Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megalázó helyzetbe hozták az...

Megalázó helyzetbe hozták az elsős lányomat. Szerintetek sem kezelte jól a tanárnő a helyzetet?

Figyelt kérdés

Rendszeresen szoktak a gyerekek valami plüsst bevinni magukkal, ebből nagyobb baj nem is szokott lenni. Viszont szerda délután, amikor mentem az elsős gyerekemért, a délutános tanárnő azzal várt, hogy aznap az egyik gyerek kis plüsse eltűnt, és délután megtalálták a lányom táskájában. Nyilvánosan mindenkinek ki kellett nyitnia és meg kellett mutatnia, mi van a táskájában, és ott volt a lányomnál.

Ő nagyon határozottan állítja, hogy nem rakta bele. Reggel megtalálta a padjában, nem tudta kié, és berakta a talált tárgyak közé, később kézről kézre járt, de visszaadta a tulajdonosának.

Tudom, gyerek, 7 éves, akár le is tagadhatja, hogy ne kapjon szidást, de szerintem ebben igazat mondhat, bár igyekszem óvatos lenni, és meghagyom a lehetőséget arra, hogy mégsem.

Azóta ezzel az esettel csúfolják, sőt, nem is vihetnek már be állatot, emiatt a gyerekek őt okolják. Hiába mondja, hogy nem ő volt, senki nem hisz neki. Nagyon sajnálom szegényt, egy jólelkű kislány, ha el is csábult a plüssre, akkor sem érdemli ezt.

A tanárnőre vagyok nagyon dühös, amiért nem tudta diszkrétebben kezelni a dolgot. Vagy én látom rosszul? Ezt így kell csinálni? Kinyitni a táskát mindenki szeme láttára? Azóta sem tudok napirendre térni felette, ilyen még soha nem történt velünk.

Szerencsére a károsult kisfiú régi ovis társ, az anyukája is imádja a lányom, ő sem feltételez róla semmi rosszat, sajnálja is, hogy ilyen helyzetbe keveredett.

tegnap 19:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
De hogy került bele a táskájába, ha visszaadta a tulajdonosának?
tegnap 19:54
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Persze, valaki berakta pont az ő padjába, majd hirtelen valahogy újra a kezébe került, majd harmadszorra már belerakta valaki a táskájába. :D Legközelebb valaki beviszi a házatokba és az ágya alá dugja. Bocs de elég életszerűtlen az egész. Márpedig ha ő volt akkor jól tette a tanárnő.
tegnap 19:57
 3/16 anonim ***** válasza:
95%

Eleve nem szerencsés, higy rendszeresen bevitték.

El kell választani a kettőt egymástól.

Csak rendkívüli esetben engedtem volna: holnap mindenki behizhatja a kedves plüss állatkáját. Órán lerajzolja. Stb.

Ha nem találják, akkor azt kérném, mindenki néze meg a saját táskáját, nem dobta- e be véletlenül a mellette ülőét is.

Ha megvan, közös öröm, dráma nincs: tanulság, mindenki mindig nézzen körül alaposan, nehogy legközelebb is összekeveredjenek a holmik.

Gyskorló tanító voltam 40 évig.

Lehet, hogy valamelyik gézengúz huncutságból dobta be az egyik táskájába, aztán , mikor már kitört a rumli, nem mert szólni, a te gyereked meg benne maradt a slamasztikában.

tegnap 19:59
 4/16 anonim ***** válasza:
37%
nézze
tegnap 20:00
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

2-es!

Fő a jóindulat.

tegnap 20:01
 6/16 anonim ***** válasza:
92%

Szerinted hogy került a táskájába, ha nem ő tette bele?

Igen, ha valakinek valamilyen tárgya eltűnik van hogy nem csak kinyittatják, hanem ki is pakoltatják mindenki táskáját. Nálunk anno telefon tűnt el (2000-es évek eleje, akkor még ritka dolog volt, nem volt tiltott bevinni), az igazgatónő jött be és előtte kellett mindenkinek kipakolnia az egész táskáját.

"Ha el is csábult a plüssre akkor sem éremli ezt"

Szerinted mit érdemel, aki lop?

tegnap 20:14
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Ohh én nekem már az első harmad után az jutott az eszembe hogy biztos kisfiúé a játék és hogy “ szerelmes” vagy tetszik a lányodnak ezért volt a padjába. Lehet hogy így próbált udvarolni vagy egy haverja cukkolta vele szóval azért itt sok verzió lehet szerintem. De a tanárnőnek azért ezt kezelni kéne tudnia közösséget nevelni nem ellenségeskedést kelteni gyerekek közt.
tegnap 20:16
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt ilyesmire példa, akkor 1 telefont tűnt el. Ez 2005 körül volt, már elég sok mindenkinek volt telefonja, de ez egy drága készülék volt. Ugyanígy kipakoltatták mindenki táskáját. A telefont 2 osztálytársunk lopta el, de azonnal el is dugták, így később lett meg, mikor megpróbálták elpasszolni. Kellemetlen vagy nem, valahogy nyilván le kell ellenőrizni.

Viszont még mindig érdekel, hogy hogy került a táskájába?

tegnap 20:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"ha el is csábult a plüssre, akkor sem érdemli ezt."

Őszintén: ha a te lányod holmija tűnik el, amit aztán az osztálytársa táskájában találnak meg, akkor is ezt mondanád? "ha el is csábult a plüssre" - a lopás akkor is lopás, ha nagyon-nagyon csábító az a plüss. Ha te arra tanítod, hogy ezzel nincs semmi baj, abból később csak nagyobb baj lesz.

tegnap 20:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha vissza került a tulajdonoshoz, hogyan került a lányod táskájába? Vagy ő maga rakta bele (mondjuk miért tette volna?), vagy vki ellopta. Ha nem a lányod tette, akkor vki szándékosan tette bele. Csak az a kérdés, ki és miért. Elég nehéz ezt megválaszolni, főleg ha az elkövető nem vallotta be. Ha máshogy nem került elő a plüss, akkor ez a megoldás nem volt rossz, mert végül is előkerült. Így a bűnös is megvan. Evvel mi a gond? Az, hogy lehet, nem a te lányod tette, egy pech. Ha pedig mégis ő volt, sajnos el kell fogadni, hogy ezt tette, s remélhetőleg tanult belőle. Szerinte ha a lányod plüsse tűnt volna el és ugyanezt tette volna a tanítónő, elfogadnád a helyzetet. Evvel már nagyon nem tud mit tenni az ember, el fogják felejteni, minden csoda 3 napig tart, szokták mondani. Majd lecseng és lesz vmi más téma.
tegnap 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!