Kötelező szerintetek minden osztályba szülői munkaközösséget választani?A többi lent.
Miért, te nem tudsz kiállni magadért? "Bocs, nem tudom vállalni"
Egyébként apukára ugyanúgy rásózható a poszt, nem kell anyának lennj ahhoz, hogy SZMK-s legyen valaki...
Határozottan kell lapulni, semmi szemkontaktus 😄 mindig van valaki, aki mondja 5perc csend után, hogy jó akkor én.
Nekem 8 évig bevállt. 😂
Viccen kívül, mondod, hogy nem és kész.
Nálunk ha a férjemet küldeném 100% úgy jönne haza hogy elvállalta meg még 50 más dolgot is...
Határzotottan el kell utasítani hogy nem vállalod és kész.
Nem tud veled mit csinálni.
Elvileg kell, gyakorlatilag ha senki sem vállalja akkor nem lesz. Én tavaly 2 osztályban voltam szmk-s (a nagyéban kezdetektől, tavaly volt 5.osztályos, rábeszéltek, hogy vállaljam már az elsőt is, már megvan a rutin), idén a kicsiét nem fogom már. Egyszerűen nemet kell mondani és ennyi. Senki sem kötelezhet senkit erre. Egyszerre a kettő nem fog menni már nekem sem, sajnálom 🤷🏼♀️.
Az osztálypénz nálunk sem az ajándékra megy. Abból van a mikulás csomag, a nőnapi virág a kislányoknak, a fiúknak a húsvéti tojás locsolásnál (itt ez a szokás, nőnapkor a lányok, húsvétkor a fiúk kapnak), anyáknapi virág, a kirándulás, a gyereknapi ajándék stb. Plusz az egyéb bevételek, mint sütivásár, isklolai bál stb ami a sulis programokra megy, de az is az szmk dolga. Nekünk "kell" A-Z leszervezni, megvalósítani. Tavaly a gyereknapi program szinte teljesen lenullázta a bevételeket, pedig semmi extra nem volt, csak sokat emelkedtek az árak🤷🏼♀️. Mellé ha kell valami az adott osztályba azt az osztálypénzből próbáljuk elsőnek kikalkulálni, hogy ne kelljen arra is pluszban szedni. A pénzek "beszedése" a legkissebb dolog, a többi az oroszlánrésze a munkának. Ráadásul mindenről átvételi elismervényt írni, blokkal/számlával igazolni, azokat megőrizni, mert elkell számolni vele, plusz bármikor, bármelyik szülő kérheti, hogy mutassam meg mikor mennyit mire adtunk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!