Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Pedagógiai szakszolgálathoz...

Pedagógiai szakszolgálathoz kötelező elmenni? A kódot vissza lehet utasítani, ha adnak?Többi lent..

Figyelt kérdés
Ha az iskolában a fejlesztő javasolja, hogy a szakszolgálathoz menjünk tovább, ez kötelező? ( tanulás miatt) Most egyelőre csak ránézne. Ha elmegyünk és ott adnak kódot, azt el kell fogadni? Menjünk inkább magán helyre felméretni?

jan. 24. 21:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Kötelező elvinned, kódot pedig nem osztogatnak csak úgy, de ha akarják,nem is viccből rakják a gyerekre
tegnapelőtt 11:55
 22/31 A kérdező kommentje:
Ők nem gondoljak sehogy, mert meg a fejl. sem latta, vele fogok beszelni.
tegnapelőtt 12:34
 23/31 anonim ***** válasza:
74%

Számomra az az érdekes, hogy egyből oda akarnak küldeni.. ez nem így szokott menni, hanem előbb jelzi neked a tanár, hogy gond van. Nem szólt? Nem láttad a gyerek jegyein? Nem láttad a kréta értesítéseket? Egyből minden jelzés nélkül szakszolgálat? Mert akkor ez egy szemét tanár. Ki is töltötte a papírokat a suli, és csak az aláírásod kell rá?

Nem utasíthatsz vissza kódot, hiába írják. Ha nem írod alá, megteheted, de kapásból jeleznek a gyermekvédelemnek. Aláírhatod, és perelhetsz, már nincs fellebbezési lehetőség meg másodvélemény kérés, mint régen volt. Pernél is megnézi más és akkor már esélyed sem lesz szabadulni.

Biztosan csak tanulási? A magatartását nem érinti? Miért nem tanultál vele többet, mikor láttad, hogy romlottak a jegyei és nem éri el a négyest? Vihetted volna korrepetálásra is.

Én felmérném a lehetőségeimet.. először is miben látnak problémát. Egyetlen egy tárgy, vagy több? Mennyire rossz belőle? 3-4es vagy vannak 2es és egyesek is? Leckéje, felszerelése mindig megvan? Havi egyszer-kétszer normális valamit elfelejtenetek. Neked ellenőrizni kell, ha egyedül nem képes rá. Szóval ezek után, ha mondjuk csak matekból kettes, és nincs baja mással, akkor diszkalkuliagyanús, ha magyarból rossz nagyon, akkor diszlexia-gráfia gyanús, ha folyton hiányoznak a cuccai/nem figyel, esetleg a magatartása is "csak" négyes, és vannak beírásai, akkor adhd esélyes, azt nagyon nem kék kapni:)

Utóbbi esetben felajánlanám a tanárnak, hogy elviszem ide meg ide és kéthetente beszámolok hol tartanak és konkrét helyzetek megoldására segítséget kérek terápián, esetleg még gyógyszer is szóbajöhet, és ezeken felül berakom sportra, de a szakszolgálatot elkerülnénk, mert nem állunk rosszul anyagilag, megoldjuk magánban.

tegnapelőtt 14:43
 24/31 A kérdező kommentje:
Utolsó: Nem, írtam, hogy a fejlesztőhoz kene mennunk, a tanar ajanlotta, hogy megnézze a sulis fejl. Van segítseg, ( rendszeres) nem írtam, meg mielott nekem esel. Igen, latjuk a jegyeket. De amúgy jogos. Itt az a kérdes, ha a fejleszto sulis igy latja, hogy a szakszoliba kuldene, meg lehet e tagadni, nem irom ala a papirokat..?
tegnapelőtt 15:57
 25/31 anonim ***** válasza:
30%

"Nem utasíthatsz vissza kódot, hiába írják."

Dehogynem. Itt vagyok élő példának én. Megtettük.

Ahogy írtam korábban, ha nagyon érintett a gyerek, nyilván nem utasíthatod vissza. De egy hiperaktivitásnál például simán meg lehet velük beszélni, hogy te nem szeretnéd, hogy be legyen kódolva. Alapvetően a gyermek érdekeit nézik, és azt ők is tudják, hogy egy kóddal nagyon nehéz beiskolázni a gyereket. Ha a körzetes iskola nem jó, gyakorlatilag megszívta a gyerek. A fejlesztéseket is tudjuk, hogy milyenek. Persze nem vagy ott, nehéz mérni. Én néha hallottam, hogy miket csinálnak, amikor vártam a gyerekre. Csoportban fejlesztik őket, egy tanár mindenkit. Mindegy mi a baja. Ilyeneket beszélgettek, hogy évszakok, meg mondj tárgyakat, ami puha. Na, de könyörgöm! És elvileg volt ott nyolcadik osztályos gyerek is. Már az óvodában is meg kell tudni különböztetni az évszakokat. Kicsit úgy érzem, hogy a gyógypedagógusok is beálltak a fogyatékos gyerekekre, és az okos de pl. hiperaktív gyerekekkel nem is tudnak mit kezdeni.

A lányomhoz aki jár az például kijelentette, hogy a gyerekemnek semmi baja, vetessem le róla a kódot. Mondtam, hogy 11.-es a gyerek, jövőre az egyetemen elég jól jön az a kód, nem vetetem le, ha már idáig kibírtuk vele. Erre ő meg kijelentette, hogy oké, de bejárni kötelező, és ő aztán nem fog differenciálni, ugyanazt csinálja ,amit a többiek. Nem viccelek 11. osztályban olyan feladatokat csináltak, mint amit az óvodásokkal.

Sajnos nagyon nincs ez még kidolgozva, pár éve foglalkoznak még csak az adhd-val, nem igazán tudják fejleszteni.

tegnapelőtt 16:50
 26/31 anonim ***** válasza:
84%
Persze, vissza lehet utasítani a kódot. A férjem és az exe is így tett, mikor a lányuk kapott volna… aztán nyolcadikra a kiscsaj szorongásos alvászavarral, és kezdődő depresszióval került pszichiáterhez, ennyire nehezítette meg az életét, hogy “nem lett megbélyegezve egy kóddal”. Felsőben minden év végén a kettesért hajtott, minden évben bukással fenyegették, pedig egész évben járt külön tanárhoz, gyakorolt, rengeteget foglalkozott a tárggyal, de nem ment. Aztán újra elment a szakszolgálathoz, ahol kijött, hogy olyan szintű a lemaradása, hogy az óralátogatás és az érettségi alól is felmentették a tárgyból.
tegnap 08:12
 27/31 anonim ***** válasza:
49%

26-os, de okos.

Nyilván ha a gyerek a kettesekért küzd, akkor az más kérdés. A megoldás nem a Szakszolgálat, hanem az, hogy elvisszük a gyereket gyógypedagógushoz. A Szakszolgálat leírja az iskolának, hogy gond van a gyerekkel, oldd meg. Az iskola meg nem megoldani akarja, hanem megszabadulni az ilyen gyerekektől.

Ha a pedagógusok nem akarnak segíteni a bukdácsoló gyermeknek, azon a kód sem volt változtatni, sőt! Minden tanár szlogenje, hogy nekik ehhez nem kell érteni, mert nekik nincs erre képesítésük. Vidd el a gyereket, oldd meg te. Ezt meg egyébként kód nélkül is meg tudod tenni.

Az, hogy a férjed exe ilyen hanyagul viselkedett, még nem indokolja, hogy más is elfogadja a kódot.

tegnap 10:11
 28/31 anonim ***** válasza:
65%

Nem voltak hanyagok, saját költségee vitték a gyereket fejlesztésre, a kódot pedig azért nem kérték, mert mindenki azt mondta, inkább hátrány lenne, mint előny.

Jóhiszeműen nem kérték a kódot, és ezzel csak még rosszabb lett a helyzet. Kóddal járt volna a könnyítés, így viszont semmi.

tegnap 10:49
 29/31 anonim ***** válasza:
37%

28-as, a tanácsokat mindig kritikával kell fogadni. Ha bukdácsol, és felmentés kell a gyereknek, akkor kell kérni a kódot, nyilván. De azért 10 sni-sból ez kb. egyre igaz. A szülőnek legyen annyi esze, hogy mérlegel, mi mit ér meg.

Olyan sztorit is hallottam, hogy a gyereket felmentették nyelvből, mert biztos nehéz lenne neki. Amúgy 4,5 volt az átlaga, szóval azt is meg tudta volna tanulni, bizonyára. Aztán nem vették fel a kiszemelt középiskolába, mert oda meg kellett volna a nyelv.

Ezeket mindig mérlegelni kell, és utánajárni. Itt mi csak tapasztalatokat osztunk meg, aztán valaki vagy megfogadja, vagy nem. Viszont nem igazán helyénvaló, ha ilyen stílusban kommentelgettek.

A kérdező nem írta, hogy ilyen komoly gondok vannak a gyerekkel.

Azt is leírtuk, hogy egy szellemi fogyatékos gyereknek is kell a kód, mert különben nem lehet olyan iskolába beiskolázni, ahol az ilyen gyerekeket oktatják.

Nem szélsőségekben kell gondolkodni.

Ha nem áll fenn a bukás veszélye, továbbra is azt mondom, hogy a kód inkább hátrány, mint előny.

A lányom adhd-s, 4,75 az átlaga, és 78 pontot írt. Alapítványi iskolába akartuk íratni, nem vették fel, mert hogy szegénykének "az túl nehéz lenne, és nem bírná". Most állami gimnáziumban 4,5 az átlaga. Na, neki aztán nem kellett volna a kód. De most már hagyom, mert egyetemen a továbbtanuláshoz pont. A tanárok nagy része rendkívül negatívan áll az sni-s gyerekekhez. Az osztályfőnöke is minden órán elmondja, hogy minden sni-s idióta, és semmi helyük az integrált oktatásban. Mindezt úgy, hogy az osztályban van 2 sni-s gyerek.

Az elmúlt években komoly kálváriát jártunk a gyerekkel a rengeteg diszkrimináció miatt, ami érte. Iskolát is váltottunk. Máshol sem jobb. Senkinek nem ajánlom ezt, amin keresztül ment a gyerek és mi is.

De ha kód nélkül a nyolc elemit sem tudná kijárni, akkor persze, nyilván ki kell kérni a kódot.

De megnyugtatlak, hogy hiába volt leírva, hogy mi a gond a gyerekkel, a szakvélemény az igazgatói irodában feküdt lefűzve, a kutya sem olvasta el. A gyerek viszont továbbra is buta, lusta és neveletlen volt. Ja, emellé még papírja is volt róla, hogy fogyatékos. Na, ennyit értünk el vele.

tegnap 20:39
 30/31 A kérdező kommentje:
Utolsó bukasrol nincs szó szerencsere.
tegnap 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!