Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Általános iskolában kötelező...

Általános iskolában kötelező délután valameddig ügyeletet tartani?

Figyelt kérdés

2023. szept. 7. 19:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
6-ig, és igen.
2023. szept. 7. 19:34
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
6-ig biztos nem kötelező, a kisvárosban ahol mi élünk minden általános iskola 4-kor zár. Akiért 4-ig nem érnek oda arra maximum a takarítónő "vigyáz".
2023. szept. 7. 19:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Most jött ki a rendeletben. Kötelező, csak nem reklámozzák.
2023. szept. 7. 19:44
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
És ki jön vigyázni a gyerekekre? Orbán és Pintér? Merthogy napközbeni óratartásra sincs ember, nemhogy felügyeletre.
2023. szept. 7. 19:46
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk 5ig van. Most mondták el a szülőin.
2023. szept. 7. 19:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Idei újítás a 18 óra. A lányaim sulijába 4 órás ped.asszisztenst keresnek, aki 14-től 18-ig van és vigyáz a gyerekekre.

Tegnap 17 órakor kezdődött a szülői és 1 gyerek volt már csak a kb.350-ből.

2023. szept. 7. 20:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, este 6-ig van ügyelet.
2023. szept. 7. 20:31
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
Pedasszisztens. Én is csináltam. Vagy reggel mentem hamarabb egy kört az iskolabusszal, hogy legyen felügyelet, vagy délután voltam én az ügyeletes. Hivatalosan 5-ig, de nyilván akiért később értek oda, azt nem hagyhattam ott. Reggeliztettem, ebédeltettem, terítettem, vizet öntöttem, iskolatejet és gyümölcsöt hordtam raklapszám, adminisztráltam, jegyzőkönyvet írtam, segítettem az iskolatitkárnak, díszeket készítettem, díszítettem, nyomtattam, fénymásoltam, táblázatot, plakátot szerkesztettem, ügyeltem a szünetekben, helyettesítettem, napköziben voltam velük, versenyre, nyílt napra kísértem, hazakísértem, orvoshoz vittem.. A sor végtelen. Megalázó bérért. Aztán inkább átmentem az oviba.
2023. szept. 7. 20:36
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
5ös vagyok. Akkor nálunk miért mondtak 5 órát?
2023. szept. 7. 20:46
 10/15 anonim ***** válasza:
96%

Utolsó: Mi is ott mondtuk a szülőknek, azzal a kiegészítéssel, hogy felmérjük, kinek szükséges hatig, és azok, de kizárólag azok a gyerekek maradhatnak hatig, akiknek mindkét szülőjük hoz munkáltatói igazolást arról, hogy nem tudnak hamarabb jönni. Erre lehetőséget ad a törvényi háttér, belekerült a házirendbe is.

Egész napos iskola van nálunk és a két tanítási nyelv miatt rengeteg csoportbontás, pedasszisztenst pedig korlátozott számban lehet alkalmazni. Ez utóbbi az iskola diákjainak létszámától függ. Az intézmény jellege miatt délelőtt is nagyon nagy szükség van a pedasszisztensekre, így nehéz lesz megoldani az esti ügyeletet. Kértük a szülőket, hogy legyenek tekintettel a körülményekre, az én osztalyomból senki sem kérte hatig szerencsére. Remélem, a többiek sem fognak ezzel élni, mert ez már a kihasználás netovábbja a pedasszisztensekre nézve.

Ahol még nincs asszisztens, ott nyilván szegény kollégák látják el ezt a feladatot is.

2023. szept. 7. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!