Megalázó helyzetbe hozták az elsős lányomat. Szerintetek sem kezelte jól a tanárnő a helyzetet?
Rendszeresen szoktak a gyerekek valami plüsst bevinni magukkal, ebből nagyobb baj nem is szokott lenni. Viszont szerda délután, amikor mentem az elsős gyerekemért, a délutános tanárnő azzal várt, hogy aznap az egyik gyerek kis plüsse eltűnt, és délután megtalálták a lányom táskájában. Nyilvánosan mindenkinek ki kellett nyitnia és meg kellett mutatnia, mi van a táskájában, és ott volt a lányomnál.
Ő nagyon határozottan állítja, hogy nem rakta bele. Reggel megtalálta a padjában, nem tudta kié, és berakta a talált tárgyak közé, később kézről kézre járt, de visszaadta a tulajdonosának.
Tudom, gyerek, 7 éves, akár le is tagadhatja, hogy ne kapjon szidást, de szerintem ebben igazat mondhat, bár igyekszem óvatos lenni, és meghagyom a lehetőséget arra, hogy mégsem.
Azóta ezzel az esettel csúfolják, sőt, nem is vihetnek már be állatot, emiatt a gyerekek őt okolják. Hiába mondja, hogy nem ő volt, senki nem hisz neki. Nagyon sajnálom szegényt, egy jólelkű kislány, ha el is csábult a plüssre, akkor sem érdemli ezt.
A tanárnőre vagyok nagyon dühös, amiért nem tudta diszkrétebben kezelni a dolgot. Vagy én látom rosszul? Ezt így kell csinálni? Kinyitni a táskát mindenki szeme láttára? Azóta sem tudok napirendre térni felette, ilyen még soha nem történt velünk.
Szerencsére a károsult kisfiú régi ovis társ, az anyukája is imádja a lányom, ő sem feltételez róla semmi rosszat, sajnálja is, hogy ilyen helyzetbe keveredett.

Eleve nem szerencsés, higy rendszeresen bevitték.
El kell választani a kettőt egymástól.
Csak rendkívüli esetben engedtem volna: holnap mindenki behizhatja a kedves plüss állatkáját. Órán lerajzolja. Stb.
Ha nem találják, akkor azt kérném, mindenki néze meg a saját táskáját, nem dobta- e be véletlenül a mellette ülőét is.
Ha megvan, közös öröm, dráma nincs: tanulság, mindenki mindig nézzen körül alaposan, nehogy legközelebb is összekeveredjenek a holmik.
Gyskorló tanító voltam 40 évig.
Lehet, hogy valamelyik gézengúz huncutságból dobta be az egyik táskájába, aztán , mikor már kitört a rumli, nem mert szólni, a te gyereked meg benne maradt a slamasztikában.

Szerinted hogy került a táskájába, ha nem ő tette bele?
Igen, ha valakinek valamilyen tárgya eltűnik van hogy nem csak kinyittatják, hanem ki is pakoltatják mindenki táskáját. Nálunk anno telefon tűnt el (2000-es évek eleje, akkor még ritka dolog volt, nem volt tiltott bevinni), az igazgatónő jött be és előtte kellett mindenkinek kipakolnia az egész táskáját.
"Ha el is csábult a plüssre akkor sem éremli ezt"
Szerinted mit érdemel, aki lop?

Nálunk is volt ilyesmire példa, akkor 1 telefont tűnt el. Ez 2005 körül volt, már elég sok mindenkinek volt telefonja, de ez egy drága készülék volt. Ugyanígy kipakoltatták mindenki táskáját. A telefont 2 osztálytársunk lopta el, de azonnal el is dugták, így később lett meg, mikor megpróbálták elpasszolni. Kellemetlen vagy nem, valahogy nyilván le kell ellenőrizni.
Viszont még mindig érdekel, hogy hogy került a táskájába?

"ha el is csábult a plüssre, akkor sem érdemli ezt."
Őszintén: ha a te lányod holmija tűnik el, amit aztán az osztálytársa táskájában találnak meg, akkor is ezt mondanád? "ha el is csábult a plüssre" - a lopás akkor is lopás, ha nagyon-nagyon csábító az a plüss. Ha te arra tanítod, hogy ezzel nincs semmi baj, abból később csak nagyobb baj lesz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!