Melyik a rosszabb egy gyereknek, ha túl szegény vagy túl gazdag az osztálytársaihoz képest?
Szerintem mindkettő miatt bánthatják, de nem tudom melyik tesz rosszabbat a fejlődésének.
Mi elég szegény településen élünk, az iskola amúgy nem rossz, de ha ide megy, ő lesz a "gazdag" gyerek a családban, pedig én azt mondanám teljesen átlagos életszínvonalon élünk. A másik iskola, ami szóba jöhet, a munkahelyemhez van közel, oda viszont elég sznob szülők gyerekei járnak, félek hogy ott meg ő lesz a "szegény" gyerek.
Szerintetek melyik a rosszabb a gyerek szempontjából? Általános iskolákról van szó.
Ha szegény. Az mindig kiderül. Ha gazdag, az nem.
Sokan csak látszat gazdagok. "Menő" autó, ház, iphone... közben hitel hitel hátán.
Az igazi gazdagról viszont meg nem mondod.
Mindkettő miatt cikizHETIK, de abban igaza van a másodiknak, hogy a gazdagságot tudni kell "viselni".
Ha csak simán van pénzetek, akkor az nem feltétlenül lesz irritáló a többiek szemében, inkább akkor, ha fenn hordja emiatt az orrát, henceg, lenézi a szegényebbet stb. Ebben nagyon sokat tudsz neki segíteni, hogy helyén tudja kezelni.
Míg egy "sznob" iskolában azért szerintem gyakrabban pécéznek ki egy-egy gyereket, nem is kell hozzá szegénynek lenni...
Én a helyi sulit választanám, ha csak ez a szempont.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!