Pedagógiai szakszolgálathoz kötelező elmenni? A kódot vissza lehet utasítani, ha adnak?Többi lent..
1-es vagyok. Viheted magán vizsgálatra IS, de a szakszolgálathoz vinned kell.
Rád nézve vetne rossz fényt, ha nem teszel meg mindent a fejlesztésének az érdekében.
Nem jó, ha a gyermekvédelmet értesítenék.
Ha küldi az iskolai fejlesztő, akkor talán még azzal lehet beszélni, hogy magánban vinnéd inkább.
Ha viszont megkéri az iskola a vizsgálatot a Szakszolgálattól, és erről te levelet kapsz, oda kötelező elvinni, ÉS mindkét szülő megjelenése kötelező, benne van a levélben!
Ha nem tud az egyik szülő megjelenni,hivatalos felmentést kell kérnie.
Ha nem viszed el a gyereket a levélben jelzett dátumkor a vizsgálatra, jelzik a gyámhatóságnak gyermekveszélyeztetés címén.
Ez a törvény.
A lányom autista, rengeteg vizsgálaton voltunk már (mondjuk én Szakszolgálathoz vizsgálatra nem vittem 1x sem, egyből a Szakértői Bizottság elé mentünk). Láttam elég levelet,hidd el.
Elvinni el kell, ha nem teszed, az gyermekveszélyeztetés. Kb. ugyanaz, mintha beteg a gyereked, de nem viszed orvoshoz.
De ha az iskola küldi, akkor már ott a papíron van egy rész, amit a szülő tölt ki, már oda ráírhatod, hogyha nem értesz egyet vele.
Megvizsgálják, és kapsz egy előzetes vizsgálati eredményt, amit megbeszélnek veled. Ha nem értesz egyet vele, akkor nem kell elfogadni. Ez nyilván enyhébb esetekben fordulhat elő, egy erősen szellemi fogyatékos gyereknél nem, hiszen őt csak akkor tudják a megfelelő intézménybe beiskolázni, ha van a dologról papírja.
Enyhébb diszlexia, figyelemzavar, ilyesmi esetén nem kell elfogadni.
Tudom, hogy le fognak pontozni, de nem érdekel, de te döntöd el, hogy mit szeretnél, vannak pro és kontra érvek.
A tanárok általában azért küldik a gyereket, hogy ne mondhassa senki, hogy ők nem szóltak. Viszont ha van egy kódja a gyereknek, akkor azzal nehéz lesz iskolát váltani, és sajnos sok pedagógus negatívan diszkriminálja az ilyen gyerekeket. Tudom, hogy a cél elvileg nemes lenne, de a megvalósítás a legtöbb esetben nem éppen ideális. Fejlesztő pedagógus nagyon kevés van, általában nem is tart órát a megadott mennyiségben, és csoportos foglalkozások vannak. Kontroll, dolgozat nincs, ezért ha nem csinál nagyon semmit, annak sincs nyoma.
Az én gyerekemmel nem nagyon csináltak semmit, a legtöbb óra elmaradt, vagy fele olyan mennyiségben volt megtartva, mint ami ki volt neki írva.
A kiírt könnyítéseket a legtöbb tanár nem tartja be. Persze lehet bemászkálni az iskolába szülőként hisztizni a gyermek jogaiért, de én az évek alatt azt tapasztaltam, hogy kontraproduktív.
Ha tudod, oldd meg magánban.
Tudom, hogy most majd jönnek a többiek azzal, hogy ez a gyerek érdeke. Ja, hát az is, hogy ne cseszegessék napi szinten, hogy ő fogyatékos, meg hasonlók. Szerintem ez túl nagy ár, azért a heti 20 perces semmit nem érő fejlesztésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!