánc. Nálunk is úgy kellett "összevadászni" a párokat, mert nálunk szinte csak lányok voltak az osztályban (eü szakközép, kevés ápoló fiú volt, konkrétan 2, a másik eü-s végzősben meg 3), más szakosok közül volt pár aki akart táncolni, de így sem jutott mindenkinek. Hívtak nagyobb fiútesót, unokatesót, egy havert (vagy akinek volt barátja az őt). Én az unokabátyámat kértem meg. A magasság igen: kicsit necces, mert furán mutat, pláne ha magassarkút vesz (amit kell hozzá) és a fiú meg a válláig ér... De ha talál olyan párt, aki bevállalja nyilván táncolhat vele. De táncolhat a 6 lány külön is, kitalálhatnak valamit, vagy keresnek partnert.
tegnap 21:35
 3/15 anonim ***** válasza:
32%

Azért a fiú érzelmeit is figyelembe kell venni! Nem hiszem, hogy egy 190 centinél akacsonyabb fiú táncolna a lányoddal. Mert a fiúnak ez égő. Kellemetlen.

Legalább 200 cm-es fiú kellene a lányodhoz. De gondolom, olyan nincs.

Nem lehet kényszeríteni egy fiút se...

tegnap 21:41
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk nem volt kötelező a tánc és a részvétel, így kihagytam, mert baromságnak tartom máig.

Annyi a menete, hogy választ a gyereked párt és iskola időn kívűl egy tánctanárral próbálnak. Ez ma már tök mindegy ki kit kér fel, ha lányodnak fontos ez a dolog akkor keressen fiút magának. Nem gáz szerintem.

tegnap 22:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tavaly volt szalagavatóm. Nálunk is úgy működött, hogy mindenki magának keresett párt, az osztályfőnököt nem igazán érdekelte, ő csak körbeadott egy papírt, hogy írjuk fel ki-kivel táncol és utána leadta a tánctanárnak a létszámot. Korábbi években pedig onnan tudtuk, hogy hamarosan kezdődnek a tancpróbák, hogy a felsőbb évesek jártak körbe az osztályokban, hogy párt találjanak maguknak
tegnap 22:52
 6/15 anonim ***** válasza:
66%

Ja és ráadásul kijelentette az igazgató, hogy külsőst nem hozhatunk, mert délelőtt vannak a próbák

#5 voltam

tegnap 22:53
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

Lanyom osztalyaban is a lanyok kerestek part maguknak.

Kulsossel nem lehetett tancolni. Ez mar az en gimis osztalyomban is igy volt.

En pl nem tancoltam, nem szerettem volna. De mondjuk ha valoban olyan magas akkor keressen o part.

tegnap 23:20
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk pont kb fele-fele arányban voltak a fiúk és a lányok, de igen, nekünk lányoknak kellett megkérni a fiúkat, hogy táncoljanak velünk. A jó partik hamar elkeltek... De na, igazából teljesen mindegy kivel támcolja az ember azt a táncot. Magassarkúban én is olyan magas voltam,mint a támcpartnerem, senkit se érdekelt.

A C osztályban nem volt elég fiú, a mi fiúinkat kérték fel oda is, vagy 11-edikeseket. A mi osztályunkban volt 2-3 olyan lelkes fiú, aki már 11-ben is táncolt, 12-ben kettőt is. Nem tudom mi motiválta őket.. Lehet lehetőséget láttak a csajozásra.

A lényeg, hogy ez így megy. A tanárok nem fognak párosítgatni, ez nem az óvoda.

tegnap 23:28
 9/15 anonim ***** válasza:
73%
Egyik osztálytársnőm a másik osztályba járó párjával táncolt, a másik szintén másik osztályba járó unokatesójával, a harmadik pedig már egy rég végzett sráccal. Mindegy volt, aki akart táncolni, az keresett magának párt.
tegnap 23:35
 10/15 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk is úgy volt, hogy aki táncolni akart keringőt, az kerített magának az évfolyamról valakit. Én nem voltam népszerű lány, meg kifejezetten csinos se. Összeszedtem a bátorságom, megkérdeztem az egyik srácot a másik osztályból, akit régebbről ismertem, általánosban pár évig osztálytársak voltunk. Ő viszont lepattintott, úgyhogy így jártam, nem keringőztem. Az osztálytáncban viszont részt vettem. Azért így 15 év távlatából nem egy nagy trauma így visszatekintve.
tegnap 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!