Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kötelező szerintetek minden...

Kötelező szerintetek minden osztályba szülői munkaközösséget választani?A többi lent.

Figyelt kérdés
Nálunk 1000-fős,kisközségben,sajnos sok a hátrányos helyzetű,sok gyerekes -roma család.Nem igazán értik miért,fizetik be a havi 1000ft-ot,pedig mindig elmagyarázzuk,sokszor vita is lett,hatalmas!Az szmk-anyukák most hirtelen pont nem érnek rá amikor lesz a szülői,és meg is írták messengeren az ofőnek,hogy nem tudnak jönni,az apuka jön helyettük és ez évtől nem válalják ezt a posztot.Már azon gondolkozom hogy apukát küldöm magam helyett szülőire én is, mert én nem szeretném vállalni,tuti szekálni fog az ofő,hogy vállaljam el.Mi van ha senki nem vállalja el,nagyon-nagyon nem szeretném.Kíváncsi lennék másnál van-e hasonló helyzet?

szept. 4. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Miért, te nem tudsz kiállni magadért? "Bocs, nem tudom vállalni"

Egyébként apukára ugyanúgy rásózható a poszt, nem kell anyának lennj ahhoz, hogy SZMK-s legyen valaki...

szept. 4. 17:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Dehogynem kitudok!Nem is ez a lényeg,hanem,hogy kötelező-e,hogy legyen?Apukák biztos nem lesznek nálunk.
szept. 4. 17:37
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Minden osztályban kellene hogy legyen, de ez csak önkéntes alapon működik, nem úgy hogy te leszel és kész. Ha nem akarja senki, akkor nem lesz. Ennyi.
szept. 4. 17:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Határozottan kell lapulni, semmi szemkontaktus 😄 mindig van valaki, aki mondja 5perc csend után, hogy jó akkor én.

Nekem 8 évig bevállt. 😂

Viccen kívül, mondod, hogy nem és kész.

szept. 4. 18:30
 5/11 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem tok szemetseg hogy minden gyerektol csak azert beszednek havi 1000.forintot hogy a tanaroknak legyen mibol ajandekot venni.. ezt mind ugy mondom.hogy nem vagyok kissebbsegi se szegeny
szept. 4. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:
97%
Az megy mindenre. Kirándulás, télapó, karácsony. A gyerekeknek, nem a tanároknak.
szept. 4. 19:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi 1000 forintot szedünk havonta. Ebből a pénzből mentünk kirándulni, belépőjegyek, ott volt fagyi aki akart ehetett pl mekiben. Évközben is ha kell valami abból fizetjük. Ajándékot sosem vettünk még tanárnak ebből a pénzből. Ez a gyerekek érdekeit szolgálja.
szept. 4. 19:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ha a férjemet küldeném 100% úgy jönne haza hogy elvállalta meg még 50 más dolgot is...

Határzotottan el kell utasítani hogy nem vállalod és kész.

Nem tud veled mit csinálni.

szept. 4. 19:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk negyediktől nem vállalja senki, így nincs. Nem is bánom. Kirándulásra, iskolai akármire úgyis külön kell bevinni a pénzt. Megbeszéltük, hogy a ballagás és a bankett is így lesz fizetve, aki nem fizet előtte, nem jön/kap virágot és kész. Hetedikesek idén. Az szmk-s szülőire se ment senki tőlünk.
szept. 4. 19:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg kell, gyakorlatilag ha senki sem vállalja akkor nem lesz. Én tavaly 2 osztályban voltam szmk-s (a nagyéban kezdetektől, tavaly volt 5.osztályos, rábeszéltek, hogy vállaljam már az elsőt is, már megvan a rutin), idén a kicsiét nem fogom már. Egyszerűen nemet kell mondani és ennyi. Senki sem kötelezhet senkit erre. Egyszerre a kettő nem fog menni már nekem sem, sajnálom 🤷🏼‍♀️.

Az osztálypénz nálunk sem az ajándékra megy. Abból van a mikulás csomag, a nőnapi virág a kislányoknak, a fiúknak a húsvéti tojás locsolásnál (itt ez a szokás, nőnapkor a lányok, húsvétkor a fiúk kapnak), anyáknapi virág, a kirándulás, a gyereknapi ajándék stb. Plusz az egyéb bevételek, mint sütivásár, isklolai bál stb ami a sulis programokra megy, de az is az szmk dolga. Nekünk "kell" A-Z leszervezni, megvalósítani. Tavaly a gyereknapi program szinte teljesen lenullázta a bevételeket, pedig semmi extra nem volt, csak sokat emelkedtek az árak🤷🏼‍♀️. Mellé ha kell valami az adott osztályba azt az osztálypénzből próbáljuk elsőnek kikalkulálni, hogy ne kelljen arra is pluszban szedni. A pénzek "beszedése" a legkissebb dolog, a többi az oroszlánrésze a munkának. Ráadásul mindenről átvételi elismervényt írni, blokkal/számlával igazolni, azokat megőrizni, mert elkell számolni vele, plusz bármikor, bármelyik szülő kérheti, hogy mutassam meg mikor mennyit mire adtunk ki.

szept. 5. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!